RLC2 Napisano 5 sierpnia Udostępnij Napisano 5 sierpnia (edytowany) 9 minut temu, sk91 napisał: Niestety jestem strasznie zajęty. Przygotowania do powitania potomka. Remont który wykonuje samemu po godzinach. Szczere gratuluję 👍🙂 Jesteś usprawiedliwiony 😉 W temacie ATC @kaczadupa @KrólKiczu niech się wypowiedzą mają te kolumny. 9 minut temu, sk91 napisał: Najbardziej zaintrygowały mnie ATC SCM 7 których w ogóle nie brałem pod uwagę. Jednakże zastanawiam się czy taki mały głośniczek niskotonowy da mi odpowiednie dociążenie. (One są w obudowie zamkniętej?) Edytowano 5 sierpnia przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 sierpnia Udostępnij Napisano 5 sierpnia 48 minut temu, sk91 napisał: Nie ukrywam że mam kilku faworytów. Najbardziej zaintrygowały mnie ATC SCM 7 których w ogóle nie brałem pod uwagę. Jednakże zastanawiam się czy taki mały głośniczek niskotonowy da mi odpowiednie dociążenie. (One są w obudowie zamkniętej? Cześć. Obudowa zamknięta. Do małego pokoju świetny wybór chociaż nie dla każdego... i jest konkurencja (Dali Menuet czy Spektor 2, JMR Lucia, Audiovector QR1, sporo fajnych małych monitorów od Neat Acoustics, najmniejsze Dynaudio, Harbeth P3ESR, Spendor A1 czy Classic 4/5, PMC Prodigy 1 itd., wybór jest ogromny). Jak do ATC SCM 7 podłączysz Naima (każdego) to nie zabraknie Ci dociążenia czy będziesz słuchał cicho czy głośno. Chociaż jak czytam co lubisz i do czego jesteś przyzwyczajony to chyba ATC oraz PMC, Audiovector, JMR Lucia i Spendor nie będą dla Ciebie pierwszym wyborem właśnie przez charakter niskich tonów. Musisz sprawdzić ale raczej stawiam na małe Dynaudio czy najmniejszego Pylona Diamond - chyba 15. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sk91 Napisano 8 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia Dnia 24.07.2024 o 09:45, KrólKiczu napisał: Miałem ten wzmacniacz. Bardzo fajny pod względem brzmienia jak i funkcjonalności. Podpisuję się pod większością odpowiedzi. W pierwszej kolejności sprawdziłbym ATC SCM7. Mam je od lat, grają od jakiegoś czasu głównie z Regą Brio i ten tani wzmacniacz gra z nimi wybornie. Następne w kolejce - Audio physic classic 3. Fajne kolumny aczkolwiek dla mnie nie tak ciekawe jak ATC. Za menuetami nie przepadam, ale wiele osób na forum je chwali, więc czemu nie. Elac vela - super kolumna, jednak dla mnie jej średnica mogłaby być odrobinę bardziej dobitna. @kaczadupa, z tymi audiovectorami qr1 to chyba jednak bym nie ryzykował. To kolumny z fajną rozdzielczością i barwą ale ich góra mnie mimo wszystko potrafiła zmęczyć. Podoba mi się natomiast propozycja @Piotr Sonido- PMC DB1 Gold. Miałem kiedyś te kolumny i wspominam je naprawdę miło. Pozdrawiam 🙂 A mógłbyś opisać jakie są różnice między APC3 a ATC7 ? Czym się objawia przewaga jednych nad drugimi? Z opisu rozumiem że APC3 średnicy nie brakuje w porównaniu do Veli. Kolejna sprawa, jak z wysokimi tonami w APC3? Nie pamiętam już gdzie ale chyba na jednym z blogów albo w rozmowie prywatnej bloger audio wspomniał mi że APC3 mają wysokie tony bardziej szczegółowe, bardziej szlachetne niż Pylon D25 a jednocześnie delikatniejsze. A tutaj np nasz kolega : https://forum.audio.com.pl/topic/81263-monitory-w-przedziale-900-7700zł-moje-wrażenia-z-odsłuchu-sześciu-modeli/ Napisał że góra nie najwyższej jakości i mistrzami wokali nie są- mogłyby być bardziej obecne. Mam obawy czy nie będzie podobnego efektu jak z D25. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 sierpnia Udostępnij Napisano 9 sierpnia Pamiętaj, że każdy ma swoje oczekiwania i punkty odniesienia są przeróżne, dlatego najlepszą opcją zawsze jest odsłuch na własne uszy 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia Kolego @sk91, wybrałeś już coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts