tomaz75 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Rega napisał: Ależ szanowni Koledzy, nie róbcie ze mnie jakiegoś znawcy czy też guru. Opisuję jedynie moje wrażenia na podstawie tego jak zagrało u mnie. No i nie polecam , a jedynie sugeruję posłuchac😉. Czuję się zażenowany tym, że ktoś uważa moją opinie za wyznacznik. Możliwe, że komuś lepiej odpowiada EL34, z lekko rozmytą górą. El 34 to lampa głównie do wzmacniaczy gitarowych. W moim SE 6CA7 sprawdza się lepiej pod względem detali i rozdzielczości. A za brzmienie w 70-80% odpowiadają jednak lampy sterujące i tu należy szukać swojego rodzaju brzmienia. No, właśnie, i ja tą drogą poszedłem, brakowało mi odrobinę rozdzielczości w górze pasma na El34,i po Twojej sugestie żeby zmienić na 6CA7 właśnie tak zrobiłem i jest więcej detali,a sterujące GE 5963 i taki dźwięk mi pasuje,bo dają bardzo przyjemny lekko zaokrąglony bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) @tomaz75 Zamiast sterujących GE, sugeruje poszukać Amperex BB. Dzwięk będzie bardziej rozległy, z dobrą detalicznością, może nawet lepszą niż z GE. Całość będzie dawała możliwość bardzo delikatnego grania, jednakże bez braku którejkolwiek czesci pasma. U mnie BB, w tej chwili nr 1. Nawet odpowiada mi bardziej niż TFK. No, ale jak wiadomo ,,jeden lubi córkę, a drugi teściową,,😋 Edytowano 8 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 3 minuty temu, Rega napisał: @tomaz75 Zamiast sterujących GE, sugeruje poszukać Amperex BB. Dzwięk będzie bardziej rozległy, z dobrą detalicznością, może nawet lepszą niż z GE. Całość będzie dawała możliwość bardzo delikatnego grania, jednakże bez braku którejkolwiek czesci pasma. U mnie BB, w tej chwili nr 1. Nawet odpowiada mi bardziej niż TFK. No, ale jak wiadomo ,,jeden lubi córkę, a drugi teściową,,😋 Ha ha,znalazłem jedna parę na Allegro,ale coś nie mogę doliczyć się cyferek, chyba muszę ubrać okulary do czytania 😁,moje GE 10 razy tańsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) No, niestety.😒 A jeszcze dwa lata wstecz załatwiałem Kolegom forumowiczom po 250 zł za parę. Załatwiłem 8 par. Lampy drożeją szybciej niż ostatnio złoto. Dlatego są dość często podrabiane. W SE wymieniam dość często. Zarówno Sterujące , jak i stopnia końcowego. Edytowano 7 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) To może została Tobie jedna para więcej?😁w dobrej cenie.? Edytowano 6 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) Ale ja używam ECC88 (E88CC, 6DJ8). Opcjonalnie w PP ECC83. Edytowano 7 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, Rega napisał: Ale ja używam ECC88 (E88CC, 6DJ8) No tak u mnie 12AU7/ECC82. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Zajrzyj na PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu To ile trzeba bedzie wydac kasiorki na lepsze lampy?Tak pi razy oko chociaz.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) Wszystko zależy od tego gdzie kupujesz, w jakim stanie, jaka wersja i jakiej firmy. Padlinę ( u kresu żywota) lub podróbkę można kupić czasem nawet bardzo okazyjnie. Ale myślę, ze nie chodzi wyłącznie o okazyjną cenę. Para dobrana lamp dobrej firmy w dobrym stanie (warunek pomierzone) to ok 500-800 zł. Choć bywają i za 4-5 tys. Np dobrana i w bardzo dobrym stanie para lamp CCa. Edytowano 6 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Bias jest automatyczny czy manualny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Jeżeli pytasz o Synthesisa, automatyczny, nic nie musisz regulować. Z wymianą lamp na spokojnie, tam siedzą w miarę przyzwoite Electro Harmonix. Oczywiście, można lepiej, ale na początek proponuję posłuchać ze 100 godzin i wtedy dopiero rozważać nowe bańki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts