Skocz do zawartości

Wzmacniacz (all in one) do Audio Physic Midex

Webster.brd

Recommended Posts

A mnie nie dziwi fakt  takiej zajadłej polemiki przeciwników twierdzenia o różnym brzmieniu przewodów. Oni po prostu słuchają zawsze na jednym i nie mają skali porównawczej. Teza o cieszeniu oka też odpada - najładniejszy przewód jaki miałem czyli Tellurium Q Black II, okazał się brzmieć dla mnie zbyt głucho. Powędrował do innego właściciela. A tak mi się podobał z zewnątrz.

Edytowano przez Rega

14 minut temu, Rega napisał:

Oni po prostu słuchają zawsze na jednym i nie mają skali porównawczej.

No nie, Rega.

Kilka salonów audio mimo mojego oporu wysyłało w kartonie z wzmacniaczem czy monitorami  audiofilskie cuda, wygląd oczywiście  działający na wyobraźnię - efekt soniczny wiadomy... 

Nawet jeden salon wysłał kable w drewnianej szkatule z wypaloną na niej magiczną nazwą. Szczyt głupoty.

I jeszcze raz podkreślę, to fikuśne  audiovoodoo było do mnie wysyłane nie na moją prośbę.

Może 9 na 10 audiofilów odeśle a jeden wyjmie miesięczną wypłatę i zrobi piękny prezent dla szefa salonu audio za drewniane puzderko w wypaloną na nim komiczną nazwą.

Czy warto? No nie.

Edytowano przez kaczadupa

21 minut temu, KrólKiczu napisał:

Panowie, przypominam, że to wątek nie o kabelkach 🙂

No, fakt. Przepraszam. A jeśli chodzi o opakowanie - zauważyłem , że im lepsze i ładniejsze opakowanie , tym gorszy przewód😀. Dobre samo się obroni i nie potrzebuje ,,złotej oprawy,, No i najśmieszniejsze jest to, że najlepiej brzmi u mnie stara , niemiecka Aurora Flexi, którą dostałem za darmo.

Edytowano przez Rega

Lyndorfa właśnie biorę pod uwagę. Ciekawe wzornictwo. I wszystko w jednym pudelku. Jakim dźwiękiem one grają? Ten duży już kosztuje dosyć sporo. A nie ma wejścia gramofonowego. A mniejszy ma :). 

Fajnie jakby ten temat nie przerodził się w dyskusję o kablach. Przecież i tak nikt nikogo nie przekona do swoich poglądów. Btw ja mam jakieś kimber kable z metra cięte. I od niedawna banany nakamichi. Wcześniej gole kable. Teraz w portach midexow goły kabel nie za dobrze siedział więc musiałem zamontować wtyki.

Skąd polecacie wypożyczać wzmacniacze do testów?

Tak ten 3400 ma opcje dokupienia phono płytki no ale kolejne tysiaczki… Ale brzmienie ponoć podobne tylko więcej mocy niż 1120. Ogólnie nazwałbym to brzmienie przejrzystym, ale nie jest zbyt jaskrawe, tak bardziej rozkłada scenę na elementy we wszystkich częstotliwościach. A korekcja to wisienka na torcie i pozwoli każdym kolumnom zagrać jak miały zagrać a nie jak pokój pozwala.

29 minut temu, Webster.brd napisał:

Midexy już teraz są bardzo szczegółowe i przejrzyste. Nie wiem czy nie chciałbym żeby nowy wzmacniacz wniósł trochę ciepełka :)

To jeśli szukasz ciepła, to TDAI1120 Ci g nie da. To bardzo fajny klocek, do bólu neutralny, przezroczysty, szybki, zwiewny, ale raczej bez "ciężaru". Miałem go z fyne 501, triangle esprit antal ez, elac vela bs403 i słuchałem z operami quinta se. Zdecydowanie najlepiej zagrał z fyne, potem opery na rowno z elacami, a najgorzej z triangle. Ten wzmacniacz lubi "gęste" kolumny.

• 3 weeks later...
1 godzinę temu, Dedal napisał:

A może coś wypożycz?

Czytanie forum ,guzik Ci da.

Właśnie chce coś wypożyczyć. Staram zawęzić trochę pole poszukiwań. Nie chcę lecieć całkiem na ślepo.

Chciałem już wypożyczyć Yamahę, ale niestety ze szczecińskim topem nie ma kontaktu, więc szukam dalej.