Wing0 Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 2 minuty temu, Peter Wyoming napisał: Ta dyskusja prowadzi donikąd dlatego dziękujemy za darmową reklamę i życzymy wam powodzenia w doborze sprzętu audio który spełni wasze marzenia i obdarzy was ogromną radością. Raczej antyreklamę którą sobie sam zrobiłeś... 6 minut temu, Peter Wyoming napisał: A co ma cena do jakości brzmienia , jak są idioci którzy za to płacą takie pieniądze to ich sprawa , to tak jak rasowym audiofilem który kupił sobie kable za np. 5000 PLN on już idąc z nimi do domu wie że sprzęt zagra wspaniale. To jest niestety choroba nie uleczalna. Obrazy malarzy tez się sprzedają za miliony i co w nich jest drogie kawałek płótna nabazgrane farbą od co. A tu pokazałeś jak pojęcia nie masz o rynku i wartości sprzętu, dzieł sztuki itp. To rynek ustala ceny, jeśli Twój sprzęt jest wyceniony tak nisko i jeszcze do tego nie można o nim nigdzie poczytać bo pewnie poszło kilka zestawów do biednych naiwnych "wybranych". To rynek ustalił, że więcej warte to nie są. Z resztą za co tu płacić? Parę desek, kupione gotowe głośniki i kilka wkrętów. Malarze musieli chociaż dar od Boga mieć żeby ich dzieła warte były milion dolarów. Odpowiedz sobie teraz co ty masz za dar, że twoje dzieło tak nisko stoi.... A przypomnę jak pisałeś ktoś robi i sprzedaje kable za 5-10-50 tysięcy zł o kolumnach po 200-400 tysięcy dolarów nie wspomnę. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 To jest jakiś lewus, śmierdzi to na kilometr, koleś na FB utworzył jaką stronkę która wygląda jak amatorski fake, telefon tam do niego do stanów ma kierunek +48 natomiast o samym telefonie są tylko dwie wzmianki w internecie, obie negatywne, jedna opinia o numerze bardzo krótka: „oszust”. Wystarczy spojrzeć na treść ogłoszenia z Allegro jakiegoś szrota, końcówka najlepsza: „Audio Industries Since 1987,Wyoming U.S.A. STEREO CD PLAYER PIONEER PD-M426 / NOWY NIEUŻYWANY / REAL FOTO 1997 r. Sprzęt testowany jest w warunkach studyjnych w Italopeter Electronics LLC Studio München” 1 1 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 Spójrzcie na foto etykiety z tyłu kolumny, tam takie kwiatki "made for music", "made for... tu nazwa firmy" brak tylko dumnego made on USA... "S-class Hi-end". Czyli stolicą Wyoming jest Wy rocław. Daliśmy się wkręcić z miesięcznym opóźnieniem. Pozdrowienia from okolyc Kejtowic, Silesia State, ArPi dajrekt from Beer Garden. 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 1 minutę temu, michaudio napisał: Spójrzcie na foto etykiety z tyłu kolumny, tam takie kwiatki "made for music", "made for... tu nazwa firmy" brak tylko dumnego made on USA... "S-class Hi-end". Czyli stolicą Wyoming jest Wy rocław. Daliśmy się wkręcić z miesięcznym opóźnieniem. Pozdrowienia from okolyc Kejtowic, Silesia State, ArPi dajrekt from Beer Garden. Ej ej nie daliśmy, od początku było widać że firma krzak, starczy wpisać w net :). I tak Mariusz to potem wyczyści żeby nie wisiał syf i nikt się nie nabrał. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 A to jedyna wzmianka w całym necie odnośnie tego słynnego Italopeter Electronics LLC Studio München: https://forum.stereo-hifi.com/topic/4830-czy-ktoś-zetknął-się-z-italopeter2/ Odpisz, cytując
michaudio Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 Wiecie co? Trochę się pobawiliśmy, ale w całym tym wątku martwi mnie jedna rzecz, zdrowie psychiczne "Petera". Tak daleko posunięta konfabulacja, świadczy o kłopotach że zdrowiem, poważnych. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 To jest zwykły naciągacz i po prostu robi swoje jak umie. Story z translatorem, że niby ma problem z „polską mową” podczas gdy widać jak szybko odpisywał i że to bynajmniej nie było żadne tłumaczenie, przesądziło jak dla mnie sprawę. Odpisz, cytując
Fatum Napisano 1 maja 2024 Autor Napisano 1 maja 2024 Jak by nie było te kolumny są zrobione calkiem nieźle. Wykończenie, jak dla mnie, takie sobie, ale znajomym się podoba. Kwestia gustu najwyraźniej. Parametry podane z tyłu wywołują za każdym razem dyskusje, ale tym co napisane to ja się tylko wstępnie sugeruję jeśli chodzi o sprzęt audio. Odsłuch u siebie w domu to podstawa, aby ocenić możliwości sprzętu w stosunku do pomieszczenia bo "u mnie gada, a u ciebie lipa" lub vice versa. U mnie klomny są podpięte do wzmacniacza lampowego Willsenton R8 + Bluesound Node N130 + Maratz cd-63se + kaseciak Marantz sd-57 + NAD 533 gramofon + EAR 834P clone preamp i brzmią bardzo wyraźnie, tak jak monitory studyjne. Nie każde nagranie jest przyjemne w odsłuchu, momentami zbyt ostro, nie do końca przyjemnie. Detal natomiast jest jak najbardziej. Podpinaliśmy u kolegi na innym wzmacniaczu, inne pomieszczenie i tam zupełnie inaczej to brzmiało. Dużo basu sie pojawiło, głębia i mniej szczypiących dzwięków, niestety nie na nocne słuchanie ze względu na bas, którego u mnie z kolei nie za wiele. Pytanie w takim układzie jaki polecacie sprzęt do tych Grandów? Optymalne ustawienie zestawu? Pozdrawiam wszystkich i miłej nocki życzę Odpisz, cytując
michaudio Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 Peter daj sobie luzu, multikonto nie pomoże. Peter Wyoming, fatum, tsz, trzy konta które "wypowiadają się" tylko w tym temacie. Sie ma! Multikonciarzu 😜 2 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 Najlepiej żeby Piter zajął się Polskim Kościołem Ekumenicznym,który mieści się pod adresem jego „korporacji”: 810 Pony Express Rd, Cheyenne 82009 WY 2 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 Jprd dajcie się napisać piwa w spokoju 🥳 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 1 maja 2024 Napisano 1 maja 2024 Dedal widzę że bro wchodzi jak Słowo Boże 😜 też napisuję się 🍻, gdzieś tak 5+. Pozdro😁 Odpisz, cytując
Fatum Napisano 2 maja 2024 Autor Napisano 2 maja 2024 7 godzin temu, michaudio napisał: Peter daj sobie luzu, multikonto nie pomoże. Peter Wyoming, fatum, tsz, trzy konta które "wypowiadają się" tylko w tym temacie. Sie ma! Multikonciarzu 😜 Troche cię poniosło, walnij sobie zimnego bronka i ostudź emocje. Pozdro Odpisz, cytując
shureido Napisano 2 maja 2024 Napisano 2 maja 2024 13 minut temu, Fatum napisał: Troche cię poniosło, walnij sobie zimnego bronka i ostudź emocje. Pozdro rzczywiście fatum. Pomyśl nad kondycjonerem, może to będzie remedium na spięcia synaptyczne ? Odpisz, cytując
Peter Wyoming Napisano 2 maja 2024 Napisano 2 maja 2024 18 minut temu, Fatum napisał: Troche cię poniosło, walnij sobie zimnego bronka i ostudź emocje. Pozdro Nie ma sensu z idiotami dyskutować szkoda nerwów. Na każdym forum jest to samo masa samozwańczych ekspertów od wszystkiego i od niczego. Kolumny może ocenić ktoś kto je posiada a my zmagamy się z hejtem od 2005 roku dlatego nie udzielamy się na forach bo w Polsce jest jak jest sama patologia. Też zostaliśmy oskarżeni o kilka kont jak się posypały pozytywne opinie. Tego typu fora obsadzone są tzw. strażnikami branży którzy nie dopuszczają i są zobowiązani do hejtowania produktów które zagrażają innym producentom audio. Tak było z firmą Harpia Acoustisc która przez hejt musiała zaprzestać produkcji na jakiś czas. Niektórzy nadużywają pojęcia wolności słowa i nie wiedzą do czego służy. Opisaliśmy to kiedyś szeroko w naszym artykule jak ta branża jest mocno skorumpowana i ile płaci się za recenzje sprzętu itp. Niech sobie piszą i tak tych bzdur nikt normalny nie czyta. Za używanie sformułowań niezgodnych z prawem poradzimy się kancelarii prawnej i pewnie poprosimy o dane tych Panów. Obrażanie i pomówienia legalnie działającej Amerykańskiej firmy nie pozostanie bez echa. Jeśli ma Pan chęć skorzystać z naszej rekomendacji dotyczącej zastosowania odpowiedniego sprzętu audio do Grandów to zachęcamy do kontaktu. Jeszcze raz pozdrawiamy i życzymy miłych wrażeń z odsłuchu. Odpisz, cytując
shureido Napisano 2 maja 2024 Napisano 2 maja 2024 3 minuty temu, Peter Wyoming napisał: Nie ma sensu z idiotami dyskutować szkoda nerwów. Na każdym forum jest to samo masa samozwańczych ekspertów od wszystkiego i od niczego. Kolumny może ocenić ktoś kto je posiada a my zmagamy się z hejtem od 2005 roku dlatego nie udzielamy się na forach bo w Polsce jest jak jest sama patologia. Też zostaliśmy oskarżeni o kilka kont jak się posypały pozytywne opinie. Tego typu fora obsadzone są tzw. strażnikami branży którzy nie dopuszczają i są zobowiązani do hejtowania produktów które zagrażają innym producentom audio. Tak było z firmą Harpia Acoustisc która przez hejt musiała zaprzestać produkcji na jakiś czas. Niektórzy nadużywają pojęcia wolności słowa i nie wiedzą do czego służy. Opisaliśmy to kiedyś szeroko w naszym artykule jak ta branża jest mocno skorumpowana i ile płaci się za recenzje sprzętu itp. Niech sobie piszą i tak tych bzdur nikt normalny nie czyta. Za używanie sformułowań niezgodnych z prawem poradzimy się kancelarii prawnej i pewnie poprosimy o dane tych Panów. Obrażanie i pomówienia legalnie działającej Amerykańskiej firmy nie pozostanie bez echa. Jeśli ma Pan chęć skorzystać z naszej rekomendacji dotyczącej zastosowania odpowiedniego sprzętu audio do Grandów to zachęcamy do kontaktu. Jeszcze raz pozdrawiamy i życzymy miłych wrażeń z odsłuchu. sam jesteś patologia, podatki zapłacone ? 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 maja 2024 Napisano 2 maja 2024 2 godziny temu, Peter Wyoming napisał: Nie ma sensu z idiotami dyskutować szkoda nerwów. Na każdym forum jest to samo masa samozwańczych ekspertów od wszystkiego i od niczego. Kolumny może ocenić ktoś kto je posiada a my zmagamy się z hejtem od 2005 roku dlatego nie udzielamy się na forach bo w Polsce jest jak jest sama patologia. Też zostaliśmy oskarżeni o kilka kont jak się posypały pozytywne opinie. Tego typu fora obsadzone są tzw. strażnikami branży którzy nie dopuszczają i są zobowiązani do hejtowania produktów które zagrażają innym producentom audio. Tak było z firmą Harpia Acoustisc która przez hejt musiała zaprzestać produkcji na jakiś czas. Niektórzy nadużywają pojęcia wolności słowa i nie wiedzą do czego służy. Opisaliśmy to kiedyś szeroko w naszym artykule jak ta branża jest mocno skorumpowana i ile płaci się za recenzje sprzętu itp. Niech sobie piszą i tak tych bzdur nikt normalny nie czyta. Za używanie sformułowań niezgodnych z prawem poradzimy się kancelarii prawnej i pewnie poprosimy o dane tych Panów. Obrażanie i pomówienia legalnie działającej Amerykańskiej firmy nie pozostanie bez echa. Jeśli ma Pan chęć skorzystać z naszej rekomendacji dotyczącej zastosowania odpowiedniego sprzętu audio do Grandów to zachęcamy do kontaktu. Jeszcze raz pozdrawiamy i życzymy miłych wrażeń z odsłuchu. Aaaa-men Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 2 maja 2024 Napisano 2 maja 2024 4 minuty temu, majkel74 napisał: Aaaa-men Z którego universum? 1 Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 2 maja 2024 Napisano 2 maja 2024 Popatrzyłem na ten temat, uważnie do 2. strony, dwie kolejne już tylko pobieżnie (nie dałem rady 🙃) i mam nieodparte wrażenie, że Peter to jakaś maszyna AI nie do końca dopracowana Odpisz, cytując
michaudio Napisano 2 maja 2024 Napisano 2 maja 2024 Nie, to prawdopodobnie nawiedzony konstruktor, jednak z racji tego że działa w podatkowej szarej strefie, to nie może oficjalnie się reklamować, czy postawić strony internetowej, wszystko jest "poufne", bo skarbówka nie śpi. Stąd nieudolne próby szeptanego marketingu na forach audio. 2 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 maja 2024 Napisano 6 maja 2024 Dnia 1.05.2024 o 08:30, Peter Wyoming napisał: Jestem obywatelem USA i nie idzie mi jeszcze dobrze pisownia Polska wiec korzystam z translatora. Aha. A nie wolisz USA fora? Dnia 1.05.2024 o 12:17, Peter Wyoming napisał: Jestem osobą publiczną na wysokim stanowisku i wszelkie dane o mojej osobie są poufne. I piszesz na forach? Po co? Dnia 2.05.2024 o 07:36, Peter Wyoming napisał: Nie ma sensu z idiotami dyskutować szkoda nerwów. Na każdym forum jest to samo masa samozwańczych ekspertów od wszystkiego i od niczego. Kolumny może ocenić ktoś kto je posiada a my zmagamy się z hejtem od 2005 roku dlatego nie udzielamy się na forach bo w Polsce jest jak jest sama patologia. Też zostaliśmy oskarżeni o kilka kont jak się posypały pozytywne opinie. Tego typu fora obsadzone są tzw. strażnikami branży którzy nie dopuszczają i są zobowiązani do hejtowania produktów które zagrażają innym producentom audio. Tak było z firmą Harpia Acoustisc która przez hejt musiała zaprzestać produkcji na jakiś czas. Niektórzy nadużywają pojęcia wolności słowa i nie wiedzą do czego służy. Opisaliśmy to kiedyś szeroko w naszym artykule jak ta branża jest mocno skorumpowana i ile płaci się za recenzje sprzętu itp. Niech sobie piszą i tak tych bzdur nikt normalny nie czyta. Za używanie sformułowań niezgodnych z prawem poradzimy się kancelarii prawnej i pewnie poprosimy o dane tych Panów. Obrażanie i pomówienia legalnie działającej Amerykańskiej firmy nie pozostanie bez echa. Jeśli ma Pan chęć skorzystać z naszej rekomendacji dotyczącej zastosowania odpowiedniego sprzętu audio do Grandów to zachęcamy do kontaktu. Jeszcze raz pozdrawiamy i życzymy miłych wrażeń z odsłuchu. @Redakcja AUDIOOlu chyba najwyższa pora na interwencję i krótką blokadę szanownego Pana. Popcorn i zimny bronx nie pomógł. Może to te opioidy Amerykańskie. Odpisz, cytując
Redakcja AUDIO Napisano 7 maja 2024 Napisano 7 maja 2024 Cześć, no właśnie dokładnie tak się wydarzy, wczoraj nie zdążyłam zapoznać się z merytoryczną stroną tej owocnej dyskusji z nowym forumowiczem @Peter Wyoming z rozmachem postanowił wkroczyć na forum, niemniej przestrzelił bazę. Proponuję odpoczynek i czas na przemyślenie stylu wypowiedzi i zasad kultury języka. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Ola 2 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 3 lipca 2024 Napisano 3 lipca 2024 Lata temu, wiedziony ciekawoscią, zadzwonilem do omawianej firmy celem... rozmowy i ewentualnego odsluchu owych kolumn, no i doboru odpowiedniego modelu do moich preferencji. Po 15min rozmowy dowiedzialem się, że mogę być chinskim agentem, ktory probuje wykraść te omawiane technologie. Nie wiem w sumie dlaczego, bo pytania o zastosowane przetworniki raczej nie są nie na miejscu. Cała rozmowa była bardzo zabawna i podniosla moj nastrój do konca dnia. Namawiam na kontakt z "dystrybutorem" na PL. Naprawdę warto Żaluję tylko, ze nie odsłuchalem samych kolumn na jedynym slusznym wzmacniaczu Yamaha as700 czy jakos tak. Chyba lepiej dla mnie potoczyl się rozwoj wypadkow, bo w najlepszym razie zostalbym internowany do ChRL lub skonczylbym w tajnym wiezieniu w Guantanamo. 1 Odpisz, cytując
TAtomicus Napisano 10 listopada 2024 Napisano 10 listopada 2024 Dnia 1.05.2024 o 17:31, Peter Wyoming napisał: Mógłbyś ludziku się już nie odzywać bo naprawdę inteligencją zawstdzasz moje sznurówki. O, fajne. To z jakiego translatora korzystasz? Odpisz, cytując
Recommended Posts