lpomis Napisano wczoraj o 22:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 22:48 (edytowany) 35 minut temu, Grzesiek202 napisał: Prawie nie było pyskówek Nie chodzi mi o to. Z jakiej paki telewizja publiczna udostępnia jednemu z kandydatów kilka godzin czasu antenowego i transmituje jego zachciankę? Prywatne show z udziałem przedstawicieli jedynie dwóch partii politycznych. Och, przepraszam, główny organizator o 18:20 tego samego dnia "zaprosił" całą resztę bo już wiedział co się święci. Co oni jacyś ważniejsi? Bo sondaże tak mówią? Na szczęście niektórym udało się pojawić lub wręcz wprosić odpowiednio wcześnie. Debata w takiej formie i na takich zasadach w ogóle nie powinna mieć miejsca. Edytowano wczoraj o 22:53 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Czyli, wciągnięcie Nawrockiego za uszy do II tury, mamy już z głowy. Mentzen poległ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Przecież to nie byla ta najważniejsza debata. To debata w odpowiedzi na walenie z każdej strony w Trzaskowskiego w końcu ten powiedział, no to proszę, mówię sprawdzam i zapraszam do debaty. Ta najważniejsza dopiero przed nami, czym się podnieca tu jeden z drugim nie wiem po co? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 3 godziny temu, DiBatonio napisał: To debata w odpowiedzi na walenie z każdej strony w Trzaskowskiego w końcu ten powiedział, no to proszę, mówię sprawdzam i zapraszam do debaty. Mało ostatnio śledzę media. Widocznie ominęła mnie prywatyzacja TVP i fakt , że kupił ją Trzaskowski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Czy Rafał kupił TVP? nie wiem, ale wiem ze jeszcze nie tak dawno kto inny sterował tą TV pod swoje widzi mi się W kraju mamy tylko 3 osoby które oficjalnie mogą przemawiać z publicznej TV i Jarek nie był w tej trójcy a jednak orędzia wygłaszał o czym chyba już tu zapomniano wiec dla mnie to co zapoczątkował PIS w III RP swoimi działaniami na tym czy innym polu to po zmianie rządzących tylko kontynuacja trendu. Tak się teraz gra. 8 godzin temu, lpomis napisał: Z jakiej paki telewizja publiczna udostępnia jednemu z kandydatów kilka godzin czasu antenowego i transmituje jego zachciankę? Przyznam że zaskoczyłeś mnie tym opisem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 8 godzin temu, lpomis napisał: Debata w takiej formie i na takich zasadach w ogóle nie powinna mieć miejsca. Abyśmy się zrozumieli: pełna zgoda. Okoliczności tego spotkania, to skandal i partyzantka. Dlatego, oceniając stronę techniczną, format, który wymyślono pewnie w 10 minut gdzieś w aucie na trasie, twierdzę, że nie było źle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Jeszcze nie tak dawno została "udostępniona" jednej partii na prawie 8 lat. A tu tylko na parę godzin. "Publiczna" to tylko nazwa, publiczną to ona chyba nigdy nie była. Od zawsze tuba propagandy partii rządzącej. Wczorajszej debaty nie oglądałem, szczerze to nawet nie wiedziałem że miała być😉. Music first. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Obejrzałem fragmenty " debaty ". Umocniłem się w przekonaniu , że obecna polityka , politycy nie mają nic wspólnego z tym , że będzie mi lepiej To tylko ranking kto , komu bardziej dokopał i komu rosną słupki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Podział społeczeństwa stałe się pogłębia, obie strony sporu mają mają już swoje "przekaziory" i tylko swoich słuchają i oglądają. A ci nasi pożal się Boże politycy, myślą tylko o wyborach... Za granicą prawdziwi politycy potrafią wymyśleć długotrwałe strategie działania na rzecz obywateli, i rozwoju swoich państw. Ponad politycznymi podziałami. I potem niezależnie od tego kto rządzi, wszyscy po kolei działają w myśl tej samej strategii. U nas co zmiana rządu, to wywala się z automatu wszystko co wymyślili poprzednicy. Wprowadza się w zamian swoje porządki, bez oglądania się na interes ogółu obywateli i państwa Dlatego jest jak jest... A nam pozostaje stosować zasadę ze starej piosenki: "Obywatelu zrób sobie sam dobrze..." Bo politycy zajęci wyłącznie walką o władzę dla samej władzy mają gdzieś obywatela i kraj. Dla nich liczy się tylko partykularny interes partii, i ewentualnie lobbyści. A obywatele to tylko przejściowy kłopot przed wyborami. Trzeba się do nich pomizdrzyć, przekupić obietnicami, a potem już można ciągnąć zyski z władzy. Dlatego warto chodzić na spotkanie wyborcze, i pytać polityków o strategie na przyszłość rozwoju kraju. Ale pytać jak ma wyglądać Polska za 20-30 lat. A nie o ściemę obliczoną na wygranie aktualnych wyborów. Inaczej nic się nie zmieni. Więc korzystając z kampanii wyborczej ruszmy tyłki na spotkania przedwyborcze, by uświadomić politykom, że sama kiełbasa wyborcza z terminem ważności do najbliższych wyborów już nie wystarcza. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts