xymark Napisano 7 listopada 2023 Autor Napisano 7 listopada 2023 4 minuty temu, MacieQ napisał: Oj tam zaraz dużo ...i owszem są możliwości pierdyliarda ustawień ale nie ma konieczności używania wszystkiego w co jest wyposażony RME ...a uwierz mi że DSP w Adi-2 robi różnicę Mieć sprzęt który ma pierdyliard ustawień i nie grzebać w tym? Nie z moim charakterem Właśnie się boję że będę więcej czasu spędzał przy bawieniu się ustawieniami niż na słuchaniu muzyki :))))) Ale chyba w cenie do 5k jest to jedyny DAC który jest produkowany w EU, ma tak duże możliwości i dobre wsparcie producenta. Chyba muszę wypożyczyć i przetestować. 2 minuty temu, Artur Brol napisał: @xymark ten Adi to wzmacniacz sluchawkowy jest. Chciałeś przecież czysty dac 🤔 Ten IDSD trochę ma, jak mówisz przekombinowany ksztalt. Ale ma wielu mniejszych braci. Tanszych. Zerknij na stronę IFI Audio. Jeśli już Taga się nie podoba 😁 Chciałem czysty DAC, ale jeżeli będzie dobry DAC z wzmacniaczem słuchawkowym, to trudno. W niczym ten wzmacniacz mi nie będzie przeszkadzał, najwyżej będzie nieużywany. Ten iDSD też biorę pod uwagę. Jestem w stanie pogodzić się z przekombinowanym wyglądem jeżeli porwie mnie dźwiękiem. Taga i inne dużo tańsze DAC za 800-1500 zł to chyba jednak nie będą w stanie dać mi więcej niż DAC w moim wzmacniaczu. Szczerze mówiąc mam obawy że nawet te za 4k nie koniecznie będą lepsze. RME-ADI-2 FS ma przynajmniej tę zaletę że można kombinować z ustawieniami i przy tym dobrze się bawić Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 7 listopada 2023 Napisano 7 listopada 2023 Pewnie jak kupisz za 8 k też nie będzie różnicy. Ewentualnie delikatna. Dac się chyba kręci wokół tej kostki i jak jest zaimplementowana. Nie ważne jest jak duże pudełko jest. Ifi audio ma też serię małych urządzeń, w cenach tej Tagi czy około nich. Pooglądaj, nie zakładaj że coś musi dużo kosztowac żeby było dobre. Mylne założenie. https://ifi-audio.com/ Strona IFI audio Jeszcze kilka innych Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 7 listopada 2023 Napisano 7 listopada 2023 1 godzinę temu, xymark napisał: RME ADI-2 FS ma przynajmniej tę zaletę że można kombinować z ustawieniami i przy tym dobrze się bawić Zdecydowanie ...a cała przyjemność zabawy z Adi to fakt że o brzmieniu jakie uzyskasz z dac-a decydujesz Ty sam. 55 minut temu, Artur Brol napisał: Pewnie jak kupisz za 8 k też nie będzie różnicy. Ewentualnie delikatna. Hmm ...delikatna 🤔. Proponuję wypożyczyć RME, przetestować i wtedy stwierdzić czy różnica była a jeśli była to czy była delikatna. Odpisz, cytując
xymark Napisano 8 listopada 2023 Autor Napisano 8 listopada 2023 18 godzin temu, MacieQ napisał: Oj tam zaraz dużo ...i owszem są możliwości pierdyliarda ustawień ale nie ma konieczności używania wszystkiego w co jest wyposażony RME ...a uwierz mi że DSP w Adi-2 robi różnicę Gdzieś na forum widziałem Twój wpis że miałeś Eversolo A6. Nie zostawiłeś go u siebie? Z jakiego powodu jeśli można wiedzieć? Jak ocenisz to ustrojstwo jako streamer i jak wypada jako DAC w porównaniu z RME? Odpisz, cytując
xymark Napisano 8 listopada 2023 Autor Napisano 8 listopada 2023 18 godzin temu, MacieQ napisał: Zdecydowanie ...a cała przyjemność zabawy z Adi to fakt że o brzmieniu jakie uzyskasz z dac-a decydujesz Ty sam. Hmm ...delikatna 🤔. Proponuję wypożyczyć RME, przetestować i wtedy stwierdzić czy różnica była a jeśli była to czy była delikatna. Już znalazłem opis Twojej przygody z A-6 na wątku poświęconym A-6 Odpisz, cytując
Recommended Posts