Skocz do zawartości

Czy warto zainwestować w DAC do takiego zestawu stereo?

Recommended Posts

Napisano
4 minuty temu, MacieQ napisał:

Oj tam zaraz dużo ...i owszem są możliwości pierdyliarda ustawień ale nie ma konieczności używania wszystkiego w co jest wyposażony RME ...a uwierz mi że DSP w Adi-2 robi różnicę

Mieć sprzęt który ma pierdyliard ustawień i nie grzebać w tym? Nie z moim charakterem :) Właśnie się boję że będę więcej czasu spędzał przy bawieniu się ustawieniami niż na słuchaniu muzyki :))))) 

Ale chyba w cenie do 5k jest to jedyny DAC który jest produkowany w EU, ma tak duże możliwości i dobre wsparcie producenta. Chyba muszę wypożyczyć i przetestować.

2 minuty temu, Artur Brol napisał:

@xymark ten Adi to wzmacniacz sluchawkowy jest. Chciałeś przecież czysty dac 🤔

Ten IDSD trochę ma, jak mówisz przekombinowany ksztalt.

Ale ma wielu mniejszych braci.

Tanszych. Zerknij na stronę IFI Audio.

Jeśli już Taga się nie podoba 😁

Chciałem czysty DAC, ale jeżeli będzie dobry DAC z wzmacniaczem słuchawkowym, to trudno. W niczym ten wzmacniacz mi nie będzie przeszkadzał, najwyżej będzie nieużywany. 

Ten iDSD też biorę pod uwagę. Jestem w stanie pogodzić się z przekombinowanym wyglądem jeżeli porwie mnie dźwiękiem.

Taga i inne dużo tańsze DAC za 800-1500 zł to chyba jednak nie będą w stanie dać mi więcej niż DAC w moim wzmacniaczu. Szczerze mówiąc mam obawy że nawet te za 4k nie koniecznie będą lepsze. RME-ADI-2 FS ma przynajmniej tę zaletę że można kombinować z ustawieniami i przy tym dobrze się bawić :)

Napisano

Pewnie jak kupisz za 8 k też nie będzie różnicy. Ewentualnie delikatna.

Dac się chyba kręci wokół tej kostki i jak jest zaimplementowana. Nie ważne jest jak duże pudełko jest. 

Ifi audio ma też serię małych urządzeń, w cenach tej Tagi czy około nich. Pooglądaj, nie zakładaj że coś musi dużo  kosztowac żeby było dobre.

Mylne założenie. 

https://ifi-audio.com/

Strona IFI audio

Jeszcze kilka innych

Screenshot_20231107_164528_Chrome.jpg

Screenshot_20231107_164413_Chrome.jpg

Screenshot_20231107_164307_Chrome.jpg

Napisano
1 godzinę temu, xymark napisał:

RME ADI-2 FS ma przynajmniej tę zaletę że można kombinować z ustawieniami i przy tym dobrze się bawić :)

Zdecydowanie ...a cała przyjemność zabawy z Adi to fakt że o brzmieniu jakie uzyskasz z dac-a decydujesz Ty sam.

55 minut temu, Artur Brol napisał:

Pewnie jak kupisz za 8 k też nie będzie różnicy. Ewentualnie delikatna.

Hmm ...delikatna 🤔. Proponuję wypożyczyć RME, przetestować i wtedy stwierdzić czy różnica była a jeśli była to czy była delikatna.

Napisano
18 godzin temu, MacieQ napisał:

Oj tam zaraz dużo ...i owszem są możliwości pierdyliarda ustawień ale nie ma konieczności używania wszystkiego w co jest wyposażony RME ...a uwierz mi że DSP w Adi-2 robi różnicę

Gdzieś na forum widziałem Twój wpis że miałeś Eversolo A6. Nie zostawiłeś go u siebie? Z jakiego powodu jeśli można wiedzieć? Jak ocenisz to ustrojstwo jako streamer i jak wypada jako DAC w porównaniu z RME? 

Napisano
18 godzin temu, MacieQ napisał:

Zdecydowanie ...a cała przyjemność zabawy z Adi to fakt że o brzmieniu jakie uzyskasz z dac-a decydujesz Ty sam.

Hmm ...delikatna 🤔. Proponuję wypożyczyć RME, przetestować i wtedy stwierdzić czy różnica była a jeśli była to czy była delikatna.

Już znalazłem opis Twojej przygody z A-6 na wątku poświęconym A-6 :)