kaczadupa Napisano 8 maja Napisano 8 maja To co, przechodzić z ProAc do nowego wątku? 1 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 8 maja Napisano 8 maja Grunt żebyś opisał swoje wrażenia po co najmniej tygodniu słuchania, bo to że po godzinie to są najlepsze głośniki na świecie to raczej pewne Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 maja Napisano 8 maja (edytowany) 10 minut temu, majkel74 napisał: Grunt żebyś opisał swoje wrażenia po co najmniej tygodniu słuchania, bo to że po godzinie to są najlepsze głośniki na świecie to raczej pewne Zapomniałeś , że mam monitory ATC. Edytowano 8 maja przez kaczadupa Odpisz, cytując
RoRo Napisano 8 maja Napisano 8 maja 57 minut temu, kaczadupa napisał: Zapomniałeś , że mam monitory ATC. Nikt nie jest doskonały 🤪 Przypominam że jest to wątek klubowy dotyczący B&W, a większość z ostatnich wpisów mocno odjechała w bok... Wspomniał już o tym niedawno Tomek. Pozdrawiam PS. Wyleciało kilka wpisów OT (polityczno-teligijnych). 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 maja Napisano 8 maja (edytowany) 1 minutę temu, RoRo napisał: Nikt nie jest doskonały 🤪 ProAc jest, prawie... i tylko tych wokali z ATC żal Edytowano 8 maja przez kaczadupa Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 9 maja Napisano 9 maja 9 godzin temu, kaczadupa napisał: To co, przechodzić z ProAc do nowego wątku? Ja bym tak zrobił. Dobry tytuł, fotki plus Twoje pióro i wątek będzie mega popularny. Z pożytkiem dla innych. Tutaj Twoje wrażenia nie przebiją się do szerszego grona. Miłego dnia. Tomek. 2 Odpisz, cytując
nietoperz420 Napisano 13 maja Napisano 13 maja tak odbiegając jakby ktoś chciał ożenić swoje 803D4 to zapraszam na priv Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowany) Jarek @Kraft, powiedz mi czego kurde brakuje naszym małym Bowersom albo gdzie zgubiły równowagę/proporcje (seria 607),że całościowo wolę słuchać ATC SCM7. Dynamika w skali makro dla 607 S3 (w sumie nie znam nic innego małego co może się zbliżyć w tej dyscyplinie do małego Bowersa), rozdzielczość od góry do dołu dla 607S3, oba monitory grają zwinnie, energetycznie a jednak coś w tym technicznie gorszym monitorze (ATC) jest lepszego, że muzyka chwyta za serce dużo, duuużo bardziej chociaż przegrywa detalem i rozdzielczością, dynamicznym dołem pasma, bliższą neutralności średnicą, czystością itp. Co kurfa poszło nie tak, że chociaż jest tak dobrze to nie jest tak angażująco i pięknie jak z małymi ATC. Czy poszli o krok za daleko w stronę konturu i twardości a zabrakło swobody? Czy może brakuje trochę słodyczy na średnicy? A może coś jeszcze innego? Technicznie zachwyca ale nie mogę tego brzmienia nazwać pięknym… Dodam, że jeszcze bardziej detaliczne od Bowersa na górze pasma D2R miały to coś co mają też ATC, że muzyka w nich żyje, jest piękna. A Bowers tego nie ma. Edytowano 22 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kraft Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Moim nic (ale ja mam S2). Zaryzykowałbym twierdzenie, że wyszukujesz nieistotne błędy w czymś, co w rzeczywistości jest w porządku. Kupiłem 607 dla syna, a grają już u mnie chyba z dwa lata (ale nie okradłem dziecka, żeby nie było - syn szczęśliwie przerzucił się na moje Momentum i Prymy). W tym czasie Menuety, Concepty i LS się kurzą. Mimo, że w pewnych aspektach są lepsze od małych Bowersów. Prawie już podjąłem decyzję, że kupię sobie 705 i na tym zakończę moją audiofilską karierę. Choć ATC nie słuchałem. Może bym przyznał Ci rację. A tak mam spokój. 705 i game over (choć tyle różnych kolumn jeszcze człowieka kusi - cholerny świat). 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 2 minuty temu, Kraft napisał: Prawie już podjąłem decyzję, że kupię sobie 705 😎 sluchałeś ich u siebie? 4 minuty temu, Kraft napisał: sobie 705 i na tym zakończę moją audiofilską karierę. A to, moim zdaniem, jest jak najbardziej możliwe, zwłaszcza jeśli trochę je przytemperujesz na przykład źle skonstruowanym wzmacniaczem typu MA 1000 (dla niewtajemniczonych - z tym wzmakiem jest naprawdę wszystko okej:) Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 17 minut temu, Kraft napisał: tyle różnych kolumn jeszcze człowieka kusi - cholerny świat Głośnik nie żona, można szaleć do woli jak czujesz chuć. Ale jak potrzebujesz stabilizacji to bierz 705, tylko czy mając już monitor Bowersa warto brać drugiego Bowersa? Wiesz dobrze, że im drożej w audio tym bardziej zaczyna się kombinowanie i często jakieś wymyślne udziwnianie…. 13 minut temu, Grzesiek202 napisał: źle skonstruowanym wzmacniaczem typu MA 1000 Jak Jarosław kupi taki wzmacniacz to ja sprzedam ATC i będę słuchał na Bowersie. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 4 minuty temu, kaczadupa napisał: Ale jak potrzebujesz stabilizacji to bierz 705, tylko czy mając już monitor Bowersa warto brać drugiego Bowersa? Bez urazy Panowie, moje zdanie, uwielbiam B&W, ale model 606 miałem przez 7 miesięcy. Warto dołożyć. Nie mówię od razu o totalnie odjechanych 706S2 (czasami tęsknię). Ale nie... dwie pary, to już byłoby zbyt dużo nawet dla mnie. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu (edytowany) 37 minut temu, Grzesiek202 napisał: 😎 sluchałeś ich u siebie? Nie. Tylko trochę w sklepie. Ale miałem u siebie 706 i 707. Chyba wiem o co biega. 14 minut temu, Grzesiek202 napisał: Ale nie... dwie pary, to już byłoby zbyt dużo nawet dla mnie. Będę miał jedną parę (w zamian za obecne Heco R3) Druga będzie stała u syna (i czekała, kiedy mu przejdzie ze słuchawkami;). A w miejsce 607 będą grały LS-y. Wszystko przemślane (za wyjątkiem tego, gdzie podłączyć Menuety i Concepty;) Edytowano 19 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Dla mnie góra w serii 705 jest jakaś oderwana charakterem od reszty pasma. Jakby rozdzielczość średnicy a zwłaszcza niskich tonów nie nadążała za momentami wręcz szklisto metaliczną i super detaliczną oraz za mocno podaną górą pasma. Wyższa seria 8 nie była aż tak odjechana charakterem góry do reszty pasma, wszystko bardziej trzymało się kupy. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu No i jako wsparcie będzie im służył zamknięty sub Bowersa. Będzie pięknie. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Mam nadzieję, że będziesz w 100% zadowolony. Czarne 705S3 ocznie bardzo mi się podobają, mają klasę. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) Raczej myślałem o używanych S2. Jakby nie patrzeć, są dwa razy tańsze. Ale jak się trafi okazja na S3, to kto wie. Edytowano 18 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: miałem u siebie 706 i 707. Chyba wiem o co biega. Chyba wiesz 1 godzinę temu, Kraft napisał: No i jako wsparcie będzie im służył zamknięty sub Bowersa. Mnie, zaraz po zmianie z 706, brakowało trochę basu. Nie wiem, może się przyzwyczaiłem, może 706 go jakoś podbijały, chyba tak. Ja też nie wiem jak oni to robią, używając tych samych przetwornikow, ale w 705 niskie tony są bardziej zróżnicowane. Teraz już niczego nie szukam. Po ostatnim skoku w bok ze wzmacniaczem, dochodzę do wniosku: mogę żyć z tym co słyszę. 15 minut temu, Grzesiek202 napisał: mogę żyć z tym co słyszę. *Hmm... chociaż nie. Niektorych bzdur nie jestem w stanie słuchać. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 6 godzin temu, kaczadupa napisał: Głośnik nie żona, można szaleć do woli jak czujesz chuć. Kurde na stare lata to tej chuci we wszelkich aspektach coraz mniej albo wcale. Cholerny świat, jak rzekł Jarek 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 44 minuty temu, MMarek napisał: Kurde na stare lata to tej chuci we wszelkich aspektach coraz mniej albo wcale. A ja właśnie wyskoczył z wyra, szklanka wody, garść orzechów i cisnę do piwnicy po rower. Mam około 2 godziny okienka pogodowego bez deszczu. 2 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: A ja właśnie wyskoczył z wyra, szklanka wody, garść orzechów i cisnę do piwnicy po rower. Mam około 2 godziny okienka pogodowego bez deszczu. A ja rowerem na Bali, ale czekam na lepszą pogodę, ponieważ zamierzam tam być aż cały dzień 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Ja pierdziu, jakie mały Bowers ma branie to szok. Wczoraj wystawione na olyksie i już tylu chętnych, że zaczął się zastanawiać czy dobrze robi. 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, kaczadupa napisał: Ja pierdziu, jakie mały Bowers ma branie to szok. Wczoraj wystawione na olyksie i już tylu chętnych, że zaczął się zastanawiać czy dobrze robi. Jeśli małe to co dopiero powiedzieć o dużych, a w ogóle to źle robisz człowieku 😀 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu Dobra, już jedzie integra Maka, podobno tylo z tym gra Bowers. Kuźwa 40 kzł piec do monitorów za 2 kzł. Czego to się nie zrobi dla wybitnych konstrukcji głośnikowych, żeby wydobyć z nich wszystko co najlepsze. Odpisz, cytując
Recommended Posts