pairtick Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowany) https://x.com/Diabel_Stockon/status/1917647470944768141 Taka ciekawostka. Rodzice Grzegorza Brauna na stałe mieszkają w USA, w Buffalo. Edytowano 18 godzin temu przez pairtick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowany) Ciotka Grzegorza Brauna, Tereliza Braun. Meaning: The name Tereliza is a combination of Tereza and Eliza. Tereza, of Hebrew origin, means "she who is a hunter" or "she who is strong," while Eliza, of Hebrew origin, means "my God is abundance" or "my God is an oath." Origin: The name Tereliza is a combination of two names, Tereza and Eliza, both of Hebrew origin. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Tereliza_Braun https://www.ask-oracle.com/baby-name/tereliza/ Czyli, Grzegorz Braun to Żyd i walczy z żydami jak Kaczyński z gejami. https://uberkasta.com/sprawa-bus/ Edytowano 18 godzin temu przez pairtick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 16 godzin temu, Highlander_now napisał: Informuję, że jestem Niemcem. Jakie prawa mi odbierzesz i jakich epitetów użyjesz? Takich epitetów uzyję ja w linku poniżej ,zaznaczając ze dwie osoby z mojej rodziny zostały zamordowane przez Twoich rodaków , i przypomne ze dwie wojny swiatowe były wywołane przez twoich ziomkow . https://pl.wikipedia.org/wiki/Straty_osobowe_Polski_w_czasie_II_wojny_światowej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Koledzy,nie idźmy tą drogą 😁. Tego typu internetowe badania cyfrowych naukowców powodują wzrost ilości śmieci w sieci, potem, ktoś to czyta ,a minutę później " wie" 😁. I mamy biatykę na internetowe sensacje zamiast rozmowy na temat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Wygląda na to, że najgorzej być pochodzenia niemiecko-żydowskiego. Dobrze, że Einstein była kobietą. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 17 godzin temu, michaudio napisał: Fascynujące jest to, że prawica wszędzie doszukuje się szkodliwych żydowskich wpływów. Węszą i wszędzie widzą żydowski spisek przeciwko wielkiej Polsce. Jaki tam zaraz spisek ....... zwykłe spotkanko. https://www.dziennik.pl/artykuly/8731608,george-soros-alex-syn-fundacja-spoleczenstwa-otwartego.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Nie wiem, czy też tak macie, ale w rasizmie jest coś tak obrzydliwego, że od razu chce mi się rzygać. Żadne tłumaczenia nie pomagają. Mdli mnie i już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 36 minut temu, Kraft napisał: Wygląda na to, że najgorzej być pochodzenia niemiecko-żydowskiego. Dobrze, że Einstein była kobietą. Na szybko ..taki misiek z logo SS na ramieniu - Kraft , Ty łapiesz w mig. https://en.wikipedia.org/wiki/Emil_Maurice Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 36 minut temu, Kraft napisał: Wygląda na to, że najgorzej być pochodzenia niemiecko-żydowskiego. Choć akurat Żydzi niemieccy, czy też szerzej - aszkenazyjczycy byli najlepiej wykształconą i najbardziej ugodową częścią społeczności Izraela lat 50-tych i 60-tych ubiegłego wieku. Ładnie pisał o tym Amos Oz. Szkoda, że to nie oni dyktowali później politykę państwa, bo byłaby większa szansa na pokojowe współistnienie z Arabami. Nawiasem mówiąc, wśród samych Żydów również zdarzali się "wewnętrzni" rasiści, jak choćby Hannah Arendt, która żywiła silną niechęć do sefardyjczyków i Felaszów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Uważam, że czasem wolno być podejrzliwym,bo pewne narody,grupy etniczne mają cechy dominujące,np.Romowie ukradną,Polacy zaśmiecą itd. . Ale twierdzenie, że każdy Niemiec chce wykorzystać Polaka,bo jest Niemcem, ktoś z Kaukazu z automatu jest bandytą to wierutna bzdura. Niestety z takimi prastackimi uogólnieniami wielu ludziom łatwiej żyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 17 godzin temu, Artur Brol napisał: Pewnie siedzi co niedzielę w kościele.😁 Najwięcej jadu się tam wytwarza. a tutaj pani Lamparrrrt na procesji... po ''nabożeństwie'' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu @Rafał S, dawny felietonista NCz,pan Kataw Zar,urodzony w Wa-wie , często pisał o tym,z jaką niechęcią spotykali się aszkenazi zbiegli z Europy ze strony sefardyjczyków w Izraelu, włącznie z podważaniem hitlerowskiego ludobójstwa na Żydach. Pan Zar pisał przepiękną polszczyzną,a jego felietony były kopalnią wiedzy o dzisiejszym Izraelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 9 minut temu, Nowy75 napisał: Ale twierdzenie, że każdy Niemiec chce wykorzystać Polaka,bo jest Niemcem, ktoś z Kaukazu z automatu jest bandytą to wierutna bzdura. Niestety z takimi prastackimi uogólnieniami wielu ludziom łatwiej żyć Kolega nie rozumie albo nie chce rozumieć o co w tym wszystkim chodzi . I tak dla przypomnienia Niemcy wpadli na pomysł by po wygranej przez siebie wojnie ,zbudowac pociagi -krematoria , tak cos na kształt obwoźnych sklepów , ktore by jeździły i robiły wiadomo co ...... A słowo ''untermensz '' cos komuś mówi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Sefardyjczycy i Aszkenazi . Poprawka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: Koledzy,nie idźmy tą drogą 😁. Tego typu internetowe badania cyfrowych naukowców powodują wzrost ilości śmieci w sieci, potem, ktoś to czyta ,a minutę później " wie" 😁. I mamy biatykę na internetowe sensacje zamiast rozmowy na temat A czyli wynalazek internetu nie słuzy do zbierania informacji tylko do powielania smieci ??? ciekawa teza , coraz wieksze mam przekonanie ze twoje wypowiedzi i tak skoncza na netowym smietniku . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 10 godzin temu, pairtick napisał: Przez osiem ostatnich lat... PiS tak namieszał, że się w pale nie mieści. Tego nie da się naprawić i rozliczyć gdy znów prezydentem będzie osoba z ramienia PIS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowany) Antyfaszysta i antysemita w jednym. Cóż za konsekwencja kolegi @desmodronik! Edytowano 10 godzin temu przez Kraft 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, desmodronik napisał: Kolega nie rozumie albo nie chce rozumieć o co w tym wszystkim chodzi . I tak dla przypomnienia Niemcy wpadli na pomysł by po wygranej przez siebie wojnie ,zbudowac pociagi -krematoria , tak cos na kształt obwoźnych sklepów , ktore by jeździły i robiły wiadomo co ...... A słowo ''untermensz '' cos komuś mówi ? A to oni wciąż biznes prowadzą? Mnie się wydawało że już kilkadziesiąt lat od tego minęło? Ty wciąż w przeszłości żyjesz widzę. Czy tutaj o coś innego chodzi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, desmodronik napisał: A czyli wynalazek internetu nie słuzy do zbierania informacji tylko do powielania smieci ??? Problem polega na tym, że internet jak papier przyjmie wszystko. Tyle że jakość tych informacji pozostawia sporo do życzenia. I każdą trzeba zweryfikować, w różnych miejscach, zanim uzna się ją za prawdziwą. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 52 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Tego nie da się naprawić i rozliczyć gdy znów prezydentem będzie osoba z ramienia PIS. To Bodnar juz nie daje rady w pojedynkę ??? Moze mu pomozesz w czasie wolnym od pracy ...... mam pomysł ,przystosowac bazy po amerykanach na tzw obozy przejsciowe i cały pislam tam zapakować ??? 35 minut temu, Artur Brol napisał: Mnie się wydawało że już kilkadziesiąt lat od tego minęło? tak dla przypomnienia napisałem , bo po ''przejezyczeniu '' ministry Lewickiej , róznie moze być. 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Przez osiem ostatnich lat... PiS tak namieszał, że się w pale nie mieści. BARDZO NAMIESZAŁ - u nas w firmie w roku 2022-im tak produkcja szła pelna para ze nawet w Wigilie musiałem do roboty ....... teraz jest spadek o 50 proc , ale co mnie to obchodzi niech sie szef martwi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Ale ze niby ten spadek produkcji to czyjas wina? Kogos znanego? Tak to odbieram, ze cos tutaj pomiedzy wierszami wstawiles. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, Artur Brol napisał: ze cos tutaj pomiedzy wierszami wstawiles. Podwójną spację 25 minut temu, desmodronik napisał: nawet w Wigilie musiałem do roboty Jeśli nie masz szacunku dla siebie - pracuj 24/7 🤣 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 43 minuty temu, desmodronik napisał: To Bodnar juz nie daje rady w pojedynkę ??? Moze mu pomozesz w czasie wolnym od pracy ...... mam pomysł ,przystosowac bazy po amerykanach na tzw obozy przejsciowe i cały pislam tam zapakować ??? Daruj sobie te denne komentarze. Wiadomo, że bez zgody prezydenta to nie wiele można zrobić, jeśli wszystkie ustawy będzie veto wał, to Bodnar nie wiele może zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Kolego @desmodronik nikt tu nie broni działań faszystów,ale wiele lat temu zdarzyło mi się pracować w Niemczech i nie zauważyłem ,by ktoś mnie traktował jak podczłowieka,była praca,przerwy i wypłata na czas i w pełnej kwocie. Kto jest w wieku pozwalającym pamiętać rynek pracy lat 90' i 2000' ten ,wie , że nie trzeba było wyjeżdżać z kraju by zostać potraktowanym jak podczłowiek,a to przez władzę,a to przez nowobogackich biznesmenów. POLAKÓW. Zrozum,że wyzysk,sadyzm,wojna,czy inne zjawiska nie mają narodowości ani rasy. Oczywiście,są społeczeństwa,w których spora część populacji jest na nie bardziej podatna z różnych przyczyn,ale proste generalizowanie nakręca tylko spiralę wzajemnej nienawiści 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu A nakręcanie czegoś negatywnego, nigdy sie dobrze nie kończy. Czy to dla społeczeństwa czy jednostki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts