Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
16 minut temu, MMarek napisał:

Te są nie do pobicia. Cena za parę nowych tylko 4178 zł.

To były pierwsze kolumny jakie słuchałem na moim pierwszym w życiu odsłuchu w Salonie Audio :) Zacząłem więc moją przygodę z dźwiękiem , z wysoko postawioną poprzeczką :) A , Marek , za 4178 zł za parę , biorę w ciemno dwie pary. No tak na wszelki wypadek jak by się jedna zepsuła :) 

Napisano
18 minut temu, tomek4446 napisał:

Marek , za 4178 zł za parę , biorę w ciemno dwie pary. No tak na wszelki wypadek jak by się jedna zepsuła :) 

Zasuwaj w te pędy na Aliexpress, bo wykupią :) 

Napisano

Oryginały 100 razy droższe niestety.

auditorium-bowers-a-wilkins-nautilus-standlautsprecher-274434-images-1_1920x1920.jpg.d0e415a1357242c6bcf3772c09a5fda2.jpg

31 minut temu, tomek4446 napisał:

To były pierwsze kolumny jakie słuchałem na moim pierwszym w życiu odsłuchu w Salonie Audio

Pojechałeś do salonu w Shenzhen?

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, majkel74 napisał:

Obawiam się że ten ślimak to taki tylko kształt obudowy, a w środku jedna komora zamiast ślimaka 😁

I tak, i nie.

IMG_5493-copy-1536x728.jpg

Edytowano przez pairtick
Napisano

Hej, czy ktos laczyl 702 S3 z Aethosem? Zastanawiam sie jak to zabrzmi, w sieci czesto mozna znalezc tipy, ze dobrze brzmia z cieplejszymi klockami. Macie jakies doswiadczenie?

Napisano

Może malutka podpowiedź. Model 607S3 z Aethos to była, na moje ucho, najlepsza wersja Bowersa jaką słyszałem. Ogromne nasycenie i ciepło Aethosa jakby wypełniło  i scaliło całe brzmienie małego Bowersa. I jakimś cudem nie było żadnych przykrości na głoskach syczących, gdzie na moich ATC pierwszy raz usłyszałem właśnie z Aethos okazjonalną ostrość…Moim zdaniem warto sprawdzić Rege Aethos z Bowersem. Ale… widzę też, że sprzedajesz Elicit mk5 i tu radzę przed puszczeniem go w świat bezpośrednio porównać z Aethos. Coś zyskasz na zamianie ale i coś stracisz a to co stracisz jest dla mnie wyjątkowe. 

Napisano

Bardzo dziekuje. Bede mial w domu w weekend obydwa, przetestuje. Taka decyzja, bo udalo mi sie w niezlej kasie kupic phasemationa po czym doszedlem do wniosku, ze przydalby mu sie troche lepszy wzmacniacz. Lubie brzmienie regi, a ze gramofon tez regowy to chcialem zachowac synergie. Teraz z kolei mysle, czy warto rozwazyc zamiane moich diamondow 30. Na tapecie wlasnie bowersy

Napisano

Proszę bardzo i daj znać jak wypadło bezpośrednie porównanie. Tak zupełnie z ciekawości i "przypadkowo" możesz dla mnie posłuchać na obu piecach dwóch utworów: 

https://tidal.com/browse/track/30987746?u

oraz 

https://tidal.com/browse/track/3618007?u

Dla mnie  Elicit mk5 i potem długo długo żadna inna znana mi Rega... 

Ale może to tylko moje skrzywienie muzyczne albo wyjątkowa synergia z ATC SCM7.