Wing0 Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października 2 minuty temu, maciek72 napisał: Bardzo obnażał źle realizacje To chyba dobrze nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października A ja Ci napisze, że do pewnych rzeczy nie warto dopłacać, lub ja ich nie słyszę i drugi raz kupiłbym Dronona DCD 900. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marlin Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października 21 minut temu, Grzesiek202 napisał: A ja Ci napisze, że do pewnych rzeczy nie warto dopłacać, lub ja ich nie słyszę i drugi raz kupiłbym Dronona DCD 900. Do pewnych nie warto, a do niektórych warto. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października (edytowany) 6 godzin temu, AudioTube napisał: Jeśli potrzebujesz, znajdziesz, deal zrobisz to pomogę z przesyłką. Kilka razy w roku wysyłam audio klamoty po znajomych w PL, czytaj handluję/zarabiam. cd platen/collecties/grote partij wpiszesz i masz tysiące takich ogłoszeń Są i handlarze pomiędzy, ale znaczna część prawie gratis. Adam, to miało być za darmo... Albo za 4zł, a nie 4 € 🤭 😉 Edytowano 24 października przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października 6 godzin temu, maskun napisał: Ja tylko słyszę dużą bardzo dużą różnice między CD a plikami Czy ta różnica to tak jakby źle kontra bardzo dobrze? Mam szczęście słuchać instrumenty strunowe na żywo. Double bass rzadziej, reszta często. Ale i w salonie/audio także ich brzmienie mnie bardzo uszczęśliwia. @maskun poza tematem, ale jestem ciekawy co o tych moich obserwacjach/odczuciach myślisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października 16 godzin temu, AudioTube napisał: Czy ta różnica to tak jakby źle kontra bardzo dobrze? ...źle a b.dobrze to przesada bo tak można powiedzieć (jak już wcześniej napisałem) porównując granie z głośników laptopa, telewizora a sprzętu HiFi nawet najtańszego. Tutaj przy CD odczucia troche jak jedziesz samochodem pod/z dużej góry i po czasie się odtykają uszy 🙂 qrde dobry przykład podałem bo właśnie coś takiego. Niektórzy opisują też jak granie z i bez kocyka na kolumnach. Wydawało mi się jednak że wcześniej miałem szczegółowy dźwięk🙄 A teraz szczeniackie pytanie - temat transportu CD bo rozumiem że tak naprawdę aby doznać jakiś zmian dźwięku to swój charakter robi DAC w odtwarzaczu. Czyli wydając X kasy na takie CXC od Cambridge'a czy inny transport płacimy za samą funkcje odtworzenia przez laser i transportu cyfrowo do wzmacniacza ?? bo co za różnica jak puszcze ze starego DVD za 50zł z olx'a a wypasionego odtwarzacza bez DACa ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Nie wiem jaka bedzie roznica pomiedzy starym DVD a wypasionym odtwarzaczem. Wiem jaka byla pomiedzy dwoma wypasionymi odtwarzaczami a tym CXC transportem - zadna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 12 minut temu, maskun napisał: bo co za różnica jak puszcze ze starego DVD za 50zł z olx'a a wypasionego odtwarzacza bez DACa ? 1. Jitter 2. Zakłócenia, którymi sieje każde z tych urządzeń i które wpływają na pozostałe urządzenia w torze (wzmacniacz, ewentualnie zewnętrzny DAC) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października może ktoś się zna - znalazlem na strychu dawny DVD. Chyba się kiedys nie sprzedał i tak leżał. Odkurzyłem , rozkręciłem i zrobiłem fotke z obudowy. Mam w nim optyczne wyjście i jakbym już chciał sam transport to przecież to jest to 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października A co to za sprzęt dokładnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października 7 minut temu, RLC2 napisał: A co to za sprzęt dokładnie? samsung hd870 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października (edytowany) Masz jeszcze coaxial do kompletu 😉 Jeżeli sprzęt sprawny czas zacząć testy! U mnie w roli transportu robi tani i mały Sony BDP-3700 pliki Fla'c jak też płyty CD podłączony przez Coaxial. Edytowano 25 października przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 2 godziny temu, maskun napisał: Niektórzy opisują też jak granie z i bez kocyka na kolumnach. Eee tam. Wyrównanie ciśnienia akustycznego i kocyk opada🤪 Albo bliżej usiąść. Przerobiłem i to. Piątek, więc możemy na luźniej prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października (edytowany) tak coax i optyk jest - robie testy właśnie. Brzmi znakomicie serio. Czysto, szczegółowo - na pewno wyraźniej, pełniej niż tidal. Będe się bawił chwile, testował różne płyty. Troche lipa że DVD stoi przy wzmaku jakbym był w 2005 roku bo chyba wtedy używałem. Nie wiedziałem jednak ze muzyke mozna na tym słuchać.......Odtwarzacze CD bez DACA widzę mogą sporo kosztować a tu taka historia....dziwne to troche wszystko, tego się nie spodziewałem. Edytowano 25 października przez maskun 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Nie spodziewałeś się, bo wszędzie piszą że tylko od takie a takiego poziomu czy pulapu cenowego, można mieć dobra jakość brzmienia. Bzdury. Dobrej zabawy życzę Zaoszczędzoną kasę przeznacz na coś innego. Może więcej płyt cd? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 21 minut temu, Artur Brol napisał: wszędzie piszą że tylko od takie a takiego poziomu czy pulapu cenowego, można mieć dobra jakość brzmienia. Pełna zgoda. Ale za design to już trzeba sięgnąć głębiej do portfela. Patrz wątek “oczami… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Dokladnie. Sam zaplacilem za Gato Audio CDD1, wlasnie dla wygladu. Tutaj mnie maja. Kurcze, uwielbiam fajne zabawki😄 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października Panowie od kilku godzin siedzę i słucham z rozdziawioną gębą że taki zwykły dvd i taki efekt i mam w sumie transport. Możliwe że skuszę się na wypożyczenie jakiegoś CD z przetwornikiem - ale to za jakiś czas żeby jeszcze porównać. 2 godziny temu, Artur Brol napisał: Zaoszczędzoną kasę przeznacz na coś innego. Może więcej płyt cd? i tu masz rację! ..a już tak na marginesie bardzo polecam Wam te płyty. Mam je od dawna i to dla mnie sztos totalny na relaks i dobrą nutę. Od deski do deski oczywiście słuchać! Rzecz jasna przez Tidala, Qobuza też można słuchać - one są ogólnie dobrze zremasterowane:-) Chantal Chamberland - Temptation Randy Crawford & Joe Sample - Feeling Good Monika Borzym - Girl Talk A.M Jopek - Acoustic Room 47 Henry Mancini – The Ultimate Pink Panther Al Di Meola - Winter Nights 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Ten Samsung i jego następca byl reklamowany jako audiofilski model. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 8 godzin temu, maskun napisał: może ktoś się zna - znalazlem na strychu dawny DVD. Chyba się kiedys nie sprzedał i tak leżał. Odkurzyłem , rozkręciłem i zrobiłem fotke z obudowy. Mam w nim optyczne wyjście i jakbym już chciał sam transport to przecież to jest to 🙂 Akurat miałem taki sam pomysł jakiś czas temu, pisałem też o tym. Odtwarzacz DVD Sony z OLX jako transport z coaxial plus DAC. Kontra: CD NAD C538 jako transport z coaxial plus ten sam DAC. Wynik: ( w moim przypadku): DVD można wyrzucić spokojnie 😉. Przepaść w każdym aspekcie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Swego czasu DVD Sony 725 było bardzo O.K Ale , to 24 lata temu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano 26 października Autor Udostępnij Napisano 26 października 12 godzin temu, Tomai napisał: CD NAD C538 jako transport z coaxial plus ten sam DAC. Wynik: ( w moim przypadku): DVD można wyrzucić spokojnie 😉. Przepaść w każdym aspekcie. no właśnie takie opinie czasem też znajduje - tylko że w tym NAD'dzie płacimy też za DACA Wolfsona a jakby porównać oba czyli DVD od Samsunga a Twoją propozycję tylko jako transport to chyba tak jak pisał @Rafał S czyli jitter jak dobrze rozumiem precyzja tempa przesyłania sygnału i tutaj w droższym sprzęcie będzie większa precyzja. Ja w tym DVD nie słyszę stuków, pisków, przeskoków itp. także może ten laser/czytnik nie taki zły. Wydawać na tego Nada 1700zł nie uśmiecha mi się bo teraz jest całkiem dobrze na dvd. W sumie to mam kilka wzmacniaczy i różne przetworniki wiec już przełączałem i ta charakterystyka brzmienia się odpowiednio zmienia....jakiś czas mi to wystarczy ale na pewno odtwarzacz jaki zaproponowałeś czy wcześniej nowe wymieniane Onkyo, Yamaha i Denon może sprawdze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Tak myślę ze od jakiegos pulapu cenowego, roznice sa znikome albo nieistniejace. Poniżej pewnie tak. Najtańszy transport jaki miałem to właśnie CXC. Wybronił się bez problemu, w porownaniu z Gato CDD1 i Primare CD35. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października W DVD jednak odtwarzanie CD jest tylko dodatkiem. A w odtwarzaczu CD jednak CD jest najważniejsze. U mnie dodatkowo bardzo dobrze czyta nawet mocno porysowane płyty. Jeśli pasuje Ci dźwięk z dvd jako transport to spoko, może poprostu pożycz jakiś dzisiejszy CD , posłuchaj go jako transport , może cos Cię zaskoczy:) 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Zgadzam sie . Tylko tak sobie myślę, ze jeśli ktoś jest zadowolony, niech lepiej niczego nie szuka a cieszy sie tym co ma.Na zmiane to zawsze czas jest. W miedzy czasie moze troche pieniedzy odłoży... 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts