Skocz do zawartości

Co z tą Polską?

RoRo

Recommended Posts

Ciotka Grzegorza Brauna, Tereliza Braun. 

Meaning: The name Tereliza is a combination of Tereza and Eliza. Tereza, of Hebrew origin, means "she who is a hunter" or "she who is strong," while Eliza, of Hebrew origin, means "my God is abundance" or "my God is an oath."

Origin: The name Tereliza is a combination of two names, Tereza and Eliza, both of Hebrew origin.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Tereliza_Braun

https://www.ask-oracle.com/baby-name/tereliza/

Czyli, Grzegorz Braun to Żyd i walczy z żydami jak Kaczyński z gejami.

https://uberkasta.com/sprawa-bus/

Edytowano przez pairtick

16 godzin temu, Highlander_now napisał:

Informuję, że jestem Niemcem. Jakie prawa mi odbierzesz i jakich epitetów użyjesz?

Takich  epitetów   uzyję   ja  w  linku  poniżej ,zaznaczając  ze  dwie  osoby  z  mojej   rodziny  zostały  zamordowane przez    Twoich  rodaków  ,  i  przypomne  ze  dwie  wojny  swiatowe   były   wywołane  przez  twoich  ziomkow .

https://pl.wikipedia.org/wiki/Straty_osobowe_Polski_w_czasie_II_wojny_światowej

17 godzin temu, michaudio napisał:

Fascynujące jest to, że prawica wszędzie doszukuje się szkodliwych żydowskich wpływów. Węszą i wszędzie widzą żydowski spisek przeciwko wielkiej Polsce.

Jaki  tam  zaraz  spisek ....... zwykłe  spotkanko.

https://www.dziennik.pl/artykuly/8731608,george-soros-alex-syn-fundacja-spoleczenstwa-otwartego.html

Screenshot_15.jpg

36 minut temu, Kraft napisał:

Wygląda na to, że najgorzej być pochodzenia niemiecko-żydowskiego.

Choć akurat Żydzi niemieccy, czy też szerzej - aszkenazyjczycy byli najlepiej wykształconą i najbardziej ugodową częścią społeczności Izraela lat 50-tych i 60-tych ubiegłego wieku. Ładnie pisał o tym Amos Oz. Szkoda, że to nie oni dyktowali później politykę państwa, bo byłaby większa szansa na pokojowe współistnienie z Arabami. Nawiasem mówiąc, wśród samych Żydów również zdarzali się "wewnętrzni" rasiści, jak choćby Hannah Arendt, która żywiła silną niechęć do sefardyjczyków i Felaszów.

Uważam, że czasem wolno być podejrzliwym,bo pewne narody,grupy etniczne mają cechy dominujące,np.Romowie ukradną,Polacy zaśmiecą itd. . Ale twierdzenie, że każdy Niemiec chce wykorzystać Polaka,bo jest Niemcem, ktoś z Kaukazu z automatu jest bandytą  to wierutna bzdura. Niestety z takimi prastackimi uogólnieniami wielu ludziom łatwiej żyć 

@Rafał S, dawny felietonista NCz,pan Kataw Zar,urodzony w Wa-wie , często pisał o tym,z jaką niechęcią spotykali się aszkenazi zbiegli z Europy ze strony sefardyjczyków w Izraelu, włącznie z podważaniem hitlerowskiego ludobójstwa na Żydach. Pan Zar pisał przepiękną polszczyzną,a jego felietony były kopalnią wiedzy o dzisiejszym Izraelu. 

9 minut temu, Nowy75 napisał:

Ale twierdzenie, że każdy Niemiec chce wykorzystać Polaka,bo jest Niemcem, ktoś z Kaukazu z automatu jest bandytą  to wierutna bzdura. Niestety z takimi prastackimi uogólnieniami wielu ludziom łatwiej żyć 

Kolega   nie  rozumie   albo  nie  chce  rozumieć   o  co  w  tym  wszystkim  chodzi .   I  tak  dla  przypomnienia      Niemcy   wpadli   na  pomysł   by po  wygranej   przez  siebie   wojnie     ,zbudowac   pociagi -krematoria  ,  tak  cos   na   kształt   obwoźnych   sklepów ,  ktore  by  jeździły   i   robiły  wiadomo  co  ......   A  słowo    ''untermensz ''   cos  komuś   mówi  ?

1 godzinę temu, Nowy75 napisał:

Koledzy,nie idźmy tą drogą 😁. Tego typu internetowe badania cyfrowych naukowców powodują wzrost ilości śmieci w sieci, potem, ktoś to czyta ,a minutę później " wie" 😁.  I mamy biatykę na internetowe sensacje zamiast rozmowy na temat

A  czyli      wynalazek   internetu   nie  słuzy   do   zbierania  informacji tylko  do  powielania  smieci   ???   ciekawa  teza   ,   coraz    wieksze   mam  przekonanie  ze   twoje   wypowiedzi   i  tak  skoncza  na     netowym  smietniku .

1 godzinę temu, desmodronik napisał:

Kolega   nie  rozumie   albo  nie  chce  rozumieć   o  co  w  tym  wszystkim  chodzi .   I  tak  dla  przypomnienia      Niemcy   wpadli   na  pomysł   by po  wygranej   przez  siebie   wojnie     ,zbudowac   pociagi -krematoria  ,  tak  cos   na   kształt   obwoźnych   sklepów ,  ktore  by  jeździły   i   robiły  wiadomo  co  ......   A  słowo    ''untermensz ''   cos  komuś   mówi  ?

A to oni wciąż biznes prowadzą?

Mnie się wydawało że już kilkadziesiąt lat od tego minęło?

Ty wciąż w przeszłości żyjesz widzę. Czy tutaj o coś innego chodzi.

1 godzinę temu, desmodronik napisał:

A  czyli      wynalazek   internetu   nie  słuzy   do   zbierania  informacji tylko  do  powielania  smieci   ???   

Problem polega na tym, że internet jak papier przyjmie wszystko.

Tyle że jakość tych informacji pozostawia sporo do życzenia.

I każdą trzeba zweryfikować, w różnych miejscach, zanim uzna się ją za prawdziwą.

52 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Tego nie da się naprawić i rozliczyć gdy znów prezydentem będzie osoba z ramienia PIS.

To  Bodnar  juz nie  daje  rady  w  pojedynkę  ??? Moze mu pomozesz   w  czasie  wolnym  od  pracy ...... mam pomysł ,przystosowac     bazy   po  amerykanach    na  tzw   obozy  przejsciowe  i   cały  pislam   tam  zapakować  ???

35 minut temu, Artur Brol napisał:

Mnie się wydawało że już kilkadziesiąt lat od tego minęło?

tak  dla przypomnienia  napisałem   ,    bo   po  ''przejezyczeniu ''  ministry Lewickiej   ,   róznie  moze  być.

1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Przez osiem ostatnich lat... PiS tak namieszał, że się w pale nie mieści.

BARDZO  NAMIESZAŁ  -    u  nas  w  firmie     w  roku   2022-im tak  produkcja    szła   pelna  para  ze      nawet  w  Wigilie  musiałem  do  roboty  .......  teraz  jest  spadek    o  50  proc  ,  ale  co  mnie  to  obchodzi   niech   sie  szef    martwi.

43 minuty temu, desmodronik napisał:

To  Bodnar  juz nie  daje  rady  w  pojedynkę  ??? Moze mu pomozesz   w  czasie  wolnym  od  pracy ...... mam pomysł ,przystosowac     bazy   po  amerykanach    na  tzw   obozy  przejsciowe  i   cały  pislam   tam  zapakować  ???

Daruj sobie te denne komentarze. Wiadomo, że bez zgody prezydenta to nie wiele można zrobić, jeśli wszystkie ustawy będzie veto wał, to Bodnar nie wiele może zrobić. 

Kolego @desmodronik nikt tu nie broni działań faszystów,ale wiele lat temu zdarzyło mi się pracować w Niemczech i nie zauważyłem ,by ktoś mnie traktował jak podczłowieka,była praca,przerwy i wypłata na czas i w pełnej kwocie. Kto jest w wieku pozwalającym pamiętać rynek pracy lat 90' i 2000' ten ,wie , że nie trzeba było wyjeżdżać z kraju by zostać potraktowanym jak podczłowiek,a to przez władzę,a to przez nowobogackich biznesmenów. POLAKÓW. Zrozum,że wyzysk,sadyzm,wojna,czy inne zjawiska nie mają narodowości ani rasy. Oczywiście,są społeczeństwa,w których spora część populacji jest na nie bardziej podatna z różnych przyczyn,ale proste generalizowanie nakręca tylko spiralę wzajemnej nienawiści