Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
15 godzin temu, kaczadupa napisał:

A ja to gips. Dlaczego założyciel tematu Bowersów dowiaduje się przypadkowo? :) 
Przyoszczędzili na kosztach, ponieważ wyfrezowali rant tylko z jednej strony. Następne będą z dwóch stron, co podniesie brzmienie na jeszcze wyższy poziom, że o cenie nie wspomnę. Potem już na okrągło jak na zdjęciu w pierwszym poście :) 

Napisano
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Osobiście nie uznaję testów Pana Karasińskiego jako wiarygodne. 

Jak już pisałem, z chęcią poznam te już hi endowo wycenione i pewnie świetnie wykonane monitory Linn-a.
Pytanie czy @Top Hi-Fi & Video Designzgodzi się wysłać demo. 

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/linn-119.html

Mówisz o tym modelu?

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Jak już pisałem, z chęcią poznam te już hi endowo wycenione i pewnie świetnie wykonane monitory Linn-a.

Bierz i sprawdzaj. Z chęcią przeczytam o Twoich wrażeniach. Ja miałem kiedyś na weekend poprzedni model -109. 

O, nawet parę słów o nich napisałem.

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano (edytowany)
16 minut temu, MMarek napisał:

Czy coś mi się po....ło? :) 

Rant.jpg

Chodzi o to, że przednia ścianka jest zaokrąglona? Taki kształt ma też w wersji podstawowej. To nie mogło wpłynąć na brzmienie ani na cenę Prestige Edition.

image.png.4f626a8c7f395b66970ceba7b053d666.png

Edytowano przez Kraft
Napisano
11 minut temu, Kraft napisał:

Chodzi o to, że przednia ścianka jest zaokrąglona? Taki kształt ma też w wersji podstawowej. To nie mogło wpłynąć na brzmienie ani na cenę Prestige Edition.

image.png.4f626a8c7f395b66970ceba7b053d666.png

Tylko, że na zdjęciach wrzuconych przez @MMarek to faktycznie wygląda jakby front był ścięty, a nie zaokrąglony jak na tych Twoich. Może to jakiś feler tamtych zdjęć... 

Napisano (edytowany)

Bowers chyba leci sobie z nami w ogóle w ciula z tymi opisami specjalnych wersji, bo różnic w grillu tweetera też nie mogę jakoś dostrzec.

@Top Hi-Fi & Video Design możecie wrzucić zdjęcie z bliska jakiegoś grilla 702-707 S3 i dla porównania grilla 705 S3 Signature. Czy te ich kratki czymś się faktycznie różnią? Bo niby 707 Prestige Edition ma mieć kratkę z 705 S3 Signature.

15 minut temu, Raf_raf napisał:

Twoich. Może to jakiś feler tamtych zdjęć... 

To tylko odbicie na lakierze. Ścianka jest zaokrąglona, nie ścięta.

Edytowano przez Kraft
Napisano (edytowany)
23 minuty temu, Kraft napisał:

@Top Hi-Fi & Video Design możecie wrzucić zdjęcie z bliska jakiegoś grilla 702-707 S3 i dla porównania grilla 705 S3 Signature. Czy te ich kratki czymś się faktycznie różnią? Bo niby 707 Prestige Edition ma mieć kratkę z 705 S3 Signature.

No dobra. Jest chyba faktycznie różnica w grillach. Między heksagonami są kółeczka zamiast trójkącików.  Trzeba lupy, wtedy widać.

Edytowano przez Kraft
Napisano
13 minut temu, majkel74 napisał:

Kolejna wersja będzie bez siateczki i to już będzie hajend.

Bez siateczki już robili, ale kopułki były uszkadzane już w sklepach przez klientów, którzy wszystkiego muszą dotknąć. Na portalach pełno jest ofert starych Bowersów z dopiskiem "kopułka wgnieciona, ale bez wpływu na brzmienie".

Napisano
1 godzinę temu, Kraft napisał:

Bowers chyba leci sobie z nami w ogóle w ciula z tymi opisami specjalnych wersji, bo różnic w grillu tweetera też nie mogę jakoś dostrzec.

Ulepszone terminale głośnikowe o niskiej stratności, które na oko wyglądają tak samo 😀

Jesteśmy w klubie Bowersa więc wypada pisać dobrze albo wcale. Bardzo ładne monitory 😀