Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@tomek4446 - przyznaj się że wzmacniacz kupowałeś jeszcze przed remontem mieszkania, kiedy to było dość zimno, a można było otrzymać dotacje na alternatywne źródła ogrzewania. W sumie dość eko , bo to nie kopci (no chyba że gdzieś zwarcie się zrobi). Jak ktos umie kombinować to i do sprzetu państwo mu dopłaci.😂. Takiemu to  cena u Bocianka niestraszna.

Napisano
24 minuty temu, Rega napisał:

Jak ktos umie kombinować to i do sprzetu państwo mu dopłaci

Rozgryzłeś mnie. Dogadałem się z Sasinem. Ja kupuje wzmacniacze , on nie podnosi cen energii :) A ja głupi zmieniłem rząd ....... :)

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Rozgryzłeś mnie. Dogadałem się z Sasinem. Ja kupuje wzmacniacze , on nie podnosi cen energii

Tomek - przy tej ilości i wielkości lamp to możesz jeszcze odsprzedawać ciepło sąsiadom. 

PS Spadam do piwnicy. Szafy czekaja nieskończone, a poczatek marca i odwiedziny coraz blizej. Nie ma obijania się. 

Napisano
13 godzin temu, Artur Brol napisał:

myślę o HE1000 v2 stealth lub Arya Organic.

Artur, ciekawe które wybierzesz 😉 różnice może wyłapiesz, cenowo obecnie są na podobnym poziomie.

Czytam o tych Arya Organic i nie wiem, czy sam bym sobie ich nie posłuchał, czym napędzić mam, więc za jakiś czas pewno je pomacam.

Napisano
17 godzin temu, Artur Brol napisał:

Ja znam tylko Fezz Audio, Feliks Audio i od niedawna WBA.

Jak narazie najbardziej odpowiadają mi wizualnie WBA. Słuchać nie miałem okazji jeszcze żadnego.

Mam Denon AH D920 ale myślę o HE1000 v2 stealth lub Arya Organic.

Zagadaj do Sinusaudio , Mariusz ma w ofercie parę fajnych wzmacniaczy słuchawkowych , cenowo chyba też były w twym budżecie

Napisano (edytowany)

Dzieki.

Ladnie wygladaja, jak z WBA nie wyjdzie zapytam tam, czy by cos dla mnie mieli.

Nie raz wpisuje coś w Google, wyskakuje tyle firm, a tej nigdy nie widziałem. Ciekawe ile jeszcze firm w PL takie wzmacniacze produkuje.

Edytowano przez Artur Brol
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Kubakk napisał:

Zagadaj do Sinusaudio , Mariusz ma w ofercie parę fajnych wzmacniaczy słuchawkowych , cenowo chyba też były w twym budżecie

Tylko, że słuchawkowe wzmacniacze lampowe zazwyczaj mają dość wysoką impedancję wyjściową,  Sinusaudio również,  większość od 32 Om.

A wspomniane słuchawki HE1000 v2 i Organic mają niską impedancję, zwłaszcza Arya Organic (16 Om), to nie będzie dobre połączenie. 

Sluchawkowce najlepiej, kiedy mają jak najniższą impedancję, wtedy najłatwiej dopasują się do większości słuchawek, a właściwie sluchawki do wzmacniacza, trzeba na to zwracać uwagę.

Zazwyczaj lampowe sprawdzają się z wysokoimpedancyjnymi słuchawkami. 

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
Dnia 10.02.2024 o 16:10, Artur Brol napisał:

Nie raz wpisuje coś w Google, wyskakuje tyle firm, a tej nigdy nie widziałem. Ciekawe ile jeszcze firm w PL takie wzmacniacze produkuje.

W sprzęcie lampowym nie "siedzę", ale wiem o istnieniu jeszcze takich firm PL:

Dubiel Accoustic (Opole)

Encore 7 / Egg-Shell (Bielsko-Biała)

JAG Electronics (Łódź)

Napisano
1 godzinę temu, Profi napisał:

W sprzęcie lampowym nie "siedzę", ale wiem o istnieniu jeszcze takich firm PL:

Dubiel Accoustic (Opole)

Encore 7 / Egg-Shell (Bielsko-Biała)

JAG Electronics (Łódź)

Jest jeszcze bardzo znana marka Feliks Audio, miałem kiedyś słuchawkowy Espressivo (dzisiaj jego odpowiednikiem jest Echo) do HD600, ale nie trzymałem długo. 

Warto jednak pamiętać o tym co napisałem wyżej z doborem impedancji słuchawek i wyj. we wzmacniaczu.