Artur Brol Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca Słuchaj samego siebie, w tym przypadku nie powinno sie kogoś innego słuchać. KEF to dobre kolumny czy moze bardzo dobre, ale to ty z nimi zostaniesz a tesc wróci do swojego domu. Najwyraźniej Ci Dali podeszły na tyle, że się zastanawiasz. To już coś znaczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca 21 minut temu, Artur Brol napisał: Słuchaj samego siebie, w tym przypadku nie powinno sie kogoś innego słuchać. Warto brać pod uwagę czyjeś zdanie. Ktoś może mieć lepszy, "absolutny" słuch, i może zdecydowanie pomóc w doborze. Ty dzisiaj nie usłyszysz różnicy, a po paru dniach już tak. Np. efekciarski głośnik fajnie brzmi przez parę minut. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca 7 minut temu, AutoPirat napisał: . Ktoś może mieć lepszy, "absolutny" słuch No to jest argument 🙈 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca (edytowany) @AutoPirat Jeśli czegoś nie słyszysz teraz. Nie usłyszysz jutro. Dźwięk, brzmienie to nie jest coś tak skomplikowanego by trzeba kursy robić. Kilka dni sluchasz wszystkiego co lubisz i powinno być jasne czy Ci kolumny czy wzmacniacz odpowiada. Moje zdanie zaznaczam 🙂 Ten ktoś z absolutnym słuchem opuści mieszkanie i zostaniesz ty z kolumnami które komuś się podobają. Jasne ze można polegać na kimś, na początek. Jednak gdy już coś kupisz lub wybierzesz by odsłuchać, to musi się tobie podobać. I tylko tobie. Edytowano 30 marca przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca (edytowany) 17 minut temu, Artur Brol napisał: Jasne ze można polegać na kimś, na początek. Jednak gdy już coś kupisz lub wybierzesz by odsłuchać, to musi się tobie podobać. I tylko tobie. Na etapie końcowym, to oczywiście, że tak. W sytuacji, gdzie "specjalista" dobiera sprzęt, bo wie co "w trawie piszczy" i może Twoje odsłuchy wynieść na wyższe poziomy, to chętnie bym takiemu całkowicie zawierzył. Niestety takich pseudo "specjalistów" sprzedawczyków, to na forach i w sklepach mnóstwo. A na takiego prawdziwego, to udało mi się trafić tylko jednego (w moich ostatnich poszukiwaniach). Edytowano 30 marca przez AutoPirat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca No cóż, życie 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca 6 godzin temu, Maciej H napisał: Byłem za z Kefa na początku, ale Dali też mi się spodobały. Teść, który jest starym wyjadaczem mówi że Kefy są dużo lepsze. Jeśli zdecydujesz się jednak na Kefy, to teraz są w promocji po 1499 zł szt. https://nautilus2.pl/podstawkowe/31890-kef-ls50-czarny-polysk-dostepne-od-reki-raty-10x0-637203211362.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 30 marca Autor Udostępnij Napisano 30 marca 8 minut temu, terracan1929 napisał: Jeśli zdecydujesz się jednak na Kefy, to teraz są w promocji po 1499 zł szt. https://nautilus2.pl/podstawkowe/31890-kef-ls50-czarny-polysk-dostepne-od-reki-raty-10x0-637203211362.html Mówię o Kef Q350. LS 50 od dawna są w tej cenie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca Dnia 19.03.2024 o 20:08, Maciej H napisał: Zachęcony waszymi opiniami jestem gotów pierwszy raz kupić kolumny w ciemno i dać szanse LS50. Tak pisałeś wcześniej. Chciałem dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 3 kwietnia Udostępnij Napisano 3 kwietnia @Maciej H Jak sytuacja? Na jakie kolumny się zdecydowałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 3 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 1 godzinę temu, Artur Charicki napisał: @Maciej H Jak sytuacja? Na jakie kolumny się zdecydowałeś? Kef Q350 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 kwietnia Udostępnij Napisano 3 kwietnia Czyli nie Dali, nie LS 50 a KEF Q350. Mala niespodzianka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 3 kwietnia Udostępnij Napisano 3 kwietnia Spoko paczki w swojej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 kwietnia Udostępnij Napisano 3 kwietnia Dnia 30.03.2024 o 13:44, Maciej H napisał: No właśnie nie wiem nie mogę się zdecydować. Byłem za z Kefa na początku, ale Dali też mi się spodobały. Teść, który jest starym wyjadaczem mówi że Kefy są dużo lepsze. Z tym że to ma byc Twoja decyzja. No chyba że czesto u Ciebie gosci i nadal ma pływ na córkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 14 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia Panowie pożyczyłem teściowi Sabaja. Spodobał mu się i chyba już go nie odzyskam. Głośniki Kef Q350 zostawiłem. Dostałem trochę lewej gotówki i planuje spróbować czegoś innego niż chińskie wzmacniacze. Myślałem o CXA60, Nad c338. Szukam czegoś do 2000 używany. Co proponujecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Ja byłem zadowolony z Cambridge CXA81. Moim zdaniem warto sprawdzic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 59 minut temu, Maciej H napisał: Panowie pożyczyłem teściowi Sabaja. Spodobał mu się i chyba już go nie odzyskam. Głośniki Kef Q350 zostawiłem. Dostałem trochę lewej gotówki i planuje spróbować czegoś innego niż chińskie wzmacniacze. Myślałem o CXA60, Nad c338. Szukam czegoś do 2000 używany. Co proponujecie? Jakiego Sabaja myślisz, że wymienione wzmacniacze będą wyraźnie lepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 14 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Jakiego Sabaja myślisz, że wymienione wzmacniacze będą wyraźnie lepsze? Nie rozumiem. Sabaja a30a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 1 godzinę temu, Maciej H napisał: Nie rozumiem. Sabaja a30a Sprawdzaj zatem NADy i inne Cambridge, może któryś podejdzie. Patrzyłeś na giełdzie hifi? https://www.hifi.pl/gielda/audio-lista.php?grupa=wzmint Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hary Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Moze AXR 100 , masz dzwiek Cambridge , ale bez bajerow , moc jest . Używany ok 2000 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Sorry, że nie śledzę całego wątku, ale kolega pytał na początku o Cambodżę... Nowa CXA61 jest teraz za 2800, a CXA81 za 4200 - nie bardzo opłaca się kupować używane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Jeśli jednak kolega tylko 2 tys ma, trudno mu będzie zapłacić więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia No tak, racja, ale aż grzech nie kupić nowych kiedy używane są w podobnej cenie, a niejednokrotnie drożej. Ale oczywiście nadszarpnięcie budżetu często jest trudne Zdaje sobie sprawę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Z pewnoscia, co nowe to nowe, jeśli można zwiększyć budżet. Zawsze można poszukać modeli wystawowych, sprzedają je zawsze taniej i z gwarancją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Wolałbym od tego CA. Advance Acoustic xi75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts