Rafał S Napisano wczoraj o 09:34 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:34 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Poziom dziennikarstwa sięga dna. Dla relaksu polecam "Newsroom" na Max - serial HBO sprzed kilkunastu lat. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano wczoraj o 09:35 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:35 (edytowany) 12 godzin temu, misiekx napisał: 12 godzin temu, misiekx napisał: Dołożę do tego horrendalne pieniadze za przedszkola. Dochodzące do 1000 euro miesięcznie. W Holandii przedszkole to żłobek? Jeśli tak, to dofinansowania są, choć wiadomo, trochę trzeba wyłożyć z własnej ręki. Mieszkania po 1000 Euro, ale w Polsce też przecież trochę kosztują. Za około 1500 Euro można wynająć już niemałe mieszkanie. Edytowano wczoraj o 09:52 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano wczoraj o 09:54 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:54 Adi , masz dzieci ? 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano wczoraj o 09:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:55 (edytowany) Moja narzeczona ma dziecko, wiem jak to wygląda. Edytowano wczoraj o 09:55 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano wczoraj o 10:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:19 2 godziny temu, Adi777 napisał: Niech spotykają, ciekawe kto będzie dzieci rodzić 😄 Bardziej o ten wpis mi chodziło. Żłobki, przedszkola itp to chyba problem znany ogólnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano wczoraj o 11:39 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:39 4 godziny temu, tomek4446 napisał: Odpaliłem właśnie TOK FM. Dawno nie słuchałem i raczej nie będę. Pani redaktor Zalewska przez 10 minut atakowała gościa ze sztabu Nawrockiego że: - na wiecu Nitrasa ktoś krzyknął " cioto" - Nawrocki pytany przez przechodnie , nie wiedział ile u władzy był Bolesław Chrobry. Takiej żenady dawno nie słuchałem. Co to wszystko ma wspólnego z rozwojem Polski , jak wpłynie na moją i moich dzieci przyszłość. Współczuje młodemu pokoleniu. Poziom dziennikarstwa sięga dna. Prawdziwych dziennikarzy już prawie nie ma. Bo większość z nich została agitatorami jednego z dwóch polskich plemion. Lewicowo-liberalnego, albo konserwatywno prawicowego. A z agitacją tak już jest, że im bardziej nachalna, tym bardziej żenująca... Na ironię zakrawa fakt, że jedną z ostatnich ostoi rzetelnego dziennikarstwa pozostaje tygodnik "Nie". Tam nie ma przebacz, bezstronnie walą równo we wszystkich podpadziochów. Daje się też zauważyć pewien powtarzalny od lat schemat. To, co aktualnie opisuje "Nie" staje się aferą na nagłówkach "Wyborczej" i "Faktu" średnio rok, do dwóch później. Kiedy staje się to dla kogoś opłacalne politycznie. I tu kolejna ciekawostka, wydawca "Nie" bywał ciągany po sądach za jakieś drobiazgi, typu obraza uczuć religijnych. A nigdy nikt z opisywanych "bohaterów" aferalnych artykułów nie poszedł do sądu udowadniać, że został bezpodstawnie zniesławiony. Oczywiście jak wszędzie zdarzały się czasem wpadki, ale wtedy sami pisali sprostowania. Ale że tygodnik jest niewygodny dla wszystkich, to przyprawiono tytułowi gębę szmatławca. Mało kto ich dziś czyta, a jeszcze mniej ludzi się do tego przyznaje. Dziś samodzielnie myślący czytelnik/słuchacz/widz ma coraz mniejszy dostęp do rzetelnej informacji, nieobciążonej komentarzem o "jedynie słusznym" wydźwięku. Dlatego mam już taki nawyk, że zanim w coś uwierzę, sprawdzam w kilku różnych źródłach, także poza moją bańką informacyjną. Bo prawda zazwyczaj leży gdzieś pośrodku. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano wczoraj o 12:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:13 2 godziny temu, Adi777 napisał: W Holandii przedszkole to żłobek? Jeśli tak, to dofinansowania są, choć wiadomo, trochę trzeba wyłożyć z własnej ręki. Mieszkania po 1000 Euro, ale w Polsce też przecież trochę kosztują. Za około 1500 Euro można wynająć już niemałe mieszkanie. Dowiedz się dokładnie ile jest dofinansowania i komu i na jakich zasadach przysługuje. Czy przeciętnemu Van der... takowe się opłaca 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano wczoraj o 12:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:16 5 godzin temu, tomek4446 napisał: Nawrocki pytany przez przechodnie , nie wiedział ile u władzy był Bolesław Chrobry. Takiej żenady dawno nie słuchałem. Fakt, tym bardziej, że Nawrocki jest historykiem i nawet ma doktorat z historii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano wczoraj o 12:44 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:44 Panowie, nikt nie ma encyklopedycznej wiedzy na każdy temat w każdej chwili. Tu nie o to chodzi, to nie teleturniej. Chodzi o to, że zamiast pytać o zamierzchłą historię, w celu ośmieszenia kandydata, warto popytać o pomysły na Polskę dziś i na poprawę jakości naszego życia w przyszłości. Żenadą jest przyczepianie się "dziennikarzy" do polityków o drobiazgi, zamiast stawiania im poważnych pytań. Ciągle serwuje się tematy zastępcze, by wyrwanymi z kontekstu pierdołami odwrócić naszą uwagę od prawdziwych problemów, i podejmowania prób ich rozwiązywania. Zadawajmy poważne pytania. I nie łykajmy jak pelikany ściemy, czy to dziennikarskiej, czy tego że przyszły prezydent obniży nam ceny prądu. Bo to zwyczajnie niemożliwe. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano wczoraj o 12:56 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:56 11 minut temu, michaudio napisał: I nie łykajmy jak pelikany ściemy, czy to dziennikarskiej, czy tego że przyszły prezydent obniży nam ceny prądu. Bo to zwyczajnie niemożliwe. Teraz mi to mówisz !!! 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano wczoraj o 14:37 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:37 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Teraz mi to mówisz !!! Dokładnie. Człowiek już ponad pół wieku po tym świecie chodzi a dalej nic nie wie. Całe życie się uczy a głupi umrze 🤣 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano wczoraj o 14:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:42 Nawrocki pasuje na gościa z megafonem np. na żylecie a nie prezydenta mojego kraju , i jesli ktos by mi powiedział że z Bąkiewiczem są braćmi, bym to łyknął 😜 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano wczoraj o 15:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:31 2 godziny temu, michaudio napisał: Panowie, nikt nie ma encyklopedycznej wiedzy na każdy temat w każdej chwili. Tu nie o to chodzi, to nie teleturniej. Chodzi o to, że zamiast pytać o zamierzchłą historię, w celu ośmieszenia kandydata, warto popytać o pomysły na Polskę dziś i na poprawę jakości naszego życia w przyszłości. Żenadą jest przyczepianie się "dziennikarzy" do polityków o drobiazgi, zamiast stawiania im poważnych pytań. Ciągle serwuje się tematy zastępcze, by wyrwanymi z kontekstu pierdołami odwrócić naszą uwagę od prawdziwych problemów, i podejmowania prób ich rozwiązywania. Zadawajmy poważne pytania. I nie łykajmy jak pelikany ściemy, czy to dziennikarskiej, czy tego że przyszły prezydent obniży nam ceny prądu. Bo to zwyczajnie niemożliwe. Czekaj, czekaj... Jak to się nazywa?... Już blisko.... O! Mam! Populizm czyli aby tylko się do koryta dosiąść... Zauważcie że i "oni" i "ci drudzy" jadą na rozliczaniu przeciwników, a faktycznie ani jedni ani drudzy nie mają nic do zaoferowania. Jakieś plany długofalowe? A na co to komu... Qrde kiedyś nawet kiełbasa wyborcza była tłusta. Dziś tylko pasztet. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano wczoraj o 17:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:30 9 godzin temu, Adi777 napisał: Niech spotykają, ciekawe kto będzie dzieci rodzić 😄 A po co dzieci. To matriarchalny przeżytek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano wczoraj o 17:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:38 Szklanka wody? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano wczoraj o 17:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:41 5 godzin temu, michaudio napisał: I tu kolejna ciekawostka, wydawca "Nie" bywał ciągany po sądach za jakieś drobiazgi, typu obraza uczuć religijnych. Obraza "z kodeksu" moim zadaniem musi dotyczyć jakiś realnych państwotwórczych spraw czy też relacji ogólnospołecznych. Czy religia jest państwotwórcza lub jest sprawą ogólnospołeczną? Dotyczy wszak sfery oddzielonej konstytucyjne od Państwa. Więc jak to jest? 4 minuty temu, gienas napisał: Szklanka wody? Tu jest kolejne pytanie. Gazowana czy nie? Zwykła kranówka, choćby oligoceńska czy lecznicza. Pamiętajmy o mikroplastiku. 2 godziny temu, gienas napisał: Dziś tylko pasztet. Raczej Mięso Mechanicznie Oddzielone Od Kości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano wczoraj o 17:57 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:57 @Highlander_nowa tak na poważnie? Masz jakąkolwiek nowoczesną kontrpropozycję dla posiadania dzieci? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano wczoraj o 18:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:02 A tymczasem... Oglądając dziennikarskie podsumowania po debacie mam wrażenie,że najważniejszą obecnie kwestią jest kto komu podarował tęczową flagę ,kto ją schował i dlaczego,a kto ją odebrał obdarowanemu i co z tego wynika... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano wczoraj o 18:07 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:07 6 minut temu, michaudio napisał: @Highlander_nowa tak na poważnie? Masz jakąkolwiek nowoczesną kontrpropozycję dla posiadania dzieci? Sprowadzenie migrantów, którzy będą posiadać dzieci. Oni pewnie nie wiedzą jeszcze nic o samorealizacji i wyzwoleniu spod patriarchalnego schematu myślenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano wczoraj o 18:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:23 Z tego samego kregu kulturowego, religijnego? Czyli z ktorych krajow? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano wczoraj o 18:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:24 Migranci zarobkowi z całego świata, Ci którzy chcą pracować, już tu są. Natomiast typowi dla ostatniej dekady migranci socjalni jadą tam gdzie ten socjal jest i nie trzeba pracować. Więc wolą Niemcy, Benelux, czy Skandynawię. W związku z tym mam pytanie, po co nam dodatkowo migranci socjalni w Polsce? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano wczoraj o 18:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:30 Czy w Polsce jest zerowe bezrobocie? Tak mysle ze jak by firmy naprawde potrzebowaly ludzi to by sie Polak znalazl, ale oczywiscie musieli by mu zaplacic. Z drugiej strony panstwo powinno cos zrobic by obciazenia pracodawcy i pracownika byly mniejsze. Co moze by w tych podwyzkach pomoglo. I bezrobocie by sie zmniejszylo, i nie trzeba by obcych przyjmowac a i dzietnosc moze by sie poprawila. Kto wie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano wczoraj o 18:32 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:32 50 minut temu, gienas napisał: Szklanka wody? To też już nieaktualne. Ile procent dorosłych mieszka z rodzicami? Może w Polsce jeszcze trochę ale na zachodzie to wyjątki. 50-100 lat temu ta szklanka była bardziej aktualna😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano wczoraj o 19:08 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:08 @Highlander_now Ty tak na serio z dziećmi i imigrantami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano wczoraj o 20:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:13 Bezrobocie w Polsce od ładnych kilku lat, z racji wahań sezonowych oscyluje wokół pięciu procent. Mamy własnych profesjonalistów w byciu bezrobotnymi, sam widuję regularnie kilku tubylców w typie Ferdka Kiepskiego. Ci młodsi piją za 800+ swoich pociech, i mają ubaw kiedy inni chodzą do pracy. W związku z powyższym nie widzę potrzeby sprowadzania dodatkowych ludzi z uczuleniem na pracę. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts