Pochrap Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Bardzo dziękuję za podpowiedzi, ale najważniejszych z nich nie jestem w stanie wprowadzić w życie, ponieważ, przynajmniej na razie, nie planuję rozwodu, ani uduszenia mojego kwiatuszka, poduszką. Ustawienie foteli wynegocjowałem z dużym oporem, bo na początku stolik stał bardziej z przodu, rozpychając fotele. Teraz jest z tyłu co sprawia, że plan głośniki - fotele, jest bardziej trapezem, niż prostokątem i słychać lepiej obie kolumny. Podobnie z położeniem Sub - kolumna. Zamiana miejscami poprawiła szerokość rozstawu, więc stereo jest lepsze. Wcześniej na każdym z foteli dominowała, lewa lub prawa kolumna. Co do akustyki to: Gruby dywan - jest Grube zasłony - są Półki z pierdołami, fotele też coś tam poprawiają. Rozmowa o panelach akustycznych, pułapkach i innnych akcesoriach, skończyła się na stwierdzeniu, że to wygląda okropnie i basta. Dlatego wątek jest o poprawie dźwięku przez upgrade elementów toru. ps. Tak wiem, że ten skecz jest o mojej skromnej osobie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dnia 11.11.2024 o 12:15, AudioTube napisał: Te „znikanie” ma plusy ale i minusy. Ktoś kiedyś dostrzegł minusy? Dobre @Pochrap Co do " znikania " kolumn to najprostsza rzecz jaką można uzyskać. Wystarczy ustawić kolumny w trójkąt równoboczny w oparciu o punkt odsłuchu. Zrobić korektę odległości , dogięcia i voila'. Fakt , że dużo łatwiej jest z monitorami , bo te kolumienki winny stanąć w rozsądnej odległości od ściany tylnej i bocznych. Pytasz co zmienić , w oparciu o to co masz , by było lepiej. Na mój chłopski rozum , to naprawdę wyłącznie ustawienie. Zmiana sprzętu niewiele wniesie. Gdybyś np. miał problemy z basem , to zmiana kolumn , ominięcie modu pomieszczenia , korekcja DSP , no coś byśmy kombinowali. Ale na " znikanie " ,to niestety tylko pozycjonowanie zostaje lub czarodziej 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Na czarodzieja może żona się prędzej zgodzi , dobry pomysł 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pochrap Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, tomek4446 napisał: Dobre @Pochrap Co do " znikania " kolumn to najprostsza rzecz jaką można uzyskać. Wystarczy ustawić kolumny w trójkąt równoboczny w oparciu o punkt odsłuchu. Zrobić korektę odległości , dogięcia i voila'. Fakt , że dużo łatwiej jest z monitorami , bo te kolumienki winny stanąć w rozsądnej odległości od ściany tylnej i bocznych. Pytasz co zmienić , w oparciu o to co masz , by było lepiej. Na mój chłopski rozum , to naprawdę wyłącznie ustawienie. Zmiana sprzętu niewiele wniesie. Gdybyś np. miał problemy z basem , to zmiana kolumn , ominięcie modu pomieszczenia , korekcja DSP , no coś byśmy kombinowali. Ale na " znikanie " ,to niestety tylko pozycjonowanie zostaje lub czarodziej W czasie przeglądania forum, parę razy wpadło mi w oko twierdzenie, że są kolumny grające "szeroko". Myślałem, że to może będzie miało jakiś wpływ. Z drugiej strony, bardzo często myślę, że kombinuję, jak koń pod górę, zamiast cieszyć się z dobrze grającego zestawu. 3 minuty temu, 77Mariusz77 napisał: Na czarodzieja może żona się prędzej zgodzi , dobry pomysł 😉 No masz, takiego z magiczną "różdżką" 😜 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Carmion napisał: Gościu, słucham absolutnie wszystkiego Gdyby tak było to byś takich głupot nie pisał, że nadają się do wszystkiego, żebyś Ty jeszcze znał to wszystko, muza nie kończy się na prostym bicie….Jak one dają radę lepiej, niż sub to nie mam pytań. Goldy są nawet na liście rela z jakim subem mają grać ,a taki Dynaudio evoke od serii 20 już nie . Edytowano 1 godzinę temu przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 59 minut temu, Pochrap napisał: Wcześniej na każdym z foteli dominowała lewa,lub prawa kolumna No właśnie,bo na każdym miałeś zaburzoną symetrię . Nawet na Audio Show ,gdzie grają sprzęty często bardzo cenne ,i ustawione zwykle przez kogoś ,kto podstawy zna,bywa różnie z tym dżwiękiem,zależy gdzie się siedzi lub stoi . Piszą o tym forumowicze w podsumowaniach imprezy . Kto wchodzi pierwszy i usiądzie ,gdzie trzeba ma najlepiej ,a im dalej od sweet spota...😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 41 minut temu, S!N! napisał: Gdyby tak było to byś takich głupot nie pisał, że nadają się do wszystkiego, żebyś Ty jeszcze znał to wszystko, muza nie kończy się na prostym bicie….Jak one dają radę lepiej, niż sub to nie mam pytań. Goldy są nawet na liście rela z jakim subem mają grać ,a taki Dynaudio evoke od serii 20 już nie . Widać, że nie słuchałeś. Także kończymy rozmowę. 😆 Edytowano 1 godzinę temu przez Carmion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 45 minut temu Udostępnij Napisano 45 minut temu Kolego jeśli Twoja druga połowa nie zgadza się ns ustroje akustyczne spróbuj postawić kilka roślin w doniczkach. Oczywiście efekt akustyczny będzie mniejszy ale lepszy rydz...i żona będzie zadowolona Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts