Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 godziny temu, kaczadupa napisał:

Jeszcze jest całkiem ładnie. 

Dzisiaj po wczorajszej wichurze wyjątkowo przyjemnie.
Mój przebieg od początku roku.
Na starym rowerze od stycznia do maja, na nowym od maja do teraz.
Mam nadzieję, że dobiję do 3000 km.

MM1.jpg

Napisano

Kozy zaskoczone, że chce się komuś jeździć na rowerze, zamiast w ciepełku słuchać muzyki i pitolić na okrągło o audio :) 

Po kilku fatalnych dniach, wczoraj pogoda na rower doskonała.

Kozy.jpg

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

1.jpg.004a57c7bf14574fdbb14ba8d6695917.jpg

Abra kadabra...

2.jpg.54280b5fc2d7fb0dbcfed8c9fd88df19.jpg

Aura mniej sprzyjająca przemieszczaniu się pojazdem bez daszka - dobry czas na załatwienie serwisu. W tym roku zdecydowałem (jak zresztą co roku od przynajmniej dekady 🤣 ), że jeszcze trochę pojeżdżę na moim wysłużonym mustangu. Gruntowny remont, włącznie z wymianą łożyskowania ramy był, jak się okazało po rozkręceniu, koniecznością. Wymieniłem też cały napęd i przy okazji stery na nowocześniejsze, lepiej uszczelnione. 

Rower już złożony. Jeździ teraz tak, że z chęcią zrywam się z łóżka o poranku z myślą, że zaraz na niego wskoczę, żeby pojechać do roboty 🤣 

Napisano
Dnia 25.12.2025 o 13:03, kaczadupa napisał:

Kalesony, rękawiczki i czapka. Trochę kleszczy ale widok słońca rekompensuje wszystko. 

Kurde, a ja przecież nie młodzian bez kalesonów jeżdżę, natomiast marzną mi ręce, pomimo, że dotychczasowe rękawiczki niby ciepłe rowerowe nie zapewniają komfortu. Wczoraj musiałem wypróbować nowe od Mikołaja i to był przysłowiowy strzał w dziesiątkę. Super rękawiczki, łapki ciepłe, a przejechałem około 30 km. Gdyby ktoś miał podobne problemy z marznącymi rękami, polecam, brać w ciemno.
https://www.amazon.pl/GripGrab-wiatroszczelne-rękawiczki-rowerowe-wyścielane/dp/B0BD55PQHM

Co jest z tymi kleszczami, to nie zapadły w sen zimowy?

Napisano
30 minut temu, Kraft napisał:

Rok 2025 - 2 394 km. Ale pieszo.

Imponujący wynik, podziw i uznanie 👍

3 minuty temu, kaczadupa napisał:

Masz 2m wzrostu ? Kurczaki, gdybym wiedział to bym się tak do Ciebie nie sadził z Bowersami. :) 

Ja mam mniej wzrostu, ale jeśli chodzi o Bowersy na mnie, też uważaj :)