Skocz do zawartości

Onkyo TX-NR7100 - brak pre-outów na fronty

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Pytanie do branży która ma ten amplituner w ofercie. Dlaczego ten model nie ma pre-outów na fronty skoro modele na rynek europejski powinny je mieć? Coś się zmieniło czy jak?
Zdjęcie tylnego panelu wzięte ze strony Q21.pl

@rms.pl @Q21 @S4Home

Beznazwy.jpeg.7db2746e9d4f841f3f87a37452b2ead2.jpeg

image.png.e661a7ee0ed87b7b324c0a9076af8b61.png

Edytowano przez eMBe
Napisano
3 minuty temu, PanKlor napisał:

Na zdjęciu chyba jest napisane AC120V. Prawy dolny róg obudowy. 

Wiem co tam jest napisane. Nie w tym rzecz.
Wrzucam to samo zdjęcie w większej rozdzielczości.

Amplituner-ONKYO-TX-NR7100-Czarny-tyl.jpg.61992409177d21868c550ea063986c6a.jpg

Napisano (edytowany)
2 minuty temu, amatorkina napisał:

Bzdura

Wyjaśnij więc dlaczego jest napisane 120V i co nieprawdziwego napisałem. W jednym linku masz 220-240V na tylnej ściance a w drugim właśnie 120V. 

Edytowano przez PanKlor
Napisano

Masz moje linki to se zobacz!

Tak samo jest w RZ50 i 70... jest z M2 jak i bez do kupienia

M2 to najnowsza wersja 😉

I polscy sprzedawcy robią ludzi w bambuko pisząc 7100 a z tyłu brak Pre Out a tak naprawdę wyszła nowsza wersja która ma na końcu M2

Napisano

Nie sprawdzałem napięcia... 

Przepraszam za pomyłkę kolegę @PanKlor

5 minut temu, PanKlor napisał:

profesjonalna argumentacja

Przeprosiłem 

10 minut temu, amatorkina napisał:

polscy sprzedawcy robią ludzi w bambuko pisząc 7100 a z tyłu brak Pre Out a tak naprawdę wyszła nowsza wersja która ma na końcu M2

Za to też przepraszam sprzedawców, myślałem że jest wersja M2 a to jednak jest tak jak @PanKlor napisał wcześniej 

Napisano (edytowany)
35 minut temu, eMBe napisał:

Sprawdziłem z 10 różnych sklepów co sprzedają ten amplituner. Wszystkie mają też zdjęcie wersji 120V.

Ja zaczynam sprawdzanie od dystrybutora: https://konsbud-hifi.com.pl/pl/p/ONKYO-TX-NR7100-BLACK/1327
Salony wrzucaja czesto oferty sprzetow, zanim w ogole sa na rynku, stad bledy. Potem nikt tego nie poprawia.

Edytowano przez no_i_fajnie
Napisano

Zdarza się że zdjęcia na stronach sklepów prezentują modele na inny rynek, bo nie są to zdjęcia robione przez sklep. Onkyo nie wspomina w instrukcji żeby coś się zmieniło w zakresie Pre Out między modelem wcześniejszym a M2. Zresztą kolega @jozek23 to potwierdził. Nie ma co się sugerować zdjęciami.

Napisano
Dnia 18.10.2024 o 13:29, amatorkina napisał:

Kolego bo to 7100m2

pierwsza wersja to miała 😉

Czyli zmienili produkcje w czasie zywota produktu? I teraz model europejski też tego nie ma?

Ale w instrukcji dalej ma.

Dnia 18.10.2024 o 13:40, amatorkina napisał:

Za to też przepraszam sprzedawców, myślałem że jest wersja M2 a to jednak jest tak jak @PanKlor napisał wcześniej 

No tak. Rozchodzi się o to dlaczego Polskie sklepy mają ten.

Dnia 19.10.2024 o 15:23, rms.pl napisał:

no właśnie ma. Na US nie ma

Napisano
Dnia 19.10.2024 o 16:32, PanKlor napisał:

A dlaczego na Europę pokazujecie  wersje 120V? 

Dziękuję za zwrócenie uwagi, rzeczywiście mój błąd i wyjście pre-out jest, zdjęcie zostało zmienione i dodane w opisie.

Napisano

Dzwoniłem do jednego z tych sklepów przed założeniem tego wątku i jakbym chciał kupić nr7100 z pre-outami to bym nie kupił. Sprzedawca (zapewne patrzącą na zdjęcie na stronie) powiedział że ten amplituner nie ma pre-outów.