Gargan Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Sprawdź kto lepiej dostarcza aktualizacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września 20 godzin temu, MariuszZ napisał: @Piotr Sonido nie nakręcaj dyskusji w kierunku konfrontacji słownej poza tematem robiąc offtop. Po co to wytykanie innym zachowań na innych forach? Jest to przyczynek do słownej "bitki". Ok, Poprawię się. Ale mogę konfrontować sprzeczne informację? 16 godzin temu, Lumberjax napisał: a wiec zamowilem Roksan Caspian M2 z richersounds 😎 Super wzmak. 11 godzin temu, Lumberjax napisał: Pozostaje juz tylko kwestia Streamera, mysle wciaz nad dwoma opcjami: WiiM Pro (Plus niepotrzebny ze wzgledu na DACa CA) CA MXN10 jako dodatek do CA Dacmagic Zagrają podobnie. Oba jako transporty są dość jasne. No może CA nieco mniej. Ale podobne brzmienie. Jak chcesz komplet stylistyki to CA jak nie to taniej Cie wyjdzie Wiim. Chociaz CA ma teraz dobrą cenę też. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września 14 godzin temu, Lumberjax napisał: WiiM Pro (Plus niepotrzebny ze wzgledu na DACa CA) CA MXN10 jako dodatek do CA Dacmagic Oba bardzo dobre, jeśli nie zależy Ci na DACu, to WiiM Pro może być opłacalniejsza opcją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 3 października Autor Udostępnij Napisano 3 października Sluchajcie Wlasnie bylem odebrac mojego AVMa z Serwisu. Naprawiony. Zasilacz naprawiony, koncowka mocy nie ucierpiala, za to Przedwzmacniacz byl walniety. Bylem na szybkim odsluchu Kanta N3 u znajomego, i szczerze nie widzialem zeby komus jeszcze tak bardzo szczeka opadla Wedlug niego nie zna wzmaka do 30k PLN aktualnie na rynku ktory by tak zagral. Jestem ciekawy porownania do Caspiana M2, w poniedzialek bedzie u mnie, teraz niech tylko moje Arie 926 na Wszystkich swietzch dojada… 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 3 października Udostępnij Napisano 3 października 4 minuty temu, Lumberjax napisał: Sluchajcie Wlasnie bylem odebrac mojego AVMa z Serwisu. Naprawiony. Zasilacz naprawiony, koncowka mocy nie ucierpiala, za to Przedwzmacniacz byl walniety. Bylem na szybkim odsluchu Kanta N3 u znajomego, i szczerze nie widzialem zeby komus jeszcze tak bardzo szczeka opadla Wedlug niego nie zna wzmaka do 30k PLN aktualnie na rynku ktory by tak zagral. Jestem ciekawy porownania do Caspiana M2, w poniedzialek bedzie u mnie, teraz niech tylko moje Arie 926 na Wszystkich swietzch dojada… Powinieneś być zadowolony, słuchałem u taty na focal aria 926 z nuprime dac 10 I wiim pro to uważam że to jedne z najlepszych połączeń. Osobiście nie lubię focala, ale z roksanem caspian M2 świetnie się zgrywa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 października Udostępnij Napisano 3 października 11 minut temu, Lumberjax napisał: Bylem na szybkim odsluchu Kanta N3 u znajomego, i szczerze nie widzialem zeby komus jeszcze tak bardzo szczeka opadla A jak to razem zagrało ? Jeżeli szybko, dynamicznie, z mocno zaznaczonym atakiem, rockowo to spokojny Caspian M2 rozczaruje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 3 października Autor Udostępnij Napisano 3 października 54 minuty temu, kaczadupa napisał: A jak to razem zagrało ? Jeżeli szybko, dynamicznie, z mocno zaznaczonym atakiem, rockowo to spokojny Caspian M2 rozczaruje. Wlasnie ciezko mi opisac Dobry detal, dynamika dobra ale ciut gorsza niz slyszalem na Caspianie z Triangle Genese, lekko po cieplej stronie. Wlasnie bardzo mi polaczenie przypominalo Triangle z Caspianem, aczkolwiek troche lagodniej i spokojniej. Wlasnie Caspiana odbieralem jako dynamicznego, z bogata scena i mocnym atakiem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 października Udostępnij Napisano 3 października OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 3 października Udostępnij Napisano 3 października AVM to są naprawdę dobrej klasy wzmacniacze. Zresztą można powiedzieć że niemieckie wzmacniacze są ogólnie w Polsce niepopularne, niedoceniane w stosunku do tego jak grają. Wiele osób ma AVM, Restek Challengera, Qudrale i wzmaki jeszcze paru niemieckich firm i wcale nie chcą ich wymieniać na nic innego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października @Tomasz Kluczynski jest okazja, by gdzieś w klubach wątek rozpocząć. coś o produktach z manufaktur/Germany. Fotek w necie zapewne od grona. Powklejać, jakiś opis, może także obserwacje. Ceny, także ważne. O rynku wtórnym itd. Roboty opór na zimowe wieczory💪 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 4 października Autor Udostępnij Napisano 4 października @AudioTube Ciekawy pomysl, mozna pomyslec nad takim tematem. Moj AVM juz zajal miejsce, czeka na kolumny. Moim zdaniem piekna wersja z wypolerowanym frontem, az ciezko zrobic zdjecie bo doslownie jak w lustrze sie wszystko odbija Niestety z racji tego, ze to Klasa A, to raczej nie zajmie miejsca w szafce (w ktorej aktualnie stary Harman stoi), chyba nie mialby wystarczajaco cyrkulacji powietrza ? 3 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października @Lumberjax Oczywiście, że lepiej go nie wkładać we wnękę i to nie tylko ze względu na slabsze chłodzenie. On jest po prostu ozdobą. Gratuluję piecyka. Piękny jest 🤩 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października 57 minut temu, Lumberjax napisał: Moj AVM juz zajal miejsce Rozbierz go, cyknij fotę i pokaż nam. I do wątku słuchamy oczami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 4 października Autor Udostępnij Napisano 4 października 31 minut temu, AudioTube napisał: Rozbierz go, cyknij fotę i pokaż nam. I do wątku słuchamy oczami. Załatwione 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października 3 minuty temu, Lumberjax napisał: Załatwione 😎 Tylko nie popsuj... 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października 3 godziny temu, Lumberjax napisał: mozna pomyslec nad takim tematem Jak już taki temat powstanie, to dorzucę tam trzy grosze. Przejadę się z małymi monitorami i posłucham. 3-4 kawy długo. PA 3.2 i 2x mono 3.2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Dnia 3.10.2024 o 17:07, Lumberjax napisał: Sluchajcie Wlasnie bylem odebrac mojego AVMa z Serwisu. Naprawiony. Zasilacz naprawiony, koncowka mocy nie ucierpiala, za to Przedwzmacniacz byl walniety. Bylem na szybkim odsluchu Kanta N3 u znajomego, i szczerze nie widzialem zeby komus jeszcze tak bardzo szczeka opadla Wedlug niego nie zna wzmaka do 30k PLN aktualnie na rynku ktory by tak zagral. Jestem ciekawy porownania do Caspiana M2, w poniedzialek bedzie u mnie, teraz niech tylko moje Arie 926 na Wszystkich swietzch dojada… Fajny wzmak ale nie gra jak 30k mowie o M2 Moim zdaniem AVM to inne granie. Chodź tego starego nie znam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 5 października Autor Udostępnij Napisano 5 października 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Fajny wzmak ale nie gra jak 30k mowie o M2 Moim zdaniem AVM to inne granie. Chodź tego starego nie znam. Zobaczymy w tygodniu. Ponoc w Poniedzialek pod wieczor mam dostac w koncu Caspiana. Wezme i jego i AVMa na odsluch na Focalach, zobacze gdzie, ale gdzies sie umowie Wiadomo, Caspian nowy, niewygrzany itp. Ale przynajmniej porownam wstepnie barwy, styl grania, oraz dynamike oby dwoch wzmakow. Jesli Caspian zostanie, to rowniez AVM zostanie, zagra u ojca lub w domu letniskowym, jesli AVM mi sie sporo bardziej spodoba, to Caspian pojdzie na sprzedaz. W koncu to nowka z produkcji w miare swiezej (sprawdze oczywiscie) jesli to produkt z UK. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października (edytowany) Jeśli ten Caspian jest całkiem nowy, to zanim zaczniesz słuchać, niech godzinę będzie włączony bez odtwarzania muzyki. Po prostu nich stoi pod prądem w spoczynku. Pozwoli mu to się rozgrzać i naładować kondensatory. Po godzinie zacznij słuchać muzyki. Powinno być lepiej niż na zimnym starcie 😉 Edytowano 5 października przez Gargan 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Fajny wzmak ale nie gra jak 30k mowie o M2 Moim zdaniem AVM to inne granie. Chodź tego starego nie znam. Byliśmy dystrybutorem AVM, i jednym z nagminnych problemów jakie mieliśmy, to... awaryjność, tak... Do takiego stopnia, że z tego zrezygnowaliśmy. Grały nie źle, niektóre jak 5.2 nawet bardzo ciekawie, porównywaliśmy tą markę do starych aut, Alfy Romeo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Byliśmy dystrybutorem AVM, i jednym z nagminnych problemów jakie mieliśmy, to...awaryjność, A z którą marką macie najmniej problemów? 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października (edytowany) Te ostatnie partie Roksana Caspian M2 nie mają trybu Standby , zalecane jest zostawienie włączonym , jedynie przyciskiem od dołu można go wyłączyć. Pierwsze egzemlarze z lat 2012-? miały tryb gotowości te z końca produkcji juz nie i jest tylko wygrawowany na obudowie napis Roksan bez MSeries . Napisz jak u ciebie będzie i czy da sie rozkręcić obudowę bez wiercenia śrubek. Ja do dzisiaj nie wiem jak sie dostać do środka bo mam obudowe z lewej strony trochę wgniecioną. No w Anglii to on po 4 tysiące złotych chodził dosyć popularny był. Edytowano 5 października przez Sławomir Unknown 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 5 października Autor Udostępnij Napisano 5 października (edytowany) Wlasnie czytalem o tym, ma to jakis wiekszy sens ? Ja bede go mimo to wylaczal, tak samo ma moj AVM, pilotem jedynie tryb „mute“, a jak chce wylaczyc to glownym przyciskiem. Nie widze sensu miec go wlaczonego jak od rana do wieczora w pracy jestem i wieczorem na godzinke sobie wlaczam muzyke. Chyba ze szkodze takim wlaczaniem i wylaczaniem wzmacniaczowi ? Edytowano 6 października przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października (edytowany) Ja juz setki razy go wyłaczałem tym przyciskiem i narazie nic sie nie stało. Edytowano 6 października przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października 20 minut temu, Lumberjax napisał: Chyba ze szkodze takim wlaczaniem i wylaczaniem wzmacniaczowi ? To jest wzmacniacz tranzystorowy nie lampowy. Nie popsuje się od częstego włączania i wyłączania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts