T Z6 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Myslalem o kupnie tego wzmacniacza.Potem o innych.Ale nic nie kupilem.Obawiam sie ze z moimi kolumnami to nie zagra dobrze dolem pasma.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Weź na testy, inaczej się nie dowiesz. Dla każdego dobry dźwięk oznacza co innego, nikt nie ma Twojej akustyki ani identycznych jak Twoje preferencji brzmieniowych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dnia 15.03.2025 o 12:52, T Z6 napisał: Cayin MT-35S.Nie chce zakladac nowego tematu wiec zapytam tu.Czy taka lampka zagra przyzwoicie z Monitor Audio Silver 500?Czy to kiepski pomysł? miałem. Calkiem ciekawy produkt. Ciepło grający , do Silver pasuje. 8 godzin temu, michaudio napisał: Weź na testy, inaczej się nie dowiesz. Dla każdego dobry dźwięk oznacza co innego, nikt nie ma Twojej akustyki ani identycznych jak Twoje preferencji brzmieniowych. Tylko tutaj wchodzi kontakt z Grześkiem. To nie jest łatwe. Jesli nadal mówimy o Cayin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Synthesis czy Cayin?Co brac bardziej pod uwage? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cayina nie słuchałem, ale dla mnie Synthesis. Włoska manufaktura vs chiński producent. Brzmienie mi pasuje więc nie muszę myśleć nad Cayin jako konkurentem. Miałem też okazję skorzystać z ich serwisu i jestem bardzo zadowolony z efektu. Niemniej, Ty powinieneś wypożyczyć oba i wyrobić sobie własne zdanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Witajcie,ja też wypowiem się w wątku,miałem kilkanaście tranzystorów a teraz mam drugą lampę,był Yaqin,ale już go nie ma,od kilku lat gram na Unison Simple italy,i takiego basu nie miałem na żadnym tranzystorze,faktura zejście,a to tylko lampa za parę tysięcy,wymieniłem lampy sterujące na GE JAN ,i za namową kolegi Romana (Rega)lampy mocy z El34 na 6CA7,sterujące fajnie zaokrąglają bas,a lampy mocy dają otwarta górę ,całość gra z przepiękną średnica,i naprawdę od długie czasu cieszę się muzyką,i nie szwędam się żeby coś zmienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 13 godzin temu, T Z6 napisał: nie zagra dobrze dolem pasma Kilkanaście prób/lamp miałem. Wszystkie brzmieniowo to mniejsza lub większa wtopa. Metki wzmaków nie mają dla mnie znaczenia. Mam pierdolca na punkcie brzmienia w całym paśmie. Śpiewające Panie i akustyczne granie to nie jedyny mój repertuar. @T Z6 Twoje myśli nie dają Tobie spokoju i chciałbyś wypróbować „lampy”. I rozumiem, te opisy brzmienia lampowego, te zachwyty Ło Panie. Nie da rady się nie oprzeć. Nie mam pojęcia co Tobie poradzić. Ale żeby tak z niczym odejść😊, to gdy już zamówisz i z napięciem i niepokojem, ekscytacją zabierzesz się do odsłuchu, to napisz proszę na pw. Podeślę kilkanaście numerów, gdzie u mnie lampy poległy. Przecież jesteśmy ciekawi, co i jak u nas gra. Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts