GajerTS Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca Cześć. Jestem totalnym laikiem więc proszę o pomoc. Posiadam taki zestaw - Indiana line tesi 661 z rotelem a11 tribute. Jako streamer wykorzystuje WIIM pro plus, który u mnie obsługuje Tidala. Proszę o poradę jaki do tego zestawu dobrać osobny DAC. Budżet to max 3000 zł i naprawdę nie mogę go przekroczyć. Lubię ocieplone brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca Wbudowany w Plus DAC jest z jakichś powodów niewystarczający? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajerTS Napisano 2 lipca Autor Udostępnij Napisano 2 lipca Właśnie nie mam porównania, a czytałem, że osobny DAC może wiele poprawić. Chyba, że do kwoty 3000 zł nic szczególnego się nie zadzieje w porównaniu do wbudowanego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca Patrząc na przetworniki oraz wzmacniacz który posiadasz dac do 3000 zł nie za wiele tutaj poprawi moim zdaniem. Lepiej zainwestować w elektronikę i lepsze głośniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca DAC w Wiim Pro Plus jest już na prawdę ok. Zmiana DACa nie przyniesie tak dużych zmian w dźwięku jak np zmiana kolumn, poprawa akustyki czy dodanie subwoofera. Oczywiście można ale ja bym ulokował środki inaczej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajerTS Napisano 2 lipca Autor Udostępnij Napisano 2 lipca Głośniki kupiłem w tamtym roku, więc zakup nowych odpada. Bardziej myślałem, że dzięki DACowi da się wyciągnąć z tego co mam coś więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca (edytowany) 19 minut temu, GajerTS napisał: Bardziej myślałem, że dzięki DACowi da się wyciągnąć z tego co mam coś więcej. A może jakieś panele akustyczne? To względnie tani sposób na, często radykalną, poprawę brzmienia. Może wrzuć zdjęcie, jak u Ciebie wygląda ustawienie sprzętu. Edytowano 2 lipca przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 14 minut temu, GajerTS napisał: Głośniki kupiłem w tamtym roku, więc zakup nowych odpada. Bardziej myślałem, że dzięki DACowi da się wyciągnąć z tego co mam coś więcej. Więcej wniesie praca nad akustyka i jej korekcja, również mechanizmami w samym Pro Plus. No chyba że masz specyficzne wymagania, których spełnienie wymaga DACa, ale póki co ich nie podałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajerTS Napisano 2 lipca Autor Udostępnij Napisano 2 lipca Pokój ma 25m2, w centralnym punkcie znajduje się narożnik. Za nim zostaje jeszcze ok 2,5 m do tylnej ściany. Sprzęt na przeciw narożnika około 3m na wprost. Nie mam sprecyzowanych wymagań ponieważ naprawdę jestem amatorem. Aczkolwiek jak wymieniłem kabel sieciowy w rotelu na IsoTek - EVO3 Premier to wydaje mi się, że gra to troszkę inaczej - jako laik nie potrafię tego uczucia nazwać. Dlatego pomyślałem o dokupieniu DACa że może też wniesie coś ciekawego. Ale skoro piszecie, że raczej nie, to chyba odpuszczę ten zakup. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 2 godziny temu, GajerTS napisał: Cześć. Jestem totalnym laikiem więc proszę o pomoc. Posiadam taki zestaw - Indiana line tesi 661 z rotelem a11 tribute. Jako streamer wykorzystuje WIIM pro plus, który u mnie obsługuje Tidala. Proszę o poradę jaki do tego zestawu dobrać osobny DAC. Budżet to max 3000 zł i naprawdę nie mogę go przekroczyć. Lubię ocieplone brzmienie. Cześć, koledzy wyżej dobrze piszą. Dołożenie 3k do wzmaka wzniesie ten set na niewyobrażalnie lepszy poziom. Tutaj możesz zainteresować się Cambridge Audio CXA81, który otworzy mocno charakterystykę lub Regą ELEX MK4, która go nieco ociepli. Jeśli faktycznie masz do wydania 3k to gorąco zachęcam. Będziesz przeszczęśliwy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajerTS Napisano 2 lipca Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 10 minut temu, S4Home napisał: Cześć, koledzy wyżej dobrze piszą. Dołożenie 3k do wzmaka wzniesie ten set na niewyobrażalnie lepszy poziom. Tutaj możesz zainteresować się Cambridge Audio CXA81, który otworzy mocno charakterystykę lub Regą ELEX MK4, która go nieco ociepli. Jeśli faktycznie masz do wydania 3k to gorąco zachęcam. Będziesz przeszczęśliwy Z tego co widzę, to ten Rega ELEX MK4 i Cambridge Audio CXA81 jest za ponad 5k a ja mam tylko 3k i to na DACa. Wzmacniacza swojego nie chcę zmieniać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 5 minut temu, GajerTS napisał: Z tego co widzę, to ten Rega ELEX MK4 i Cambridge Audio CXA81 jest za ponad 5k a ja mam tylko 3k i to na DACa. Wzmacniacza swojego nie chcę zmieniać No tak, ale Rotela musisz upłynnić jeśli wymienisz wzmaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca Cześć Też rozważałbym tutaj nie dokupienie DACa, a dobór ciekawszego wzmacniacza lub wymianę kolumn. To nie przetwornik na tym etapie Cię wstrzymuje jakościowo, ale różnicę na pewno i tak da Jeśli bardzo chcesz iść w tym kierunku, to rozważyłbym Toppinga D70 Pro Octo, EverSolo DAC-Z8 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajerTS Napisano 2 lipca Autor Udostępnij Napisano 2 lipca W takim razie rozważę sprzedaż rotela, choć trochę mi szkoda bo mam go dopiero rok i jestem z niego zadowolony. Ale skoro do znacznej poprawy innej drogi nie ma to możliwe, że go wystawię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca No nie wiem. W tej cenie znajdzie się Mojo 2 nowy albo uzywany 2Quote. Uważam jednak że coś wniesie. Ale sprawdź. Ale też byłbym za innym wzmakiem po prostu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca Jakiej muzyki słuchasz bo po mojemu dac nic nie da przy tych kolumnach i wzmaku ale możesz sobie przez neta coś zamówic na 14 dni na test,może się okazać,że indiany można jescze dobrze sprzedać i dołożyć te 3k do lepszych kolumn bo zestaw kupiłeś pewnie w THF w zestawie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajerTS Napisano 2 lipca Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 51 minut temu, kn1234 napisał: Jakiej muzyki słuchasz bo po mojemu dac nic nie da przy tych kolumnach i wzmaku ale możesz sobie przez neta coś zamówic na 14 dni na test,może się okazać,że indiany można jescze dobrze sprzedać i dołożyć te 3k do lepszych kolumn bo zestaw kupiłeś pewnie w THF w zestawie Muzyka to głównie wszelkiego rodzaju elektronika. Przed zakupem czytałem, że ten rotel tribute jest bardzo dobrym wzmacniaczem w swojej klasie. A tutaj wszyscy radzą wymianę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 37 minut temu, GajerTS napisał: Muzyka to głównie wszelkiego rodzaju elektronika. Przed zakupem czytałem, że ten rotel tribute jest bardzo dobrym wzmacniaczem w swojej klasie. A tutaj wszyscy radzą wymianę 😉 Gdzie tak czytałeś, chyba w reklamach TOP HIFI. Ich starsze wzmacniacze grały ok, a te z tych nowych, to w miarę grają te z serii 1500, ale w ich cenie a nawet niższej można kupić coś co gra lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajerTS Napisano 2 lipca Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 55 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Gdzie tak czytałeś, chyba w reklamach TOP HIFI. Ich starsze wzmacniacze grały ok, a te z tych nowych, to w miarę grają te z serii 1500, ale w ich cenie a nawet niższej można kupić coś co gra lepiej. Np na hificlass jest takie coś "A11 Tribute jest doskonałą ilustracją japońskiego przysłowia "Kontynuacja staje się siłą". Wzmacniaczowi temu nie brakuje ani mocy, ani kontroli, ani precyzji. Jego brzmienie jest wysoce neutralne, zrównoważone, a jednocześnie bardziej energiczne od poprzednika. Trzeba przyznać, że hołd dla dzieła i życia pana Ishiwaty udał się znakomicie." Tego typu recenzje mnie skusiły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 10 minut temu, GajerTS napisał: Np na hificlass jest takie coś "A11 Tribute jest doskonałą ilustracją japońskiego przysłowia "Kontynuacja staje się siłą". Wzmacniaczowi temu nie brakuje ani mocy, ani kontroli, ani precyzji. Jego brzmienie jest wysoce neutralne, zrównoważone, a jednocześnie bardziej energiczne od poprzednika. Trzeba przyznać, że hołd dla dzieła i życia pana Ishiwaty udał się znakomicie." Tego typu recenzje mnie skusiły. Takie recenzje mają prawie wszystkie wzmacniacze. Na recenzcje i to w większości płatne nie powinno się zwracać za bardzo uwagi.Ja bardziej sugeruję się zdaniem niektórych użytkowników forum, którzy w swoich wpisach o sprzęcie , potrafią dobrze napisać co i jak brzmi. Też trzeba takich forumowiczów odróżnić i znależć. Na podstawie właśnie wpisów jednego kolegi ,kupiłem taki wzmacniacz z jeszcze przystępnejj półki cenowej(zapłaciłem około 5600zł), i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony.Sam polecam tego wzmaka i już otrzymałem parę podziękowań, za to że na niego skierowałem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 3 lipca Udostępnij Napisano 3 lipca Dnia 2.07.2024 o 09:41, ProjectPi napisał: Wbudowany w Plus DAC jest z jakichś powodów niewystarczający? no przecież autor tak pisze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 lipca Udostępnij Napisano 3 lipca No przecież nic o tym nie wspomniał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 3 lipca Udostępnij Napisano 3 lipca (edytowany) Nie wiem czy wymiana daca w pierwszej kolejności to do dobry kierunek, ale taki w budżecie do 3k na pewno będzie lepszy od wiimowego. Można sobie z łatwością wyobrazić ile kompromisów musi być w pudełku streamer+dac za1k. Tak więc lepszy dac to wcale nie musi być zły kierunek. Ocieplone brzmienie to na przykład Topping E70 Velvet. Powinien być słyszalny progres. Ewentualnie jakaś używka z analogiem lampowym. Edytowano 3 lipca przez Wito76 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 lipca Udostępnij Napisano 9 lipca Dnia 2.07.2024 o 20:34, kn1234 napisał: Jakiej muzyki słuchasz bo po mojemu dac nic nie da przy tych kolumnach i wzmaku ale możesz sobie przez neta coś zamówic na 14 dni na test,może się okazać,że indiany można jescze dobrze sprzedać i dołożyć te 3k do lepszych kolumn bo zestaw kupiłeś pewnie w THF w zestawie Dobrze sprzedać Indiany? Komu? Dnia 2.07.2024 o 23:07, GajerTS napisał: Np na hificlass jest takie coś Tam nie ma nic co jest chociażby średnie a najniższa ocena to 4 gwiazdki na 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts