Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 minuty temu, Karol64208 napisał:

Przy takim montażu które zaprezentował @tomek4446 i @Rega jest dużo nakładających się harmonicznych i innych śmieci, które w rezultacie mogą się znosić nawet z tymi pozytywnymi co obniża dynamikę i ma wpływ na końcu na brzmienie/pasmo. Ale działa i cieszy😌

Serio, ten jakże chwalony montaż punkt do punktu jest gorszy niż na chińskich płytkach że ścieżką grubości włosa i włoska komara? ;)

Napisano
1 minutę temu, Wing0 napisał:

Serio, ten jakże chwalony montaż punkt do punktu jest gorszy niż na chińskich płytkach że ścieżką grubości włosa i włoska komara?

mowa o okablowaniu, co do ścieżek to inna historia, grubość ścieżki, ale i też rozmieszczenie elementów i połączeń jest b.ważne.

Napisano
2 minuty temu, audiowit napisał:

Tzn. nie wiem jak to gra, moze wspaniale, nie przeczę, tyle, ze no nie jest to ... wypas

nie wypas, bo piękno jest w prostocie ale i też w jakości dźwięku, dynamika, np w nim jest hd-phono to nie slogan.

Napisano

Wierzę, ale gdzie tu ma być nieporzadek? Ja nazwalbym to inną filozofią. Nie wiem czy mogę ale pokazalbym Ci jak są zbudowane wba. Można podejżeć w recce Pacuły. Ja mam bardziej robocze zdjecia. Moze coś wrzucę.

Napisano

To teraz mnie nie dziwi Twój i innych wpis na temat brumienia czy przenikalności 50Hz.

Żeby nikt mi nie zarzucił krytykę, każdy producent ma swoją filozofię, ale ta filozofia nie powinna utrudniać w eksploatacji użytkownikowi i nie ograniczać pasma czy dynamiki.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Wing0 napisał:

Ja kiedyś miałem LAR hybrydę jakoś mi nie podszedł dość mułowaty był. Ale wygląd przyjemny :)

IMG_20200126_114739.jpg

Słuchałem keidys z moimi Audio Academy Rhea ktore grały bardzo szybko i dynamicznie - było nieźle, duzo lepiej od Vincenta sv237, ale wlasnie Haiku Sol II spodobał mi sie dużo bardziej - był mniej nakoksowany, a miał duzo wiecej wyrafinowania  w średnicy. No i bas. Nie pompował, tylko prowadził. Z tymi kolumnami słuchałem też Brighta, ale to kompletnie nie bylo moje granie, mimo ze niby lampowe. 

Natomiast ta IA-30mk2 od hybrydy LAR podobał mi sie dużo bardziej. Choć wolalbym kupic AN P1 PP/SE, albo Lebena

Edytowano przez wieczorzanalogiem
Napisano
29 minut temu, Karol64208 napisał:

selekcjonowano przy kΩ do 00,1 przy mΩ do 0,001,

🫢poprawka, coś źle wpisałem: Ω selekt do 0,1 przy kΩ do 0,01 przy mΩ do 0,001 wartości, podobnie przy kondensatorach.

Przed chwilą, audiowit napisał:

Karol, totalna cisza, cisza, CISZA :).

to pozostaje się tylko cieszyć😀, gratulacje.

Napisano
30 minut temu, Karol64208 napisał:

ale ta filozofia nie powinna utrudniać w eksploatacji użytkownikowi i nie ograniczać pasma czy dynamiki.

I dlatego McIntosh ładuje filtry gdzie się da , by przypadkiem nie brumiło :) 

Napisano

Tomek, to prawda.

A tu zaporzyczone z hifidelity zdjecie mojego dokladnie monosa. Karol, coś wspominales o partaczeniu roboty? Nie dyskutujemy, jak to gra czy brumi. Po prostu pokazuję Ci, ze sie da i jaki jest poziom wykonania.

image.png.4a14bb74559682b1d54d59108b4a0e6d.png

Napisano
5 minut temu, audiowit napisał:

Karol, coś wspominales o partaczeniu roboty?

nic takiego nie pisałem, lecz że każdy prod. ma swoją filozofię produkcji.

a tak wygląda druga strona PCB w preampie. fotkę zapożyczyłem, minimalizm.IMG_20210905_100237_946.jpg.32e5448c746a2053800cbbab0bd3e00e.jpg

Napisano
3 godziny temu, audiowit napisał:

Tomek, to prawda.

A tu zaporzyczone z hifidelity zdjecie mojego dokladnie monosa. Karol, coś wspominales o partaczeniu roboty? Nie dyskutujemy, jak to gra czy brumi. Po prostu pokazuję Ci, ze sie da i jaki jest poziom wykonania.

image.png.4a14bb74559682b1d54d59108b4a0e6d.png

Piękne trafa uhhhhh

A tu Lorka, ścieżki miała jak autostrada do Paryża...

IMG_20201227_095825.jpg

IMG_20210326_180452.jpg

Napisano (edytowany)

Na trafach masz napisane Lipinski 707. Pierwotnie trafa byly nawijane wlasnie dla tych kolumn. A to tylko jeden z bonusow w tym egzemplarzu no008 :). Lampki tez nienajgorsze.

Af7 tfk np. Elektron ich uzywa.

Ten wzmacniacz jest jednym z tych, ktore zapamietam.

Edytowano przez audiowit
Napisano

Z perspektywy czasu @audiowit było za wcześnie dla mnie na ten wzmacniacz... To był najlepszy wzmacniacz jaki miałem. Szkoda że nie miał człowiek blisko serwisanta z prawdziwego zdarzenia bo grałby dalej... No ale dzięki zmiana miałem okazję poznać wiele innych konstrukcji.

Napisano

Napewno facet, ktory ją kupil od Ciebie zrobil dobry interes. Mowilem Ci juz o tym. Widzialeś ile kosztuja teraz najprostsze egzemplarze? 

Muzyka z tego ampa byla tak podgrzana, bez podgrzewania :) ze az nieprawdopodobne. Niewiadomo jak ona to robila. No i taki miala pazur. Rewelacja. No i bardzo byla mocna.