MarcKrawczyk Napisano Poniedziałek o 12:40 Autor Napisano Poniedziałek o 12:40 Na bank, meloman… 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano Wtorek o 15:43 Napisano Wtorek o 15:43 (edytowany) 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: "To nic" że kolumna gra w oparcie tapicerowane, ważne by źródło/-a dzwięku były na podstawkach 😇 Ps: moim zdaniem jeśli już implementować podstawkę, to raczej bardziej pod urządzenie z "lampami" (jeśli jest ich tylko tyle co na zdjeciach) niż pod cd Edytowano Wtorek o 15:46 przez Chyba Miro 84 3 Odpisz, cytując
soberowy Napisano Czwartek o 17:23 Napisano Czwartek o 17:23 Wizualnie ładniej ale wcale by mnie nie zdziwiło gdyby w tym pierwszym pokoju był ciekawszy dźwięk, żeby nie napisać lepszy 😀 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Czwartek o 17:48 Napisano Czwartek o 17:48 Też tak obstawiam. Te JBLe stoją od siebie jakieś 120 cm, trochę mało. A wyżej Klipshorny, które lubią stać w rogach. Fotel może przenośny Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano Czwartek o 22:51 Napisano Czwartek o 22:51 6 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: Tu lepiej? Tak sobie... 😉 Z powyższego, tak naprawdę najbardziej zaintrygował mnie obraz przy schodach 😇 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 05:57 Napisano wczoraj o 05:57 Może nie do końca pokój audiofila ale na pewno MELOMANA! Ciekawe jakie tam plyty ma Flea.... Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 15:39 Autor Napisano wczoraj o 15:39 Ujęcie audiofilskie, ale w kapciu… 3 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 19:50 Napisano wczoraj o 19:50 4 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Ujęcie audiofilskie, ale w kapciu… Wiedziałem , wiedziałem i już drzewiej pisałem , że do Tannoya trzeba dokupić pozostałe przetworniki 5 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Wiedziałem , wiedziałem i już drzewiej pisałem , że do Tannoya trzeba dokupić pozostałe przetworniki https://www.facebook.com/groups/2128415057616593/user/1061920613/ Ja obstawiam, że on jest po prostu, głuchy 😜 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 7 godzin temu, pairtick napisał: Ja obstawiam, że on jest po prostu, głuchy Głuchy , czy nie głuchy nie zmienia to faktu , że normalna kolumna posiada minimum dwa przetworniki Z tym jednym to jest coś podejrzane , w stylu cen kolumn na stronach salonów audio. Podają cenę jednej sztuki , a drobnym druczkiem , że trzeba mieć dwie 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 7 godzin temu, tomek4446 napisał: Głuchy , czy nie głuchy nie zmienia to faktu , że normalna kolumna posiada minimum dwa przetworniki Z tym jednym to jest coś podejrzane No tak, jeden głuchy, drugi ślepy 😜 A tam są dwa głośniki. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, pairtick napisał: A tam są dwa głośniki. Ja bym tak nie szalał z tym propagowaniem takiego rozwiązania. Jeden kosz , jeden magnes , jedna dziura do wycięcia w skrzynce ..... jak to inni producenci podchwycą ...... 1 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No właśnie, a moim zdaniem dobre granie zaczyna się od trzech głośników... Minimum dwu i półdrożnie, ale dla mnie lepiej trójdrożnie. I ktoś może mi zarzucić "basolubstwo", ale jak widać na przykładach kolegów dokładających suby do monitorów, brzmienie zrównoważone niezależnie od poziomu głośności ma swoje dość liczne grono fanów. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, michaudio napisał: basolubstwo Z tym, że jednak większość kolumn trójdrożnych jest na kilku równoległych popierdółkach i cięta bardzo wysoko jak na głośnik - teoretycznie - basowy. Już nawet, nie wspominając o zejściu. 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Ja bym tak nie szalał z tym propagowaniem takiego rozwiązania. Jeden kosz , jeden magnes , jedna dziura do wycięcia w skrzynce ..... jak to inni producenci podchwycą ...... A po co mi druga dziura? 😁 1 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu 41 minut temu, pairtick napisał: Z tym, że jednak większość kolumn trójdrożnych jest na kilku równoległych popierdółkach i cięta bardzo wysoko jak na głośnik - teoretycznie - basowy. Już nawet, nie wspominając o zejściu. Jest też mniejszość trójdrożnych kolumn, które są porządnie zestrojone. Mają jednocześnie zejście i impuls. Ale to kwestia upodobań i dopasowania akustycznego kolumn i pomieszczenia. Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 27 minut temu Autor Napisano 27 minut temu I inne audiofilskie ujęcie i focale trójdrożne? Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu 5 godzin temu, pairtick napisał: Wiedząc jak gra przetwornik DC z o wiele niższej półki niż ten tutaj, mogę sobie tylko wyobrażać jaki piękny spektakl pewnie generuje ten tutaj, głownie mam na myśli holografie 🤔 bo w tym aspekcie to "podwójne" przetworniki Tannoy-a to coś czego po usłyszeniu nie da się już "odsłyszeć" 😇 i tworzy "niebywale wysoką półkę" do przeskoczenia w tym aspekcie. A zejście... no coż zawsze można doposażyć w dodatkowe subwoofery jak np. Tutaj... Dnia 27.03.2026 o 15:39, MarcKrawczyk napisał: Ujęcie audiofilskie, ale w kapciu… Tannoy ma też fajne superwysokotonowe jeśli ktoś chce też dla "równowagi" dołożyć (tym razem) z "drugiej strony" na charakterystyce czestotliwości 6 minut temu, MarcKrawczyk napisał: I inne audiofilskie ujęcie i focale trójdrożne? Chorus-y z "lampą" pewnie synergia🤔 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu (edytowany) Chorusy grają z hybrydą. Holografia bez oparcia w basie tworzy dźwięk być może na swój sposób wybitny, ale nadal niekompletny. Rzadko spotykaną holografię można też uzyskać z a-klasową lampą... Są różne sposoby osiągania tego samego. Edytowano 2 minuty temu przez michaudio 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 minuty temu Napisano 4 minuty temu Najpiękniejszy monitor od Dynaudio? Tak. Odpisz, cytując
Recommended Posts