fluid81 Napisano Czwartek o 17:02 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:02 (edytowany) Dali SC F215C - ja ma taki na surroundy i atmos . Całkiem przyzwoity kabel - wystarczający. No i co , dorwałeś tego Arcama ? Edytowano Czwartek o 17:02 przez fluid81 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano Czwartek o 17:21 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:21 Czeka zarezerwowany ale raczej wezmę, nic lepszego w tym $ nie kupie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fluid81 Napisano Czwartek o 17:25 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:25 Zdecydowanie w tym przedziale nic lepszego . Myślę że po cenie rynkowej nic z lepszym brzmieniem się nie trafi , dlatego ja na Twoim miejscu nie przeciągał bym tej rezerwacji , bo jeszcze zwinie Ci go ktoś sprzed nosa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano Czwartek o 17:38 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:38 Najwyżej co poradzić. Widze iż w USA też wyprzedają avr11 podobno idzie nowa linia od Arcama temu ceny będą coraz lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fluid81 Napisano Czwartek o 17:46 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:46 (edytowany) Jeśli nawet, to zdecydowanie taki avr11 poniżej tych 8 tys nie zejdzie . Te 8 tys to wyjątkowa okazja , bo ceny nie będą lepsze . 10 tys to będzie max za taki avr11 . Nic poniżej Mogę się mylić, ale czy wyprzedaż nie następuje tuż po wprowadzeniu nowej linii ? Właśnie skonsultowałem Twoją sugestię z nową linią Arcama z kimś, kto mocno siedzi w branży i nic takiego nie nastąpi w najbliższym czasie . Stereo tak , ale nie avr . Edytowano Czwartek o 18:02 przez fluid81 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano wczoraj o 11:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:58 Zamówiony, za tydzień może dotrze, no risk no fun Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Czekamy na wrażenia w takim razie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy018 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Witam wszystkich, Fajny temat o Avr. Moje pytanko jak ten arcam gra? Chodzi mi o to czy dźwięk jest raczej relaksacyjny ,spokojny, nie męczący - jeżeli ktoś słuchał, podobny do Naima Również planuje w nie dalekiej przyszłości kupic KD i wybór padł na AVR 31 lub jbl synthesis 35. Na froncie będą DA focus 340 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 8 godzin temu, andy018 napisał: Witam wszystkich, Fajny temat o Avr. Moje pytanko jak ten arcam gra? Chodzi mi o to czy dźwięk jest raczej relaksacyjny ,spokojny, nie męczący - jeżeli ktoś słuchał, podobny do Naima Również planuje w nie dalekiej przyszłości kupic KD i wybór padł na AVR 31 lub jbl synthesis 35. Na froncie będą DA focus 340 Dla mnie Arcam AVR w kinie gra dynamicznie, nasyconym I potężnym dźwiękiem. Dla mnie to top amplituner kinowy i wolę np. Arcama AVR 10 niż topową Yamahę. W stereo arcama odbieram jak Integre stereo. Tak że jest blisko neutralnego brzmienia, duża dynamika, ma delikatnie ocieploną średnicę. Ze wzmacniaczy lepszych ( Integra 10tys-20tys) stereo różni się tym że góra nie ma takiego nasycenia i głębi. Jest trochę sucha lecz przez to moim zdaniem się odbiera efekt jako neutralne granie. Brzmienie potrafi wciągnąć. Ale trzeba osobiście przetestować. Duża zaleta to dirac. W kinie dużo robi. A szczególnie dla subwooferów jeżeli są mody. Znacząco poprawia to jakość. Ogólnie do kina na surround boki/tyły polecam bowersy 707 S2+. Grają niesamowicie przestrzennie i dynamicznie jak ma swoję rozmairy. Pod tym względem bowersy mocno się wyróżniają. Ale np. Centralny i fronty już bym bowersa nie chciał. Nie słuchałem dynaudio z arcamem także nie wiem jak to zabrzmi. Na bank warto przetestować. Edytowano 2 godziny temu przez Carmion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts