Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
57 minut temu, AudioTube napisał:

@Radek Kostrzewski pytanie i ciekawość. Gratuluję sobie, że tu włażę. 
Nie znam odpowiedzi, o co chodzi z tą zasłoną.

Mam w umyśle zdjęcie części Twojego pokoju. A może spróbowałbyś w małym trójkącie usiąść? Max 2 metry. Pojeździć tym trójkątem po całym pokoju. Odkleić kolumny od ścian bocznych i ściany na którą patrzysz, gdy słuchasz. I cofnąć się do tyłu. Zobacz jak Chłopaki w Sinusie bliziutko kolumn usiedli. Masz jako jeden z niewielu oddzielny pokój. 
I ostatnie. Czy masz fotel?

Wiesz to ustawienie juz jezdziło całe do przodu i do tyłu tez.Wedlug optymalnych pomiaròw to kolumny stoja 1,19cn od przedniej sciany od bocznych 50cm.Ale duzo robi teraz suboower jesli tez chodzi o mody .To nie jest fotel to jest taki jakby troche szerszy fotel ,cos ala kanapa.Mnie sie z tego  zdjecia rozchodzi oto ,a widac czarną zasłonę na tych oczkach.Co ta zasłona ma za zadanie ,a zwłaszcza przy płytach kartonowo-gipsowych perforowanych,i zaraz przednia stoja dyfuzory Qrd D1.Ja tu nie widze logiki ,moze chodzi o aspekt wizualny ,bo jesli chodzi o akustyczny.... pewnie prawie wcale.Ja jeszcze zamiar pracowac na bocznych odbiciach na siatce binarnej ale efekt bedzie albo dobry jak nie to napewno mega wizualny .

6 minut temu, Radek Kostrzewski napisał:

Wiesz to ustawienie juz jezdziło całe do przodu i do tyłu tez.Wedlug optymalnych pomiaròw to kolumny stoja 1,19cn od przedniej sciany od bocznych 50cm.Ale duzo robi teraz suboower jesli tez chodzi o mody .To nie jest fotel to jest taki jakby troche szerszy fotel ,cos ala kanapa.Mnie sie z tego  zdjecia rozchodzi oto ,a widac czarną zasłonę na tych oczkach.Co ta zasłona ma za zadanie ,a zwłaszcza przy płytach kartonowo-gipsowych perforowanych,i zaraz przednia stoja dyfuzory Qrd D1.Ja tu nie widze logiki ,moze chodzi o aspekt wizualny ,bo jesli chodzi o akustyczny.... pewnie prawie wcale.Ja jeszcze zamiar pracowac na bocznych odbiciach na siatce binarnej ale efekt bedzie albo dobry jak nie to napewno mega wizualny .

Na cos w tym pokroju.....ale mam jeszcze cos lepszego 😋

Edytowano przez Radek Kostrzewski