77Mariusz77 Napisano Wtorek o 19:16 Udostępnij Napisano Wtorek o 19:16 Nieprawdopodobne. Mam A110 kilka lat i wygląda super. Z tego co pamiętam był zapakowany w podwójny czy jak kto woli w dwa kartony oryginalnie oklejone. Kupiłem w kartonach nigdy nie otwieranych. Nie wiem jak to do Ciebie przyszło, czy oryginalne opakowanie było otwierane przy Tobie ? Na tym filmie to faktycznie wygląda jak wycierany brudną szmatą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano Wtorek o 19:18 Udostępnij Napisano Wtorek o 19:18 Ja właśnie sądzę, że te 2 obite mogły dotrzeć takie z fabryki (takie rzeczy sie mogą zdarzyć, kiedy ktoś nie sprawdzi stanu przesyłki 🤫). Ale, z drugiej strony te ryski, wyglądają bardziej jak jakieś zacieki powstałe w procesie wykańczania, a nie czyszczenia. W każdym razie, dziwna i na pewno irytująca sytuacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWoy Napisano Wtorek o 20:41 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:41 1 godzinę temu, dankrol napisał: moich pozostałych urządzeń (PMA-1700ne, DNP-2000ne a nawet DCD-900ne). Hej. Akurat zastanawiam się nad takim zestawem jak napisałeś. Dokładnie taki wzmacniacz, streamer i CD 😀 możesz napisać czy te wszystkie urządzenia można całkowicie sterować jednym pilotem? Chodzi mi o wszystkie funkcje od a do z łącznie z włączeniem i włączaniem wszystkiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Wtorek o 21:49 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:49 Wniosek taki, że lepiej nie kupować tzw. pierwszych sztuk, z różnych względów. Raz, że to w procesie produkcyjnym wciąż faza uczenia sie, dwa że pochodzenie niepewne (może wcześniej sprzęt był bywalcem wystaw / prezentacji). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Wtorek o 21:58 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:58 6 minut temu, majkel74 napisał: Wniosek taki, że lepiej nie kupować tzw. pierwszych sztuk, z różnych względów. Raz, że to w procesie produkcyjnym wciąż faza uczenia sie, dwa że pochodzenie niepewne (może wcześniej sprzęt był bywalcem wystaw / prezentacji). Przecież marka Denon nie jest młodziutka ma już swoje latka, a Ty chcesz powiedzieć, że z ich zapleczem produkcyjnym i inżynierskim muszą się jeszcze uczyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Wtorek o 22:41 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:41 Widzę ze nie zrozumiałeś wpisu. ps. wolałbyś mieć egzemplarz o nr seryjnym 5 czy 500? Który może mieć choroby wieku dziecięcego, a który już nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Wtorek o 23:07 Udostępnij Napisano Wtorek o 23:07 16 minut temu, majkel74 napisał: Widzę ze nie zrozumiałeś wpisu. ps. wolałbyś mieć egzemplarz o nr seryjnym 5 czy 500? Który może mieć choroby wieku dziecięcego, a który już nie? Oczywiście, to jasne, że to ja niczego nie rozumiem 😆😆😆😆 A który to już model wzmacniacza z całej historii działalności firmy? Naprawdę myślisz, że z każdym nowym modelem wzmacniacza zmienia się technologia i technika anodowania, czy malowania obudowy, czy co tam sobie nie wymyślisz? A firma z każdym nowym modelem uczy się tych procesów? 🤦🏻 Co do numeru seryjnego wolałbym te w okolicach pierwszej 50tki, no może 100 w tej skali, którą przedstawiłeś. Nie będę tłumaczyć dlaczego, ale w motoryzacji z nowymi modelami auta jest podobnie, nigdy nie brać z początku produkcji i nigdy z końca nowego modelu 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Wtorek o 23:14 Udostępnij Napisano Wtorek o 23:14 Skoro nr 50 nie 5, to jednak potwierdzasz, że pierwszych modeli lepiej nie brać. Wiec się zdecyduj, bo sobie sam zaprzeczasz w swoich nadekspresyjnych wywodach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Wtorek o 23:54 Udostępnij Napisano Wtorek o 23:54 32 minuty temu, majkel74 napisał: Skoro nr 50 nie 5, to jednak potwierdzasz, że pierwszych modeli lepiej nie brać. Wiec się zdecyduj, bo sobie sam zaprzeczasz w swoich nadekspresyjnych wywodach. 😆😆😆 Jestem bardziej zdecydowany w takich rozważaniach niż Ci się wydaje 🤭 To był tylko przykład w oparciu o motoryzację . Jak dla mnie mogę brać tego Denona o numerze seryjnym 001. Firma produkuje sprzęt audio od lat, więc opisane tu przypadki wątpię czy są prosto z fabryki. A jeśli tak, to tylko świadczy o marce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano wczoraj o 05:36 Udostępnij Napisano wczoraj o 05:36 @dankrolA może po prostu zamów tego denka z innego sklepu, nie przypominam sobie , żeby odsłuchiwany model miał taki defekt na obudowie, a jeszcze podchodziłem dość blisko, żeby porównać front z moim 2500ne, na pewno żadne porysowania nie rzucały się w oczy. Wzmak stał na audioshow, więc zaraz by trąbili, że coś z nim nie tak, no nie chce mi się wierzyć, iż firma będąca tyle lat na rynku wypuściłaby, aż dwie partie bubli. ktoś to w końcu musi sprawdzać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankrol Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, S!N! napisał: @dankrolA może po prostu zamów tego denka z innego sklepu, nie przypominam sobie , żeby odsłuchiwany model miał taki defekt na obudowie, a jeszcze podchodziłem dość blisko, żeby porównać front z moim 2500ne, na pewno żadne porysowania nie rzucały się w oczy. Wzmak stał na audioshow, więc zaraz by trąbili, że coś z nim nie tak, no nie chce mi się wierzyć, iż firma będąca tyle lat na rynku wypuściłaby, aż dwie partie bubli. ktoś to w końcu musi sprawdzać. Jak już pisałem, w normalnym świetle te "ryski" nie rzucają się w oczy - chyba, że wiesz czego szukasz Wrzucam zdjęcie tego poprzedniego modelu z grudnia. Ja zauważyłem te "ryski" dopiero na drugi dzień podczas odsłuchów - gdy zgasiłem górne światło, pozostawiając jedynie takie "boczne" podświetlenie w moim pokoju. Zmieniałem akurat płytę CD i coś mi "mignęło" na froncie wzmacniacza... a resztę historii już opisywałem A tu film ze wzmacniaczem z grudnia (ten co na powyższym zdjęciu) - koniecznie obejrzyj do końca - najpierw światło padające "na wprost" a potem pod kątem: PMA3000 (1).mp4 Jestem skłonny postawić tezę, że wzmacniacz stojący na ekspozycji (nie podświetlony jakoś specjalnie) nie zwróci uwagi tą wadą frontu. Jednak sama świadomość, że ona tam jest... nieakceptowalna. Edytowano 23 godziny temu przez dankrol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankrol Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 9 godzin temu, DiBatonio napisał: Przecież marka Denon nie jest młodziutka ma już swoje latka, a Ty chcesz powiedzieć, że z ich zapleczem produkcyjnym i inżynierskim muszą się jeszcze uczyć ? Zgadza się - ale szczerze mówiąc sam trochę odczekałem, żeby nie kupować z pierwszej dostawy W grudniu 2024 kupiłem PMA-3000ne z numerem seryjnym: DCPR082400229, kolejny kupiłem w styczniu 2025 z numerem seryjnym: DCPR12240033 - problem frontu taki sam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu To może ten „typ” tak po prostu ma i to nie jest wada, ciężko mi się wypowiedzieć w tej kwestii, aż z ciekawości sprawdzę jak będę na kolejnym odsłuchu jak dokładnie wygląda front 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankrol Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowany) 28 minut temu, S!N! napisał: To może ten „typ” tak po prostu ma i to nie jest wada, ciężko mi się wypowiedzieć w tej kwestii, aż z ciekawości sprawdzę jak będę na kolejnym odsłuchu jak dokładnie wygląda front 😜 Koniecznie poświeć np. telefonem A w temacie samej wady - zdążyłem już nieco poszperać, znalazłem artykuł na temat problemów z galwanizacją aluminium i wydaje się, że własne podobny problem opisano: https://alufinish.de/en/microcracks-on-anodised-surfaces/ nawet zdjęcie przedstawia podobne „wzorki”. Co nie zmienia faktu, że to nie jest pierwsze urządzenie Denona i dziwi taka „wpadka”. 11 godzin temu, JacekWoy napisał: Hej. Akurat zastanawiam się nad takim zestawem jak napisałeś. Dokładnie taki wzmacniacz, streamer i CD 😀 możesz napisać czy te wszystkie urządzenia można całkowicie sterować jednym pilotem? Chodzi mi o wszystkie funkcje od a do z łącznie z włączeniem i włączaniem wszystkiego. Pilot wzmacniacza obsługuje podstawowe funkcje pozostałych urządzeń - CD oraz NET (ma fajne podświetlane przełączniki sterowanego urządzenia - informują czy np. Play dotyczy CD czy streamera). Jeśli chodzi o obsługę CD to pilot wzmacniacza obsługuje chyba wszystko. Większy problem jest ze streamerem - np. zmiana źródła sieciowego - wtedy przydaje się pilot od niego. Ponieważ u mnie streamer jest źródłem sygnału w 99%, głównie używam pilota od niego. Da się nim sterować głośnością wzmacniacza, zmienić wejście oraz włączyć/wyłączyć wzmacniacz. Edytowano 22 godziny temu przez dankrol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 3 godziny temu, dankrol napisał: Co nie zmienia faktu, że to nie jest pierwsze urządzenie Denona i dziwi taka „wpadka” Wzmak za 15tys. 🤦 Rozumiem, że w normalnych warunkach tego nie widać? Jeśli gak, to nauczyć się z tym żyć i tyle, ale niesmak pozostaje, ja bym oddał nie po to wydajesz 15tys. niemałe pieniądze, żeby z takim gniotem mieć do czynienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankrol Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 17 minut temu, DiBatonio napisał: Wzmak za 15tys. 🤦 Rozumiem, że w normalnych warunkach tego nie widać? Jeśli gak, to nauczyć się z tym żyć i tyle, ale niesmak pozostaje, ja bym oddał nie po to wydajesz 15tys. niemałe pieniądze, żeby z takim gniotem mieć do czynienia. Oczywiście, że już go oddałem. Natomiast nie ukrywam, że chciałbym go kupić w „normalnym” stanie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Przed chwilą, dankrol napisał: Oczywiście, że już go oddałem. Natomiast nie ukrywam, że chciałbym go kupić w „normalnym” stanie. Ale czemu uparłeś się na tego Denona? W tej cenie masz naprawdę dość duży wybór, a gdyby spojrzeć na rynek wtórny, to już w ogóle znajdziesz naprawdę bdb piecyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Kurde coś jest nie tak z Denonem bo już 1600ne miał problem z DAC. Tzn psuły się. Znajomy kupił i oddał po pół roku. Nawet teraz jest dwie sztuki na olx z zepsutą sekcją cyfrową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankrol Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Ale czemu uparłeś się na tego Denona? W tej cenie masz naprawdę dość duży wybór, a gdyby spojrzeć na rynek wtórny, to już w ogóle znajdziesz naprawdę bdb piecyk. Pomijając, że podoba mi się jego design, brzmienie i pasuje do reszty zestawu- jestem „fanem” końcówek na tranzystorach MOSFET 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 1 godzinę temu, dankrol napisał: jestem „fanem” końcówek na tranzystorach MOSFET Ja też, ale to dość często spotykane rozwiązanie w klasie AB. Spokojnie znajdziesz tranzystory MOSFET w markach innych niż Denon. Miałem je w obu piecach Haiku, potem w Normie i teraz w Pathosie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu I tu i tu MOSFETy, a brzmienie inne, więc ja bym się jakoś nie fixował na typ tranzystorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu To prawda , stare Technicsy też miały MOSFety 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Aczkolwiek, lubowali się w STK. A kondensatory z bambusową okładziną i sprężynką, to chyba tylko oni mieli 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu I ta niezapomniana „Class AA” …😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Jeśli Denon wypuszcza takie " kwiatki" to świat się kończy. Ta firma była dla mnie zawsze synonimem wysokiej jakości i bezawaryjności. Zastanawiam się czy podpis kontrolera jakości na moim PMA2500 to nie chwyt marketingowy. Chciałem kupić DCD1700 ale może warto się zastanowić. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts