T Z6 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Myslalem o kupnie tego wzmacniacza.Potem o innych.Ale nic nie kupilem.Obawiam sie ze z moimi kolumnami to nie zagra dobrze dolem pasma.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Weź na testy, inaczej się nie dowiesz. Dla każdego dobry dźwięk oznacza co innego, nikt nie ma Twojej akustyki ani identycznych jak Twoje preferencji brzmieniowych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Dnia 15.03.2025 o 12:52, T Z6 napisał: Cayin MT-35S.Nie chce zakladac nowego tematu wiec zapytam tu.Czy taka lampka zagra przyzwoicie z Monitor Audio Silver 500?Czy to kiepski pomysł? miałem. Calkiem ciekawy produkt. Ciepło grający , do Silver pasuje. 8 godzin temu, michaudio napisał: Weź na testy, inaczej się nie dowiesz. Dla każdego dobry dźwięk oznacza co innego, nikt nie ma Twojej akustyki ani identycznych jak Twoje preferencji brzmieniowych. Tylko tutaj wchodzi kontakt z Grześkiem. To nie jest łatwe. Jesli nadal mówimy o Cayin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Synthesis czy Cayin?Co brac bardziej pod uwage? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Cayina nie słuchałem, ale dla mnie Synthesis. Włoska manufaktura vs chiński producent. Brzmienie mi pasuje więc nie muszę myśleć nad Cayin jako konkurentem. Miałem też okazję skorzystać z ich serwisu i jestem bardzo zadowolony z efektu. Niemniej, Ty powinieneś wypożyczyć oba i wyrobić sobie własne zdanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Witajcie,ja też wypowiem się w wątku,miałem kilkanaście tranzystorów a teraz mam drugą lampę,był Yaqin,ale już go nie ma,od kilku lat gram na Unison Simple italy,i takiego basu nie miałem na żadnym tranzystorze,faktura zejście,a to tylko lampa za parę tysięcy,wymieniłem lampy sterujące na GE JAN ,i za namową kolegi Romana (Rega)lampy mocy z El34 na 6CA7,sterujące fajnie zaokrąglają bas,a lampy mocy dają otwarta górę ,całość gra z przepiękną średnica,i naprawdę od długie czasu cieszę się muzyką,i nie szwędam się żeby coś zmienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 13 godzin temu, T Z6 napisał: nie zagra dobrze dolem pasma Kilkanaście prób/lamp miałem. Wszystkie brzmieniowo to mniejsza lub większa wtopa. Metki wzmaków nie mają dla mnie znaczenia. Mam pierdolca na punkcie brzmienia w całym paśmie. Śpiewające Panie i akustyczne granie to nie jedyny mój repertuar. @T Z6 Twoje myśli nie dają Tobie spokoju i chciałbyś wypróbować „lampy”. I rozumiem, te opisy brzmienia lampowego, te zachwyty Ło Panie. Nie da rady się nie oprzeć. Nie mam pojęcia co Tobie poradzić. Ale żeby tak z niczym odejść😊, to gdy już zamówisz i z napięciem i niepokojem, ekscytacją zabierzesz się do odsłuchu, to napisz proszę na pw. Podeślę kilkanaście numerów, gdzie u mnie lampy poległy. Przecież jesteśmy ciekawi, co i jak u nas gra. Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Podeślę kilkanaście numerów, gdzie u mnie lampy poległy. Podeślesz mi też? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Mnie najbardziej hamują opinie ze po zakupie trzeba robic to i tamto.Wymiana lamp to nie problem ale wysylanie sprzetu zeby wymienic jakies bebechy w srodku to......slabe to.Nie lepiej kupic cos czego to nie bedzie wymagało?. Autor tego tematu pisze ze to jego pierwszy wzmacniacz lampowy i kupiony w ciemno.I od razu strzał w dziesiątke.To sie nazywa szczescie... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 28 minut temu, T Z6 napisał: wysylanie sprzetu zeby wymienic jakies bebechy w srodku to......slabe to. Jeśli to się odnosi do mojego przypadku, to było podejrzenie przepięcia. W związku z tym, ze tylko wzmacniacz tak zareagował, to trafił do producenta na głęboką analizę problemu, czy przypadkiem jakiejś wady nie ma w konstrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, Chmarski napisał: Jeśli to się odnosi do mojego przypadku, to było podejrzenie przepięcia. W związku z tym, ze tylko wzmacniacz tak zareagował, to trafił do producenta na głęboką analizę problemu, czy przypadkiem jakiejś wady nie ma w konstrukcji. Nie do Twojego.Czesto czytalem ze ktos kupil lampowiec taki czy owaki i albo od razu albo po czasie do tuningu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu To trzeba od razu kupić porządny piec, nie bawić się w podstawowe modele. Ale na początek najlepiej posłuchać czegokolwiek choćby w salonie audio, żeby poznać swoje wstępne preferencje. Nie wiesz czy wolisz dźwięk mocnego push-pulla w klasie AB, czy seta w czystej klasie A. A może najlepsza dla Ciebie będzie hybryda? Samo czytanie forum nic Ci nie da, poza mętlikiem w głowie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Niestety czasu nigdy nie mam na wyjazdy i to jest klopot podstawowy.Mieszkam w czarnej dupie daleko od miejsc gdzie znajduja sie odpowiednie sklepy i salony z takim sprzetem.W poblizu czyli max 70 km mam Koszalin i Piłe.Ale to takie same czarne dziury jak moja gdzie nic nie ma... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu @T Z6 A ile Wy macie na ten wzmacniacz ? Albo inaczej , moja propozycja z gotowców https://audio-connect.pl/ars-sonum/filarmonia-so/ lub możesz pogadać z WBA https://www.wbamp.com/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, tomek4446 napisał: @T Z6 A ile Wy macie na ten wzmacniacz ? Albo inaczej , moja propozycja z gotowców https://audio-connect.pl/ars-sonum/filarmonia-so/ lub możesz pogadać z WBA https://www.wbamp.com/ Ja postanowilem ze moge wydac do max 10 tys zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Chmarski napisał: Podeślesz Children of Sanchez. „Widzę”, że Tomek tutaj zajrzał. W tym i wielu, wielu podobnych dajmy sobie spokój z wokalem, gitarką i jak tutaj trąbką. Niewątpliwie na lampie dobrze skonstruowanej zabrzmią one celująco, ale niech ucho zwróci uwagę na łupnięcia. Uwielbiam brzmienie, które daje rytm. Ktoś nie lubi? Na deser Fink i jego Blueberry Pancakes z 2012, ważne - wydanie koncertowe. Zwróć uwagę tylko i wyłącznie na stopę. Reszta gra wyśmienicie na radyjku kuchennym. Dwa utwory, dwie te same części pasma. Nieprzypadkowo. Tam te i tamte „lampki” wymiękają. A… może to nie chodzi o „lampki”😏 Słuchamy głośno. Testujemy głośno. A i jeszcze jedno. Focus na łupnięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu @AudioTube to może jeszcze napisz ile kosztowały Twoje LAMPY. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Na 211 lampie/4 lata posiadam - 180 godzin netto mojej pracy 2A3 lampie - 148 godzin Zestaw głośnikowy/komplet/ - 220 godzin. I ani godziny więcej nie przeznaczę na audio. Mam 52 lata, 3 x w tygodniu po 2 godziny. Zróbcie z tego pożytek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, AudioTube napisał: Na 211 lampie/4 lata posiadam - 180 godzin netto mojej pracy 2A3 lampie - 148 godzin Zestaw głośnikowy/komplet/ - 220 godzin. I ani godziny więcej nie przeznaczę na audio. Mam 52 lata, 3 x w tygodniu po 2 godziny. Zróbcie z tego pożytek. Boisz sie o sluch czy wolisz reszte czasu wolnego poswiecic rodzinie albo np na ruch fizyczny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 15 minut temu, AudioTube napisał: Na 211 lampie/4 lata posiadam - 180 godzin netto mojej pracy 2A3 lampie - 148 godzin Zestaw głośnikowy/komplet/ - 220 godzin. I ani godziny więcej nie przeznaczę na audio. Mam 52 lata, 3 x w tygodniu po 2 godziny. Zróbcie z tego pożytek. A stawka godzinowa to ile? Chodzi mi tylko o ustalenie stosunku wartości Twoich lamp do średnich cen rynkowych. Edytowano 4 godziny temu przez michaudio Rozszerzenie treści Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu @T Z6 Harmonia, równowaga, być użytecznym także dla Was😊 Wróćmy do tematu. Pierwszy lampiak. Skąd ta magia, skąd te wtopy, na co uważać, kiedy odpuścić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, tomaz75 napisał: Witajcie,ja też wypowiem się w wątku,miałem kilkanaście tranzystorów a teraz mam drugą lampę,był Yaqin,ale już go nie ma,od kilku lat gram na Unison Simple italy,i takiego basu nie miałem na żadnym tranzystorze,faktura zejście,a to tylko lampa za parę tysięcy,wymieniłem lampy sterujące na GE JAN ,i za namową kolegi Romana (Rega)lampy mocy z El34 na 6CA7,sterujące fajnie zaokrąglają bas,a lampy mocy dają otwarta górę ,całość gra z przepiękną średnica,i naprawdę od długie czasu cieszę się muzyką,i nie szwędam się żeby coś zmienić. Który model daje Ci tyle radosci? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, T Z6 napisał: Który model daje Ci tyle radosci? Masz tam odpowiedź: Unison Simple Italy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, michaudio napisał: Masz tam odpowiedź: Unison Simple Italy Ale to jest tylko jeden model tego producenta? To malenstwo tak dobrze brzmi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 24 minuty temu, T Z6 napisał: Ale to jest tylko jeden model tego producenta? To malenstwo tak dobrze brzmi? Dobre brzmienie dla każdego oznacza co innego, dlatego zamiast czytać forum idź czegokolwiek posłuchać. Nie da się "na sucho" wybrać wzmacniacza. Szczególnie kiedy nie wiesz jeszcze, czego tak naprawdę oczekujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts