kaczadupa Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Już po robocie, zaraz można jechać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 58 minut temu, Adi777 napisał: Tyle kilometrów robić Mnie łatwiej, ponieważ nie używam auta. Już prawie 15 lat. Spekuluję, że tak ze dwa, trzy lata potrzeba, by się przyzwyczaić. @Adi777 przemyśl i zobacz, czy dasz radę. Potrzebny charakter. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 1 godzinę temu, AudioTube napisał: przemyśl i zobacz, czy dasz radę. Potrzebny charakter. Mam w planach 😉 Ale wiem, że siłownia, teraz też w domu, w wersji mini oczywiście, będzie najważniejsza 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Stary jak ja ale skoro dalej jeździ Dzisiaj szybkie 40km bo jeszcze drążek został w parku do ogarnięcia. Piękny wiosenny wieczór dzisiaj w Szczecinku. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Ale wiecie, że jedno nie wyklucza drugiego, można mieć i rower i samochód? I nawet tego nie sprawdzają Swoją drogą, dzięki uprzejmości znajomego, miałem okazję przejechać się rowerem Cube Stereo Hybrid w konfiguracji za nieco ponad 20000zł. Cacko niesamowite. Niewyobrażalna wręcz frajda. Wyważenie, prowadzenie, jakość wykonania - rewelacja. O taki, ale dużo bardziej dopakowany: 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 2 minuty temu, lpomis napisał: nieco ponad 20000zł Piękny wzmacniacz by już kupił 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 1 godzinę temu, Adi777 napisał: siłownia 1 godzinę temu, Adi777 napisał: najważniejsza Wszystko „dziś” na opak. Toż właśnie siłka dla 50plus potrzebna. Tyś gładki a mięsień urośnie, gdy 5x łopatą przerzucisz. To co upakujesz w 3 lata, w 3mce zleci wszystko jak kryzys przyjdzie. Dotleniaj się, opalaj, obserwuj i słuchaj przyrody póki jest. Czekamy na Ciebie. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Stary jak ja ale skoro dalej jeździ Dzisiaj szybkie 40km bo jeszcze drążek został w parku do ogarnięcia. Piękny wiosenny wieczór dzisiaj w Szczecinku. Ło matko, Author 😉 Z dożywotnią gwarancją? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Kupiłem 17 lat temu i bez kitu użytkowany jest bardzo intensywnie. Dużo elementów było już kilka razy wymienianych ale rama na którą jest dożywotnia gwarancja się trzyma. Nawet nie wiem czy Author jeszcze istnieje więc różnie może być z tą gwarancją heh ale swoje i tak już dawno wyjeździł. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Dnia 27.02.2025 o 09:04, MMarek napisał: Pozazdrościłem Adamowi @AudioTube pięknej Gazeli (Gazelle) i przypadkowo wszedłem w posiadanie bardzo podobnej. Wczoraj postanowiłem przewietrzyć auto i zobaczyć hurtownię rowerów elektrycznych w miejscowości Łapalice, a przy okazji zerknąć jak wygląda słynna niedokończona budowla zamku, a także innej posiadłości tego samego właściciela obok tej wsi. Niestety tam już nie pojechałem, ponieważ byłem podniecony nowym nabytkiem i postanowiłem wracać do domu (80 km). Dodam tylko, że za rower ze stanem licznika zerowym zapłaciłem cenę rewelacyjną. Gdyby ktoś z forumowiczów poszukiwał ebika proponuję zainteresować się ich ofertą, wystawiają się na Olx. Łapalice i Kartuzy to ten sam właściciel. Papiery, faktura, gwarancja 1 rok, a więc wsio legalne, bez obawy że szemrane. Wreszcie nadszedł czas aby się do czegoś przyznać. Sorry Adamie @AudioTube. Miałem tę Gazelle tylko trzy dni. Po kupnie byłem w stanie euforycznym, ale po odbyciu pierwszej przejażdżki zaczęły nachodzić mnie wątpliwości, czy aby to rower dla mnie? 1 - Waga roweru, która chyba oscyluje w granicach 30 kg. Ciężki niemiłosiernie. Dla porównania mój ulep waży jedynie 24,5 kg. 2 - Bateria o pojemności 625 Wh, na której można przejechać do 150km. Nie jestem w stanie jednorazowo zrobić więcej niż 50km i nie dlatego, że nie mam pary w nogach, a jedynie na ból siedzenia. Bateria o takiej pojemności waży 3,7 kg. Odpowiednia dla mnie byłaby około 400 Wh o wadze 2,2 kg. 3 - Silnik Performance Line (75Nm) - około 3,2 kg. Będę szukał ebika z silnikiem Bosch SX (55Nm), którego waga nie przekracza 2 kg. 4 - Tylna przerzutka w piaście to Shimano Nexus 5, specjalnie zaprojektowana do rowerów z silnikami o dużym momencie obrotowym mocy, a więc masywna i ciężka. 5 - Ponadto jadąc na wprost, kierownica jakoś mi dziwnie latała, ciągle musiałem korygować tor jazdy, czego nie doświadczam w moim zelektryfikowanym. Na dzisiaj zostaję przy swoim ulepie, jednocześnie z uwagą śledząc nowości. Jedna z nich to Koga. Niestety wolałbym zamiast Enviolo coś na planetarnej Shimano i przedni widelec resorowany, chociaż z wymianą na gazowy nie byłoby problemu. Natomiast silnik Bosch SX, jest o.k. Waga roweru to jedynie 22,3 kg.a więc rewelacja. https://www.rowerystylowe.pl/p-18552/lekki-rower-elektryczny-na-pasku-koga-e-f3-60-bosch/w-40086/peacock-blue-mat Edytowano 20 marca przez MMarek 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 12 godzin temu, AudioTube napisał: Tyś gładki a mięsień urośnie, gdy 5x łopatą przerzucisz. Od przerzucania łopatą? To chyba tak nie działa. Akurat mam taką pracę aktualnie, przy łopacie, ale żeby to zadziałało, to by trzeba pewnie z kilkanaście lat przerobić 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 11 minut temu, Adi777 napisał: żeby to zadziałało, to by trzeba pewnie Daj znać proszę, gdyby stagnacja na Twojej mini siłce przyszła a apetyt wciąż na 70cm obwodu w udzie. Pomogę, ponieważ wiem jak. Fajnie, że nie siedzisz za biurkiem, kierownicą, kompem. Jeśli mieszkasz jeszcze w Nl, to warunki do pedałowania znasz. „Rower” praktycznie nie obciąża. Z głową używany pomaga posmakować szczęścia, tego z wewnątrz. Podczas pedałowania dostrzegłem różnice między przyjemnością a radością. 24 minuty temu, MMarek napisał: kierownica jakoś mi dziwnie latała, ciągle musiałem korygować tor jazdy Brakuje górnej ramy/sztywność. Fizyki tutaj także nie oszukamy. Marku, decyzję podjąłeś, inny rower to kwestia czasu. Wiosna już jest☀️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca 8 minut temu, AudioTube napisał: Marku, decyzję podjąłeś, inny rower to kwestia czasu. Wiosna już jest☀️ O nowym elektryku myślę kilka razy dziennie, natomiast o audio prawie wcale Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca U mnie tylko słuchawkowy tor, ponieważ mam fotel, w którym zapadam w drzemkę. Audio kolumny, gdy ciemno, wietrznie i mokro. Rower zdrowszy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 1 godzinę temu, MMarek napisał: Wreszcie nadszedł czas aby się do czegoś przyznać. Marek , pełen szacunek. Nie wiem o czym co prawda piszesz , bo kompletnie nie znam się na " elektrykach" , ale masz mój pełen podziw za podejście. Kurde , chciałbym móc zawsze przeprowadzać taką analizę jak chodzi o audio. Na Forum , chyba tylko Tomek / @elektron6/ potrafi nie patrzeć na markę , tylko jaką jakość mamy wewnątrz. Jeszcze raz brawo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca a dzisiaj pierwszy dzień astronomicznej wiosny, a zatem Panowie .... 🚴♂️🚴♂️🚴♂️🚴♂️🚴♂️🚴♂️😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Oczywista oczywistość, byle do piętnastej i poszły konie po betonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 4 godziny temu, AudioTube napisał: Jeśli mieszkasz jeszcze w Nl, to warunki do pedałowania znasz. Mieszkam, mieszkam, jeszcze długo się to nie zmieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Ja swoje zrobiłem. Proszę dopisać do rachunku 100 minut/grawel 😁 Przyjemności życzę 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca 1 godzinę temu, fp74 napisał: Ja swoje zrobiłem. Proszę dopisać do rachunku 100 minut/grawel 😁 Przyjemności życzę I ja także. Dopisuję 25 km. Oczywiście tempo rekreacyjne z dwoma przystankami na kawę po turecku gotowaną w tygielku z kardamonem, cynamonem i wanilią, serwowaną z małego termosu 😀 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 5 minut temu, MMarek napisał: I ja także. Dopisuję 25 km. Oczywiście tempo rekreacyjne z dwoma przystankami na kawę po turecku gotowaną w tygielku z kardamonem, cynamonem i wanilią, serwowaną z małego termosu 😀 Gdzie taką fajną kawę dają lub sprzedają? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Dają u mnie 😀 własnoręcznie przyrządzana. Zapraszam do Słupska. Edytowano 20 marca przez MMarek 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 1 godzinę temu, MMarek napisał: Dają u mnie 😀 własnoręcznie przyrządzana. Zapraszam do Słupska. Dziękuję, szkoda ale niestety to nie moje okolice. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Dnia 19.03.2025 o 18:26, kaczadupa napisał: Kupiłem 17 lat temu i bez kitu użytkowany jest bardzo intensywnie. Dużo elementów było już kilka razy wymienianych ale rama na którą jest dożywotnia gwarancja się trzyma. Nawet nie wiem czy Author jeszcze istnieje więc różnie może być z tą gwarancją heh ale swoje i tak już dawno wyjeździł. Mój ma 29 i przez pierwszych kilka był niemożebnie katowany agresywną jazdą po mieście. Jeszcze na cantileverach jest i sztywniak. Aktualnie, używany incydentalnie ale działa 👍 No i manetki Grip Shift - zmiana przełożeń tak intuicyjna jakbym automatem jeździł. Edytowano 20 marca przez pairtick 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Dobra , to kto w sobotę machnie od 60 do 100km? Są śmiałkowie ? Pogoda ma być idealna więc nie ma możliwości się wykręcić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts