audiowit Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Albo ic zlozony na kolanie albo powpinane w sieć lodowki. U mnie zasilacz impulsowy do paska ledowego 50W. A zasilacz niby profesjonalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Przy takim montażu które zaprezentował @tomek4446 i @Rega jest dużo nakładających się harmonicznych i innych śmieci, które w rezultacie mogą się znosić nawet z tymi pozytywnymi co obniża dynamikę i ma wpływ na końcu na brzmienie/pasmo. Ale działa i cieszy😌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 3 minuty temu, Karol64208 napisał: Przy takim montażu które zaprezentował @tomek4446 i @Rega jest dużo nakładających się harmonicznych i innych śmieci, które w rezultacie mogą się znosić nawet z tymi pozytywnymi co obniża dynamikę i ma wpływ na końcu na brzmienie/pasmo. Ale działa i cieszy😌 Serio, ten jakże chwalony montaż punkt do punktu jest gorszy niż na chińskich płytkach że ścieżką grubości włosa i włoska komara? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Karol, nie liczac porządku, to chyba nie ma się czym chwalić... Tzn. nie wiem jak to gra, moze wspaniale, nie przeczę, tyle, ze no nie jest to ... wypas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 1 minutę temu, Wing0 napisał: Serio, ten jakże chwalony montaż punkt do punktu jest gorszy niż na chińskich płytkach że ścieżką grubości włosa i włoska komara? mowa o okablowaniu, co do ścieżek to inna historia, grubość ścieżki, ale i też rozmieszczenie elementów i połączeń jest b.ważne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Michał, Karol ma troche racji z tymi zakłóceniami tyle, ze jak cos pokazuje jako kontrapunkt... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 2 minuty temu, audiowit napisał: Tzn. nie wiem jak to gra, moze wspaniale, nie przeczę, tyle, ze no nie jest to ... wypas nie wypas, bo piękno jest w prostocie ale i też w jakości dźwięku, dynamika, np w nim jest hd-phono to nie slogan. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Wierzę, ale gdzie tu ma być nieporzadek? Ja nazwalbym to inną filozofią. Nie wiem czy mogę ale pokazalbym Ci jak są zbudowane wba. Można podejżeć w recce Pacuły. Ja mam bardziej robocze zdjecia. Moze coś wrzucę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca dodam podzespoły "R" i "C" zastosowano nie te na topie najdroższe ale z tolerancją 1%, do montażu selekcjonowano przy kΩ do 00,1 przy mΩ do 0,001, pozostałe poza tą wartością szły do kosza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Uprzedzając... totalna cisza... Jak pewnie tez zauwazyles nie ma też regulacji glosnosci z tradycyjnym potencjometrem czy drabinką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca To teraz mnie nie dziwi Twój i innych wpis na temat brumienia czy przenikalności 50Hz. Żeby nikt mi nie zarzucił krytykę, każdy producent ma swoją filozofię, ale ta filozofia nie powinna utrudniać w eksploatacji użytkownikowi i nie ograniczać pasma czy dynamiki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieczorzanalogiem Napisano 13 lipca Autor Udostępnij Napisano 13 lipca (edytowany) 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Ja kiedyś miałem LAR hybrydę jakoś mi nie podszedł dość mułowaty był. Ale wygląd przyjemny Słuchałem keidys z moimi Audio Academy Rhea ktore grały bardzo szybko i dynamicznie - było nieźle, duzo lepiej od Vincenta sv237, ale wlasnie Haiku Sol II spodobał mi sie dużo bardziej - był mniej nakoksowany, a miał duzo wiecej wyrafinowania w średnicy. No i bas. Nie pompował, tylko prowadził. Z tymi kolumnami słuchałem też Brighta, ale to kompletnie nie bylo moje granie, mimo ze niby lampowe. Natomiast ta IA-30mk2 od hybrydy LAR podobał mi sie dużo bardziej. Choć wolalbym kupic AN P1 PP/SE, albo Lebena Edytowano 13 lipca przez wieczorzanalogiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Karol, totalna cisza, cisza, CISZA :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 29 minut temu, Karol64208 napisał: selekcjonowano przy kΩ do 00,1 przy mΩ do 0,001, 🫢poprawka, coś źle wpisałem: Ω selekt do 0,1 przy kΩ do 0,01 przy mΩ do 0,001 wartości, podobnie przy kondensatorach. Przed chwilą, audiowit napisał: Karol, totalna cisza, cisza, CISZA :). to pozostaje się tylko cieszyć😀, gratulacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Tez sluchalem 2 LAR. Nie pamietam oznaczeń, wszystkie wygladają podobnie. Bez rewelacji ale wiem, ze swego czasu mial wielu zwolennikow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 30 minut temu, Karol64208 napisał: ale ta filozofia nie powinna utrudniać w eksploatacji użytkownikowi i nie ograniczać pasma czy dynamiki. I dlatego McIntosh ładuje filtry gdzie się da , by przypadkiem nie brumiło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Tomek, to prawda. A tu zaporzyczone z hifidelity zdjecie mojego dokladnie monosa. Karol, coś wspominales o partaczeniu roboty? Nie dyskutujemy, jak to gra czy brumi. Po prostu pokazuję Ci, ze sie da i jaki jest poziom wykonania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 5 minut temu, audiowit napisał: Karol, coś wspominales o partaczeniu roboty? nic takiego nie pisałem, lecz że każdy prod. ma swoją filozofię produkcji. a tak wygląda druga strona PCB w preampie. fotkę zapożyczyłem, minimalizm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 3 godziny temu, audiowit napisał: Tomek, to prawda. A tu zaporzyczone z hifidelity zdjecie mojego dokladnie monosa. Karol, coś wspominales o partaczeniu roboty? Nie dyskutujemy, jak to gra czy brumi. Po prostu pokazuję Ci, ze sie da i jaki jest poziom wykonania. Piękne trafa uhhhhh A tu Lorka, ścieżki miała jak autostrada do Paryża... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca (edytowany) Na trafach masz napisane Lipinski 707. Pierwotnie trafa byly nawijane wlasnie dla tych kolumn. A to tylko jeden z bonusow w tym egzemplarzu no008 :). Lampki tez nienajgorsze. Af7 tfk np. Elektron ich uzywa. Ten wzmacniacz jest jednym z tych, ktore zapamietam. Edytowano 13 lipca przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Z perspektywy czasu @audiowit było za wcześnie dla mnie na ten wzmacniacz... To był najlepszy wzmacniacz jaki miałem. Szkoda że nie miał człowiek blisko serwisanta z prawdziwego zdarzenia bo grałby dalej... No ale dzięki zmiana miałem okazję poznać wiele innych konstrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Napewno facet, ktory ją kupil od Ciebie zrobil dobry interes. Mowilem Ci juz o tym. Widzialeś ile kosztuja teraz najprostsze egzemplarze? Muzyka z tego ampa byla tak podgrzana, bez podgrzewania ze az nieprawdopodobne. Niewiadomo jak ona to robila. No i taki miala pazur. Rewelacja. No i bardzo byla mocna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 1 godzinę temu, Wing0 napisał: A tu Lorka, ścieżki miała jak autostrada do Paryża... Michał , " co Ty wiesz o ścieżkach ? " Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Tomek, takiej już bym nie dał rady wciągnąć 😆😆😆 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 6 minut temu, Wing0 napisał: Tomek, takiej już bym nie dał rady wciągnąć Dooobre !!! No cóż , lata lecą , ale się nie poddawaj , damy radę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts