Skocz do zawartości

Wzmacniacz (all in one) do Audio Physic Midex

Webster.brd

Recommended Posts

Odbarwienie gumy górnego zawieszenia oznacza zmiany strukturalne. Co więcej, kolumny jednej pary potrafią się różnić - jedna ma czarną gumę, druga odbarwioną. 

Twoim zdaniem to normalne? 

P.s. Jestem przesadnie miły, bo jeszcze z Tobą i resztą rozmawiam po waszym napuszeniu. Nikt nie ma racji. Ba! Nikt nie ma swoich wrażeń. Tylko mędrcy z forum się znają i wiedzą lepiej co słyszę.

AVS mnie nie interesuje. Jestem klientem na Golfa a nie na Aventador. Po co tracić czas na oglądactwo? Markę w moim zasięgu po prostu sobie kupię/wypożyczę i spokojnie poznam. Wynalazki pokazywane na Show nie mają w realnym życiu znaczenia. Tyle samo co obejrzeć na zdjęciach. 

2 minuty temu, Gargan napisał:

Twoim zdaniem to normalne? 

Szok, ze nie wrzuciles zdjecia, jak druga jest odbarwiona - bez tego, to ciezko sie odniesc, ale moze warto to napisac/przekazac komus, komu oddajesz sprzet, po tym testowaniu? Ty oddajesz bez podania przyczyny i zadowolony. Zamawiasz nastepny, w ktorym akurat moze zwrotnica wygrzewala sie pol godziny dluzej i grala inaczej, niz druga i Ci to nie pasuje. Wedlug mnie jestes tego typu klientem.

9 minut temu, Gargan napisał:

AVS mnie nie interesuje

Chcialem tylko sprawdzic, czy na zywo mialbys odwage powiedziec jakiemus producentowi, ze polowa jego sprzetu, to bubel i robi klientow, w wiadomo kogo.

18 godzin temu, Webster.brd napisał:

Cześć!

Zastanawiam się nad zmianą wzmacniacza do mojego systemu. Nie tak, że chce kupić go na wczoraj, ale chce się rozeznać zanim zacznę się rozglądać.

Obecnie mam system AP Midex, wzmacniacz Cyrus One Cast, odtwarzac CD od MF i gramofon. Kolumny zmieniłem niedawno. Z Cyrusa jestem zadowolony, bardzo podoba mi się że mam wszystko w jednym małym pudełku i moge bezposrednio do niego podłączyć gramofon. Dobra funkcjonalność. Dlatego najbardziej zainteresowany jestem nowym All in one, ale jestem też otwarty na zmiany.

Midexy grają super, ale może z lepszym wzmacniaczem pokazałyby jeszcze więcej? 

Moon ACE, nowy Caspian ale jego jeszcze nie znam. Yamaha RN2000, Marantz Model 40n

Ale może warto rozwazyć wzmacniacz na przykład tylko z przetwornikiem na podkładzie? Dokupisz sobie Malinkę, Wiima, player który z wiekiem będziesz mógł wymienić a solidny wzmak Ci zostanie?

5 godzin temu, Gargan napisał:

@no_i_fajnie Za to Ty masz to wprowadź mnie z błędu.

Właśnie tacy z Was tu pal**ci na tym forum. Podrzynacie strasznie oświeconych ale nic nie wyjaśniacie, tylko co najwyżej chcecie stawiać pod tablicą innych forumowiczów. Takie podbijanie ego czy coś? 

Przesadziłeś-znowu! Za dużo u Ciebie prowokujących wypowiedzi i wciskania  się gdzie tylko się da. Burzysz spokój na Forum i jest bardzo dużo zgłoszeń, że Twoje zachowanie nie podoba się innym użytkownikom Forum. 

Za tego typu odzywki pal...nięto Ci bana.

Życzę Ci miłego weekendu-bez możliwości pisania na Forum AUDIO.

Pozdrawiam 

Nie założyłem tu wielu tematów, ale pod każdym zawsze była kłótnia i nigdy nie wywołana przeze mnie. 

Tak czy inaczej, czekam na inne propozycje i zapraszam do kulturalnej dyskusji. 

Wiem, że jest możliwość zakupu online a potem zwrotu, ale wydaje mi się to trochę nie fair w stosunku do sprzedawcy. Wolałbym opcję normalnego wyposażenia.

Są sądzicie o wzmacniaczach all in one gato? Tylko chyba nie mają wejścia gramofonowego.

Piotr polecił wiim jako streamer. Czy jakościowo jest on lepszy niż ten wbudowany np. w Yamahę?

3 godziny temu, Webster.brd napisał:

Są sądzicie o wzmacniaczach all in one gato? Tylko chyba nie mają wejścia gramofonowego.

Piotr polecił wiim jako streamer. Czy jakościowo jest on lepszy niż ten wbudowany np. w Yamahę?

Nie wiem co sądzić o ich wzmacniaczach Gato (tu na forum jest kilku użytkowników), ale jestem sporym fanem ich kolumn, świetnie wykonane i podobno nieźle brzmią. Za mną chodzą stare Gato Audio PM-2. Co do Wiim, nie sądzę żeby był lepszy brzmieniowo, ale może mieć nowsze oprogramowanie, funkcje, kodeki, itp. Jednak przy takim zestawie olałbym Wiim. Raczej przy takim sprzęcie poszedłbym co najmniej w EVERSOLO lub najnowsze NODE, lub nowe Cambridge Audio - wg. zasady że każdy element toru musi być ze zbliżonej, podobnej półki jakościowej. Zawsze jestem za sprzętem dzielonym, bo jak jeden element nam nie pasuje, łatwiej go wymienić na inny.

8 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Jednak przy takim zestawie olałbym Wiim. Raczej przy takim sprzęcie poszedłbym co najmniej w EVERSOLO lub najnowsze NODE, lub nowe Cambridge Audio - wg. zasady że każdy element toru musi być ze zbliżonej, podobnej półki jakościowej. 

To zalezy, jesli WiiM ma byc podpiety tylko jako transport, to nie ma sensu szukac dalej, chyba ze mowimy o klasie Lumin (moze mi sie tez tylko wydawac ze czuc mala roznice w brzmieniu jak chodzi o sam transport)

Jesli DAC WiiMa ma byc uzywany, to to rowniez zalezy. Ja rowniez zamowilem WiiMa do mojego systemu ktory ma cene nowa 20k+, wczkolwiek tylko jako transport. 

Mysle ze WiiM to dobry start, mozna potem testowac z drozszym sprzetem, na tyle malo WiiM kosztuje, ze nawet na sprzedazy traci sie nie wiele. 

Eversolo uwazam za naprawde drogi jak na to jak to brzmi. 

WiiM + zewnetrzny DAC moim zdaniem potrafi sporo wiecej

3 godziny temu, RoRo napisał:

Ewentualnym brakiem wbudowanego przedwzmacniacza gramofonowego raczej nie ma się co przejmować, bo podstawowe (najprostsze, ale firmowe)  zewnętrzne pre gramofonowe to koszt kilkuset złotych, a np. używane ProJect to poniżej 300zł. Więc koszt chyba do zaakceptowania przez Ciebie?

Pozdrawiam 

Nie tyle chodzi o koszt, co o to że to kolejne pudełko na szafce. 

Myślę że mógłbym też rozważyć integre i osobny dobry streamer, ale osobny dac itp to już trochę za duże rozdrobnienie. 

Na początku wziąłem one casta bo nie planowałem nic zmieniać w systemie przez dłuższy czas. A tu niestety trochę mnie wciągnęło, zmieniłem głośniki i teraz rozważam zmianę wzmacniacza. :(

14 godzin temu, Webster.brd napisał:

rozważam zmianę wzmacniacza

Ja Ci polecam Lyngdorfa TDAI—1120 albo 3400 jak budżet pozwoli (szczególnie do tak zacnych paczek). Ten mały ma już świetny streamer i phono pre, które brzmi bardzo dobrze jak na moje ucho, pomimo tego że przekształca sygnał na cyfrowy. To nawet nie jest klasa D, ale bliżej do technologii Power DAC. Doskonale rozumiem ideę AIO, przerobiłem dziesiątki wzmakow, daków, kabelków ale dopiero 1120 mi zagrał, oczywiście z RoomPerfect, wcześniej widać sporo zabierał mi pokój, a nie wprowadzę do mieszkalnego salonu tony materiału aby to wyrównywać. Wypożycz i sprawdź może się przekonasz. Nie wrócę już raczej do systemu dzielonego, najlepszy kabel to brak kabla ;)

Edytowano przez edmundo

Nie można popadać w przesadę w jedną, ani w drugą stronę!

Jak masz kolumny za kilka tys. zł , wzmacniacz kolejne tyle plus inne elementy toru i wszystko kosztuje 15 czy 20 tys. zł to trochę głupio kupić do tego kabelki za 8 zł :) Powinno działać jako tako, ale będą łapać zakłócenia, być może nie przeniosą odpowiednio sygnału. A jeśli kable za 8 zł wystarczą to chyba reszta toru może być za droga i trzeba pomyśleć o kolumnach i wzmacniaczu z OLX (wielokrotnie tańszym).

Kable to trudny temat, ja nie bardzo wierzę, że można modyfikować brzmienie całego systemu samymi kablami, dlatego posiadam kabelki za ok. 250 zł - ani przesadnie drogie, ani przesadnie tanie.

2 minuty temu, Tweeter2016 napisał:

Nie można popadać w przesadę w jedną, ani w drugą stronę!

To Twoje zdanie i ok.

Ja pozostanę przy swoim. 

A finalnie czy wydasz połowę najniższej krajowej na 5 metrów kabla głośnikowego czy 5 zł w sklepie elektrycznym to efekt soniczny będzie identyczny.

Jedynie oczy nie będą się tak podniecać głupimi nazwami wymyślonymi dla naiwnych. 

Na AS pisali, żeby kupić kable niemal dowolne, ale raczej te pod audio - czyli z miedzi beztlenowej, z ekranowaniem i optymalny przekrój  jest 2.5 mm^2. Nie pamiętam dlaczego odradzano kable 4 mm^2 i o mniejszym przekroju niż 2.5 mm^2. Z czegoś to wynikało nie pamiętam. I tego się trzymam. Nie kupuję kabli za pół minimalnej krajowej i nawet jak wygram w Jackpota to zostanę przy kablach które mam.

Edytowano przez Tweeter2016

Przed chwilą, Dedal napisał:

A Ty czym masz Adam spięte?

Tym co przysłał mi w prezencie Kolega z Poznania. Nawet nie wiem jak się nazywa producent ale Maciek mówił, że to perkon czy percon.

Grają tak samo rewelacyjnie jak moje najtańsze audiofilskie supry. A że Kolega przysłał już z wtykami a nie gołe jak moje to wybór był prosty. 

A tu coś dla myślących.

Triple Crown, Bosze...

big_Triple-Crown-Spades-LS-koris-1.jpg