ProjectPi Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 10 minut temu, tomek4446 napisał: Zwykle tak jak u mnie robi jako DAC. Choć możliwości ma bezmiar A czym się tu różni robienie jako DAC od robienia jako DAC/preamp? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja Nie jestem pewien, a nawet prawie wiem, że palnę niestosowność. A czy do „cichego” słuchania nie wystarczy „wyciszyć” przestrzeń odsłuchową, zastosować dsp i wzmacniacze, które nie szumią, brumią? A jako wisienkę na torcie zapodać tylko tzw dobre realizacje?😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 4 minuty temu, ProjectPi napisał: A czym się tu różni robienie jako DAC od robienia jako DAC/preamp? Choćby tym , że nie zastosujesz loudness , ponieważ głośność masz ustawioną na stałą wartość , w moim przypadku prawie na full. Głośnością sterujesz urządzeniem zewnętrznym. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 13 minut temu, tomek4446 napisał: Choćby tym , że nie zastosujesz loudness , ponieważ głośność masz ustawioną na stałą wartość , w moim przypadku prawie na full. Głośnością sterujesz urządzeniem zewnętrznym. Owszem, ale przedwzmocnienie jakieś jest, stąd pre działa. Nieużywanie wbudowanej kontroli głośności nie sprawia, że pre zanika. Loudness to tu funkcja DSP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 15 godzin temu, ProjectPi napisał: Każdych, za którymi nie stoi sprzęt audio. Choćby instrumenty muzyczne. Analogiczne porownanie: Posłuchaj tych instrumentów z zatkanymi uszami (analogia do sciszenia dzwieku w systemie). Efekt: bardziej płaskie granie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja Ps: płaskie czyt. Mniej "bogate" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 1 godzinę temu, ProjectPi napisał: Loudness to tu funkcja DSP. Można tak to nazwać w Rme , choć właściwe DSP jest oddzielną funkcją. Tutaj po prostu ustawia się zakres podbicia wysokich i niskich dla cichego słuchania i wraz ze wzrostem głośności te wartości są płynnie obniżane. Może z ciekawości jutro sprawdzę jak to działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja Pre, korekcja, loudness, crossfeed w adi-2 pro fs fajnie działa, gdy pracuje również jako zbalansowany wzmacniacz słuchawkowy. Można dopasować prawie każde słuchawki pod swój gust. Mocy też nie brakuje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Można tak to nazwać w Rme , choć właściwe DSP jest oddzielną funkcją. Tutaj po prostu ustawia się zakres podbicia wysokich i niskich dla cichego słuchania i wraz ze wzrostem głośności te wartości są płynnie obniżane. Może z ciekawości jutro sprawdzę jak to działa. To po prostu jest część funkcjonalności DSP, czysto w cyfrowej domenie. Można się o tym przekonać wystawiając postFX przez zwrotne USB audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja 24 minuty temu, ProjectPi napisał: Można się o tym przekonać wystawiając postFX przez zwrotne USB audio. Nic z tego nie kumam. Ale wierzę na słowo. Idę dziergać kabelek do jutrzejszego testu. RME wpadło na genialny pomysł i zamiast normalnych gniazd RCA , zamontowali TRS A tak w ogóle to wszyscy się Panowie orientują oczywiście , że gadamy nie w temacie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 maja Udostępnij Napisano 27 maja To już nie da się dobrac kolumn pod tego Wiima? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maderos Napisano 27 maja Udostępnij Napisano 27 maja Ja zatrzymałem się na Tannoy M2. Co prawda Polk es20 wygrał basem i ogólną szczegółowością, ale na dłuższą metę "soprany" za bardz dawały po uszach. Elac i Heco bez szans w starciu z M2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 maja Udostępnij Napisano 28 maja Dawały bo Wiim tak gra. Ja M1 i M2 uzywałem z Denonem starym. Próbowałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoszczuk Napisano 30 maja Udostępnij Napisano 30 maja Testował ktoś Oberony z Wiimem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 czerwca Udostępnij Napisano 2 czerwca Dnia 30.05.2024 o 21:11, Piotr Antoszczuk napisał: Testował ktoś Oberony z Wiimem ? Biorąc pod uwagę charakterystykę brzmienia obu, będzie to pasować. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca Dnia 30.05.2024 o 21:11, Piotr Antoszczuk napisał: Testował ktoś Oberony z Wiimem ? Przyjemne połączenie Nie zmienia się zbytnio sygnatura Dali, a jednocześnie dynamika pozostaje na niezłym poziomie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoszczuk Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca 2 godziny temu, Q21 napisał: Przyjemne połączenie Nie zmienia się zbytnio sygnatura Dali, a jednocześnie dynamika pozostaje na niezłym poziomie. A da radę napędzić Oberon 7 czy iść w mniejsze ? Pomieszczenie 20 mkw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca Moim zdaniem sobie poradzi, ale warto odsłuchać i ocenić samemu. Wiele zależy też od poziomu głośności, który jest dla Ciebie optymalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoszczuk Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca 1 minutę temu, Q21 napisał: Moim zdaniem sobie poradzi, ale warto odsłuchać i ocenić samemu. Wiele zależy też od poziomu głośności, który jest dla Ciebie optymalny. Dyskoteki nie robię. Oberon 7 już mam osłuchane dobrze tylko grało to w połączeniu z cxa61. Słucham techno, rapu i elektroniki głównie więc to raczej dobry kierunek. Niestety żaden okoliczny sklep nie ma oberonów na stanie więc nie mam możliwości podjechania z wiimem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca 8 godzin temu, Piotr Antoszczuk napisał: A da radę napędzić Oberon 7 czy iść w mniejsze ? Pomieszczenie 20 mkw Da rade. 5tki grają gorzej. 2 godziny temu, Piotr Antoszczuk napisał: Dyskoteki nie robię. Oberon 7 już mam osłuchane dobrze tylko grało to w połączeniu z cxa61. Słucham techno, rapu i elektroniki głównie więc to raczej dobry kierunek. Niestety żaden okoliczny sklep nie ma oberonów na stanie więc nie mam możliwości podjechania z wiimem. CXA61 gra z nimi lepiej. Wiec jeśli masz odsłuchane to będzie to podobna barwa dzwieku ale jednak mniejsza dynamika. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoszczuk Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Da rade. 5tki grają gorzej. CXA61 gra z nimi lepiej. Wiec jeśli masz odsłuchane to będzie to podobna barwa dzwieku ale jednak mniejsza dynamika. Bardzo dziękuję za pomoc 6 godzin temu, Q21 napisał: Moim zdaniem sobie poradzi, ale warto odsłuchać i ocenić samemu. Wiele zależy też od poziomu głośności, który jest dla Ciebie optymalny. Poproszę o wycenę Dali Oberon 7 w kolorzs czarnym w wiadomości prywatnej 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca 10 godzin temu, Piotr Antoszczuk napisał: Poproszę o wycenę Dali Oberon 7 w kolorzs czarnym w wiadomości prywatnej Wkrótce powinna być u Ciebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Nie ma sprawy, służę pomocą jeśli trzeba. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca 18 godzin temu, Piotr Antoszczuk napisał: Poproszę o wycenę Dali Oberon 7 w kolorzs czarnym w wiadomości prywatnej Koledzy jednak poprosili o wysłanie maila do nas Mam nadzieję, że nie jest to problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoszczuk Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca 58 minut temu, Q21 napisał: Koledzy jednak poprosili o wysłanie maila do nas Mam nadzieję, że nie jest to problem. Już odzywam się do Was mailem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts