Skocz do zawartości

Co z tą Polską?

RoRo

Recommended Posts

Jak na wybory nie pójdzie połowa uprawnionych, to przyszłość urządzi wszystkim te 30%, które stanie się w takiej sytuacji większością. 

Też nie jestem fanem nikogo ze stawki, ale wolę wybrać mniejsze w moim rozumieniu zło, niż ponownie pozwolić urządzić Polskę kato-talibanowi i złodziejom. 

Bo albo ja wybiorę, albo za mnie wybiorą...

I niezależnie od wyniku wyborów, będę spał spokojnie. Bo uczestniczyłem w wyborach.

Więc nie dajcie się zniechęcić do udziału w wyborach, bo im mniej ludzi głosuje, tym bardziej wypaczony staje się ich wynik.

36 minut temu, michaudio napisał:

Jak na wybory nie pójdzie połowa uprawnionych, to przyszłość urządzi wszystkim te 30%, które stanie się w takiej sytuacji większością. 

36 minut temu, michaudio napisał:

Więc nie dajcie się zniechęcić do udziału w wyborach, bo im mniej ludzi głosuje, tym bardziej wypaczony staje się ich wynik.

To powinno być "DRUKOWANYMI" napisane.

Ale nie wszyscy tak wysoko w/g badań się plasują. 

Chyba że coś się zmieniło,  nie sprawdzałem ostatnio.

To w ogóle jest tragedia że nie ma kogoś poważniejszego, by do tego fotela się nadawał. 

Przydało by się temu urzędowi przywrócić powagę, która za rządów tego klauna nieźle ucierpiała.

39 minut temu, Rafał S napisał:

Szkoda, że Tusk poszedł w ślady Kaczyńskiego i wybrał kandydata sterowalnego, zamiast tego, który faktycznie jest otrzaskany.

Niekoniecznie. Wcześniej panowie się kąsali, w czasie, jak nie było pewne czy Tusk "wróci" ,a Trzaskowski chciał zająć jego stołek w kraju, tylko okazał się za krótki.  Teraz to jest taka zgoda polityczna, jak między Tuskiem a Schetyną, który też swego czasu kopał pod szefem😁. Trzaskowski to psychologicznie taki bufon zaopatrzony w siebie,gdyby wygrał przynajmniej będzie próbował grać na niezależność 

10 minut temu, Sipo napisał:

Jakieś wybory są? 

Marne wybory 😁

Żeby nie było, że tylko marudzę. Mój wymarzony kandydat to, idąc za prezesem Kaczyńskim,człowiek młody,wysoki,przystojny, znający języki obce . Znający też tyłu ważnych ludzi zagranicą, żeby rodzima politykierka musiała się liczyć z jego zdaniem. PRAWDZIWY patriota . 

44 minuty temu, Nowy75 napisał:

Trzaskowski to psychologicznie taki bufon zaopatrzony w siebie,gdyby wygrał przynajmniej będzie próbował grać na niezależność 

To może i by się dla PL na dobre obróciło. Niezależny, chcący zabłysnąć, może sobie druga czterolatka zapewnić,  stroniący od powiązań z jakąkolwiek partia, krytyczny. By drugie 4 lata sobie zaklepać, musiałby się nieźle napracować.  To by może zadziałać mogło 😏

3 minuty temu, Sipo napisał:

Nie sledze z zasady polityki, telewizji nie oglądam ale obejrzałem kilka filmików na utube odnośnie wyborów prezydenckich i stwierdzam ze to jest dobry kabaret. Odkryłem przy okazji Kanal Zero.

Ale Panowie z Kanału Zero są bardzo daleko od obiektywności poprzez powiązania finansowe.

2 godziny temu, Artur Brol napisał:

To może i by się dla PL na dobre obróciło. Niezależny, chcący zabłysnąć, może sobie druga czterolatka zapewnić,  stroniący od powiązań z jakąkolwiek partia, krytyczny. By drugie 4 lata sobie zaklepać, musiałby się nieźle napracować.  To by może zadziałać mogło 😏

W kwestii formalnej. 

Kadencja prezydenta w Polsce, to pięć lat.