Q21 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Świetnie znany każdemu producent streamerów, DACów oraz końcówek mocy wstępnie zaprezentował nowy streamer, EverSolo DMP-A10. Producent docelowo wchodzi na jeszcze wyższą półkę niż w przypadku wcześniejszych modeli. Na ten moment o sprzęcie wiele nie wiemy, tyle, co niżej: Dwa zasilacze liniowe – gwarancja czystego, pozbawionego zakłóceń dźwięku. Dwa wyjścia na subwoofer – idealne dla rozbudowanych systemów audio z mocnym basem. System korekcji pomieszczenia - EverSolo Room Correction – perfekcyjny dźwięk dostosowany do akustyki Twojego pokoju. Regulowana wizualizacja – personalizuj wygląd wyświetlacza i ciesz się estetyką na najwyższym poziomie. Możliwość działania jako DAC, DAP, odtwarzacz sieciowy oraz przedwzmacniacz. Producent pochwalił się również designem nowego sprzętu Jak myślicie, będzie hit, czy nie wypali aż tak? Jakie macie oczekiwania względem tego streamera? Więcej szczegółów oraz cena będą znane wkrótce, możecie obserwować stronę produktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Nie wiem czy będzie hit, pewnie nie taki jak w przypadku A6. To co się rzuca w oczy to rozbudowane chłodzenie jak na streamer (z pre-amp). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Będzie w kolorze czarnym? Przybliżoną cenę znamy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) Jak cena będzie w granicach 6,5 kzł to niewielka szansa na dobrą sprzedaż jest. Chociaż będzie ciężko. Rynek jest już nasycony wszelkiej maści streamerami na każdym poziomie cenowym. A i praktycznie co drugi nowy wzmacniacz ma teraz wbudowany DAC lub streamer i kupioną licencję od Node czy innego Lumina. Do tego obecnie każdego stać na świetny przetwornik oraz jest już świadomość wśród audiofilów, że wystarczy dołożyć najtańszy WiiM w roli transportu i mamy kapitalne źródło. Zostaje walka o oczy klienta i to właśnie robi Ever z nowym modelem (dla mnie przekombinowali z nowym wyglądem). Tylko, że to samo robią też inni. Zaraz wychodzi śliczny Node Icon, marka dużo silniejsza jak Ever. Bardzo popularny Cambridge też zasypał rynek nowymi modelami, które cieszą oko wykonaniem i ładnymi wyświetlaczami. Edytowano 18 października przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocnymk Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) No juz pokazali ze umieją robic streamery w kilku przedzialach cenowych takze na bank bedzie hit.. widać ze teraz atak na segment Rose 150, design tez bardzo fajny... jesli bedzie ponizej 15kzl to moze byc ciekawa alternatywa.. ale po designie mysle ze chyba celują grubiej... oni doskonale wiedzą czego chcą melomani i audiofile i to dają... ja sam łykam jak pelikan ich wszystkie numerki po kolei i ta 10ka tez mnie mega ciekawi.. ( choć A8 niby juz był idealny 10 godzin temu, terracan1929 napisał: 8 godzin temu, kaczadupa napisał: Jak cena będzie w granicach 6,5 kzł to niewielka szansa na dobrą sprzedaż jest. 6,5kzl ? to A8 juz jest na poziomie 9kzl Edytowano 19 października przez nocnymk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) 2 godziny temu, nocnymk napisał: A8 niby juz był idealny Fajnie, że masz dystans do całej tej zabawy. Nawet jak doskonale wiesz, że łapią nas nie dźwiękiem bo przecież najpierw A6 był idealny i każdy filmik blogera czy Branży kończył się podsumowaniem - nawet ja kupiłem/kupię A6 bo nie słychać różnicy między streamerami za miliony a tym objawieniem. Potem był ulepszony A6 i ten już bez cienia wątpliwości był idealny bo dodał tę brakującą kroplę analogu, potem wyszedł A8 i był już idealny dla nawet najbardziej wymagających audiofilów, teraz to dopiero A10 jest idealny dla najbardziej doświadczonych audiofilów. Za chwilę wyjdzie A10 Icon Special Edition ze szklaną górną pokrywą, żeby można się było podniecać dwoma malutkimi i najtańszymi trafami. W sumie dobrze to rozegrali od strony marketingu. Teraz jeszcze Branża im pomoże chwaląc na forach, wrzucając we wszystkich mediach zdjęcia i nagrywając filmy promocyjne co to za cuda usłyszała z nowej zabawki. Oczywiście hasła typu - to już hi end pełną gębą, niech nikt nie ma wątpliwości - będą obowiązkowe. Mam jednak przeczucie, że tym razem ludzie zaczną bardziej kupować głową a nie oczami i internetem. Edytowano 19 października przez kaczadupa 8 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
River Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 12 godzin temu, Tweeter2016 napisał: Nie wiem czy będzie hit, pewnie nie taki jak w przypadku A6. To co się rzuca w oczy to rozbudowane chłodzenie jak na streamer (z pre-amp). Jakie chłodzenie to tani plastik fantastic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmnich Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) 13 godzin temu, terracan1929 napisał: Będzie w kolorze czarnym? Przybliżoną cenę znamy ? https://hifisalon.com.ua/ru/merezhevyi-strymer-eversolo-dmp-a10/ tylko opis specyfikacji od A8… z tych informacji wynika, ze cena to około 2,5k € Edytowano 19 października przez tmnich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocnymk Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 5 godzin temu, kaczadupa napisał: Fajnie, że masz dystans do całej tej zabawy. Nawet jak doskonale wiesz, że łapią nas nie dźwiękiem bo przecież najpierw A6 był idealny i każdy filmik blogera czy Branży kończył się podsumowaniem - nawet ja kupiłem/kupię A6 bo nie słychać różnicy między streamerami za miliony a tym objawieniem. Potem był ulepszony A6 i ten już bez cienia wątpliwości był idealny bo dodał tę brakującą kroplę analogu, potem wyszedł A8 i był już idealny dla nawet najbardziej wymagających audiofilów, teraz to dopiero A10 jest idealny dla najbardziej doświadczonych audiofilów. Za chwilę wyjdzie A10 Icon Special Edition ze szklaną górną pokrywą, żeby można się było podniecać dwoma malutkimi i najtańszymi trafami. W sumie dobrze to rozegrali od strony marketingu. Teraz jeszcze Branża im pomoże chwaląc na forach, wrzucając we wszystkich mediach zdjęcia i nagrywając filmy promocyjne co to za cuda usłyszała z nowej zabawki. Oczywiście hasła typu - to już hi end pełną gębą, niech nikt nie ma wątpliwości - będą obowiązkowe. Mam jednak przeczucie, że tym razem ludzie zaczną bardziej kupować głową a nie oczami i internetem. Przy zakupie A6 szukalem szybkiego odtwarzacza z dsd plikami i dyskiem do srodka pod inny DAC. Nie wiem czy cos bylo lepszego w tamtym momencie z konkurencyjnych... Master jako ze niewielka roznica w cenie wziąlem do porownania i zostal. A8 kompletnie nie podoba mi się wizualnie ale brzmieniowo rozwalił mnie na łopatki... a porowywalem go z innymi w tej cenie doslownie stawiając obok i przepinając kable z luminem rose 150 cambridgem dackami chorda itp.. i w moim systemie zdeklasowal wszystko poza Rose. Jest zamkniety w szafce bo moim zdaniem A6 miało proporcje a A8 jest brzudki... takze chyba nie moge napisac ze to zakup oczami lub pod wplywem netu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 4 minuty temu, nocnymk napisał: a porowywalem go z innymi w tej cenie doslownie stawiając obok i przepinając kable z luminem rose 150 cambridgem dackami chorda itp.. i w moim systemie zdeklasowal wszystko poza Rose A jak ktoś trochę siedzi w audio to taki opis mu wystarczy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Mi się nawet podoba. Na 90% go nie kupię ale wygląda fajnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmnich Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocnymk Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 1 godzinę temu, tmnich napisał: No układ gniazd trochę inny, troche dodanych,.. takze nie jest to raczej rozbudowana kopia A8 jak niektorzy sugerują... Suby, dodatkowe wejscia analog, triggery i uziom chyba sugerują ze to ma być bardziej juz dobry przedwzmacniacz ze stremerem do zewnętrznych końcówek.. (choć i A8 ma zajebisty przedwzmacniacz) aha... no i ja obstawiam niestety okolice 20kzł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Fajnie gdyż szukam A8 z drugiej ręki w dobrej cenie , będzie łatwiej 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Dopytywałem o kolor, a zapomniałem, że staram się nie kupować chińszczyzny.... Także kolor, dla mnie bez znaczenia . Bo mi się przypomniało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Wygląda świetnie. Ale cena to ma być w granicach 12k takie informacje się w sieci przejawiają. To już spowoduje że hitem nie będzie. Ale kitem na pewno tez nie. Po prsotu w tym budżecie streamery wybiera się rzadziej a konkurencja jest. Design super mimo że radiatory zapewne dla picu to i tak optycznie poprawia to odbiór produktu. Plusem z całej sytuacji jest już widzimy spadające ceny na A6 i A8. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano Sobota o 19:21 Udostępnij Napisano Sobota o 19:21 Ja kupiłem Gramofon Thorens TD 204 w miarę dobrą wkładkę AT VM95SH przedwzmacniacz Lehmann Black Cube i wracam do winyli. Już dość mam streamingu i cyfrowego brzmienia. Za 4 tysiące mam dźwięk o jaki mi chodziło do muzyki z lat 70,80 . Myślałem jeszcze o dacu R2R ale ceny powalają tak jak w przypadku tego Eversolo A10 i to jeszcze Delta Sigma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano Sobota o 20:44 Udostępnij Napisano Sobota o 20:44 No w cenie prawie 17 tysi już widzę hordy chętnych na jego zakup 😁. Ja szukam transportu i zdecydowanie poczekam na Fiio S15 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Sobota o 21:26 Udostępnij Napisano Sobota o 21:26 Już piszą na Zachodziie, że wolą HIFI ROSE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Sobota o 21:32 Udostępnij Napisano Sobota o 21:32 4 minuty temu, Tweeter2016 napisał: Już piszą na Zachodziie, że wolą HIFI ROSE. Dziwne bo gdy porównywali A8 z Rose to właśnie Eversolo przeważnie było górą, a już na pewno mówili że nie opłaca się dopłacać do Rose. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocnymk Napisano Niedziela o 00:31 Udostępnij Napisano Niedziela o 00:31 2 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: Dziwne bo gdy porównywali A8 z Rose to właśnie Eversolo przeważnie było górą, a już na pewno mówili że nie opłaca się dopłacać do Rose. Ja porownywalem u siebie Rose 150 do A8... Kupilem A8 ale brzminiowo IMO wygrał Rose... w skrócie Rose wydobył jeszcze wiecej detali z nagrań zarazem podjąc to łagodniej bez ostrości i naturalniej. Wziąłem A8 bo troche szkoda mi bylo wtedy kasy na Rose. Dodatkowo Rose działa slabiej programowo od Eversolo. Trzeba tez pamietać ze plusem dla niektorych w A8 jest bardzo dobry przedwzmacniacz.. moze być ciekawie podłaczając go do dwoch mono. Czekam na model demo A10 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 10:27 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:27 Streamer, DAC i ekran z przodu. Za 4799. Bluesound Node Icon https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-node-icon.html 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Niedziela o 11:28 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:28 No jednak te 17 000 zł to chyba przesadzili. To znaczy nie wiem co musiało by się zmienić w stosunku do niższych modeli, do modeli konkurencyjnych żeby to było adekwatne. Podobno jest kalibracja dostępna. Tylko nie wiem czy mikrofon jest w zestawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts