eMBe Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) Pytanie do branży która ma ten amplituner w ofercie. Dlaczego ten model nie ma pre-outów na fronty skoro modele na rynek europejski powinny je mieć? Coś się zmieniło czy jak? Zdjęcie tylnego panelu wzięte ze strony Q21.pl @rms.pl @Q21 @S4Home Edytowano 18 października przez eMBe 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Na zdjęciu chyba jest napisane AC120V. Prawy dolny róg obudowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 18 października Autor Udostępnij Napisano 18 października 3 minuty temu, PanKlor napisał: Na zdjęciu chyba jest napisane AC120V. Prawy dolny róg obudowy. Wiem co tam jest napisane. Nie w tym rzecz. Wrzucam to samo zdjęcie w większej rozdzielczości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Kolego bo to 7100m2 pierwsza wersja to miała 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października No ale w EU, Azji i Australii masz 240V. Więc model ze zdjęcia pewnie pochodzi z rynku USA albo innego gdzie jest 120V. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Pierwsza wersja https://www.euronics.de/tv-und-audio/hifi-und-audio/hifi-bausteine/hifi-receiver/tx-nr7100-klang-effekt-receiver-schwarz-4065327564969?ecf=qXSzh1zKvxbX2xibxMfDy0JmKfGgU1%2B0W9vEfl435YQo4NF5pbIzimPg0hD4IIeAN8rAKZoPe4oOgYD%2BtC0FHcMuei1%2FA%2FZFHzL1yEmKz7U%3D&gad_source=1&gbraid=0AAAAADGNGAzGflsdH285jsXbjIe_gxDBx&gclid=EAIaIQobChMIqvGqtOmXiQMVzpGDBx2dUBYOEAQYASABEgLl3PD_BwE a tu masz z M2 https://www.hifisound.de/de/Hifi-Komponenten/Hifi-Geraeteauswahl/AV-Receiver/Onkyo-TX-NR7100-M2-9-2-AV-Netzwerk-Receiver-mit-THX-WLAN-und-BT.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAAD_MMZl11-FMM3mOjN2BIDnYxW2sF&gclid=EAIaIQobChMIqvGqtOmXiQMVzpGDBx2dUBYOEAQYAiABEgIepvD_BwE Przed chwilą, PanKlor napisał: No ale w EU, Azji i Australii masz 240V. Więc model ze zdjęcia pewnie pochodzi z rynku USA albo innego gdzie jest 120V. Bzdura Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) 2 minuty temu, amatorkina napisał: Bzdura Wyjaśnij więc dlaczego jest napisane 120V i co nieprawdziwego napisałem. W jednym linku masz 220-240V na tylnej ściance a w drugim właśnie 120V. Edytowano 18 października przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Masz moje linki to se zobacz! Tak samo jest w RZ50 i 70... jest z M2 jak i bez do kupienia M2 to najnowsza wersja 😉 I polscy sprzedawcy robią ludzi w bambuko pisząc 7100 a z tyłu brak Pre Out a tak naprawdę wyszła nowsza wersja która ma na końcu M2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) O zaczyna sie profesjonalna argumentacja.... No to patrz. To nie pierwszy raz gdy na stronie sklepu jest zdjęcie modelu z innego rynku i tyle. A teraz przeproś. Edytowano 18 października przez PanKlor 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Nie sprawdzałem napięcia... Przepraszam za pomyłkę kolegę @PanKlor 5 minut temu, PanKlor napisał: profesjonalna argumentacja Przeprosiłem 10 minut temu, amatorkina napisał: polscy sprzedawcy robią ludzi w bambuko pisząc 7100 a z tyłu brak Pre Out a tak naprawdę wyszła nowsza wersja która ma na końcu M2 Za to też przepraszam sprzedawców, myślałem że jest wersja M2 a to jednak jest tak jak @PanKlor napisał wcześniej 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Już przesłałem dalej prośbę o podmianę zdjęć na wersje europejskie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 18 października Autor Udostępnij Napisano 18 października Czyli jednak macie wersje z pre-outami? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Wersja NR7100 na Europę nie ma Pre-out Front https://sklep.rms.pl/onkyo-tx-nr7100-txnr7100-amplituner-kina-domowego-9-2-7-2-2-z-hdmi-2-1-dts-x-dolby-atmos-dirac-live 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października A dlaczego na Europę pokazujecie wersje 120V? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 19 października Autor Udostępnij Napisano 19 października Sprawdziłem z 10 różnych sklepów co sprzedają ten amplituner. Wszystkie mają też zdjęcie wersji 120V. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozek23 Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Miałem 7100 M2 i miał pre out 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) 35 minut temu, eMBe napisał: Sprawdziłem z 10 różnych sklepów co sprzedają ten amplituner. Wszystkie mają też zdjęcie wersji 120V. Ja zaczynam sprawdzanie od dystrybutora: https://konsbud-hifi.com.pl/pl/p/ONKYO-TX-NR7100-BLACK/1327 Salony wrzucaja czesto oferty sprzetow, zanim w ogole sa na rynku, stad bledy. Potem nikt tego nie poprawia. Edytowano 19 października przez no_i_fajnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października 18 godzin temu, no_i_fajnie napisał: Potem nikt tego nie poprawia. To jest idealne i też niestety smutne podsumowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Zdarza się że zdjęcia na stronach sklepów prezentują modele na inny rynek, bo nie są to zdjęcia robione przez sklep. Onkyo nie wspomina w instrukcji żeby coś się zmieniło w zakresie Pre Out między modelem wcześniejszym a M2. Zresztą kolega @jozek23 to potwierdził. Nie ma co się sugerować zdjęciami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 21 października Autor Udostępnij Napisano 21 października Problem w tym że część sklepów nie tylko ma zdjęcia bez pre-outów tylko w opisie produktu również nie ma informacji że te pre-outy są. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Dnia 18.10.2024 o 13:29, amatorkina napisał: Kolego bo to 7100m2 pierwsza wersja to miała 😉 Czyli zmienili produkcje w czasie zywota produktu? I teraz model europejski też tego nie ma? Ale w instrukcji dalej ma. Dnia 18.10.2024 o 13:40, amatorkina napisał: Za to też przepraszam sprzedawców, myślałem że jest wersja M2 a to jednak jest tak jak @PanKlor napisał wcześniej No tak. Rozchodzi się o to dlaczego Polskie sklepy mają ten. Dnia 19.10.2024 o 15:23, rms.pl napisał: Wersja NR7100 na Europę nie ma Pre-out Front https://sklep.rms.pl/onkyo-tx-nr7100-txnr7100-amplituner-kina-domowego-9-2-7-2-2-z-hdmi-2-1-dts-x-dolby-atmos-dirac-live no właśnie ma. Na US nie ma 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Dnia 19.10.2024 o 16:32, PanKlor napisał: A dlaczego na Europę pokazujecie wersje 120V? Dziękuję za zwrócenie uwagi, rzeczywiście mój błąd i wyjście pre-out jest, zdjęcie zostało zmienione i dodane w opisie. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października To teraz zasadnicze pytanie. Bo widać że sklepy nie widza co mają. Kto miał ten egzemplarz realnie wyjęty i w ogóle go używał? Sprawdził? Bo zdaje się że sprzedawanie go z pudełka nie wychodzi na dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Ciekawe ilu klientów zrezygnowało z kupna przez to niedopatrzenie. Dla niektórych to jednak kluczowe wyposażenie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 23 października Autor Udostępnij Napisano 23 października Dzwoniłem do jednego z tych sklepów przed założeniem tego wątku i jakbym chciał kupić nr7100 z pre-outami to bym nie kupił. Sprzedawca (zapewne patrzącą na zdjęcie na stronie) powiedział że ten amplituner nie ma pre-outów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts