Mikelas76 Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 13 minut temu, Nowy75 napisał: A chłop słucha i się cieszy,chyba o to chodzi . Tak, o to wlasnie chodzi, ale sam osobiscie doswiadczam audionerwosy 14 minut temu, Nowy75 napisał: ludzka natura pcha ich dalej... Dzieki temu rozwijamy sie i poprawiamy systemy... Odpisz, cytując
S!N! Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 Dzisiaj słuchałem trzech systemów w zaadoptowanej salce odsłuchowej i dwa z nich grały tam tak, iż nie chciało się wracać do domu, każdy kolejny numer , który wybrzmiał w tych ścianach powodował potężna dawkę banana na buzi i te które mnie irytowały lub męczyły w domu lub na innych konstrukcjach grały tam bajecznie, ogólnie bywałem w wielu pomieszczeniach odsłuchowych to nigdy nie doświadczyłem tak przyjemnego grania, słuchałem ok. 4h i dalej miałem niedosyt, że tak mało przesłuchałem, ciężko określić czy po tygodniu lub miesiącu czegoś by mi brakowało, jakbym zatopił się we wszystkich cdkach z kolekcji to wtedy mógłbym wydać pełny werdykt, lecz na tę chwilę mogę śmiało stwierdzić, iż da się zbudować dobry system. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 „Przenieść” zatem salkę odsłuchową i jeden z tych dwóch systemów. Problem rozwiązany. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 17 minut temu, Mikelas76 napisał: Dzieki temu rozwijamy sie i poprawiamy systemy... Zgadza się 18 minut temu, Mikelas76 napisał: Tak, o to wlasnie chodzi, ale sam osobiscie doswiadczam audionerwosy Ja na szczęście nie . Na początku przygody trochę się zachłysnąłem informacjami z forum i kombinacje w głowie ,może inne kable ,monitory, lampa, jakaś końcówka mocy... . Teraz na spokojnie, słucham mojej budżetóweczki,wyciągam wnioski ,testy ustawień monitorów ,wzmacniacza . Przymiarki do korekty akustyki pomieszczenia . Jeśli uda się poprawić nieco akustykę wtedy czas na nowe graty ,plan prosty,zapas mocy,lepszy wygląd,,lampa zmieniająca brzmienie i dająca blask przy wieczornych odsłuchach,lepsze monitory ,które oddają te wszystkie różnice...😀 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 I tylko z „uszami” nic nie można poprawić😉 @Nowy75 carpe diem👍 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 1 minutę temu, AudioTube napisał: I tylko z „uszami” nic nie można poprawić😉 @Nowy75 carpe diem👍 Te niestety się starzeją się razem z właścicielem,ale skoro nie jest mi wszystko jedno ,gdzie stoi monitor,gdzie siedzę, czy bas mi się wzbudza w kącie ,to nie jest najgorzej,coś słyszę...😀. I kiedy mam chwilę sam na sam ze sprzętem ,to mimo jego wad chwytam dzień 😀 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 58 minut temu, S!N! napisał: Dzisiaj słuchałem trzech systemów w zaadoptowanej salce odsłuchowej i dwa z nich grały tam tak, iż nie chciało się wracać do domu, każdy kolejny numer , który wybrzmiał w tych ścianach powodował potężna dawkę banana na buzi i te które mnie irytowały lub męczyły w domu lub na innych konstrukcjach grały tam bajecznie, ogólnie bywałem w wielu pomieszczeniach odsłuchowych to nigdy nie doświadczyłem tak przyjemnego grania, słuchałem ok. 4h i dalej miałem niedosyt, że tak mało przesłuchałem, ciężko określić czy po tygodniu lub miesiącu czegoś by mi brakowało, jakbym zatopił się we wszystkich cdkach z kolekcji to wtedy mógłbym wydać pełny werdykt, lecz na tę chwilę mogę śmiało stwierdzić, iż da się zbudować dobry system. Kurczę. Skaczesz po wątkach, krytykujesz, nauczysz jak co powinno brzmieć a tu nagle okazuje się, że wcale u Ciebie tak super z dźwiękiem nie jest🤔. Phi. 1 3 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 1 godzinę temu, S!N! napisał: iż nie chciało się wracać do domu To ja z checia wracam do domu, wiekszosc tych salek jest za bardzo przegluszona jak na moj gust. A swoj pokoj majac wiedze mozna zoptymalizowac lepiej. 1 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 @KrólKiczu Olewam. @Mikelas76 Byłem w wielu i zdarzało się, że nawet w zaadaptowanych grało tragicznie u mojej kobiety zaś gra pięknie nawet budżetówka, ma jeden pokój, który jest stworzony do muzyki, nic tam nie trzeba robić. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 46 minut temu, S!N! napisał: @KrólKiczu Olewam. @Mikelas76 Byłem w wielu i zdarzało się, że nawet w zaadaptowanych grało tragicznie u mojej kobiety zaś gra pięknie nawet budżetówka, ma jeden pokój, który jest stworzony do muzyki, nic tam nie trzeba robić. Czyli nawet u kobiety gra lepiej niż u Ciebie? 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: wiekszosc tych salek jest za bardzo przegluszona jak na moj gust. Które to? Nazwy, adresy. I które są według Ciebie OK? 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 (edytowany) 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: To ja z checia wracam do domu, wiekszosc tych salek jest za bardzo przegluszona jak na moj gust. A swoj pokoj majac wiedze mozna zoptymalizowac lepiej. Mam to samo.😁 Chociaż ostatnio Koris zmienił lokalizację w sensie w inną część budynku poszli i mają jeden pokój z ustrojami rurowymi Sylwka (sly30), też jakieś dyfuzory 1D, 2D, tłumienie również, więc tego. Nie siadałem tam, ale myślę, że lepiej jak w większości Topów w całej Polsce. 😉 Edytowano 7 grudnia 2024 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
no_i_fajnie Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 1 godzinę temu, S!N! napisał: u mojej kobiety zaś gra pięknie nawet budżetówka Po co przeplacac, w takim razie? Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 34 minuty temu, Kraft napisał: Które to? Nazwy, adresy. Jawohl her oberlejtnand Top hifi ma zbyt wytlumione, np w Lodzi. Bardzo fajna jest za to w Poznaniu robiona przez Bartka. Bylem tam dwa razy. Ta ktora kiedys na forum pokazywal ze jedna z lepszych w Polsce. I jest taka Audioplaza w Poznaniu. Sluchalem tam herbatnikow z dzielonka accu. Swietnie to brzmialo.... 1 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 @Mikelas76 A byłeś może gdzieś we Wro? Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 Nie. Ale mam zamiar sie wybrac latem do Wrocka do dwoch kolegow z drugiego forum. Moze sie wtedy uda wjechac gdzies na odsluch. A we Wrocku nie ma czasem tez audioplazy? Odpisz, cytując
S!N! Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 Jest, polecam MDBaudio ( bardzo dobrze zaadaptowana salka ) jedyny minus, iż mała. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 W Krakowie na Malborskiej/Nautilus. W tej salce z falami po bokach. Wszystko pasywnie. Pogłos, gdzie zaczynasz słyszeć jak krew w żyłach płynie😉. Tak mnie się spodobało, że sobie tak podobnie/pogłos u siebie zrobiłem. Pal licho te audio, za to jak drzemka po robocie mnie naprawia. Odpisz, cytując
S!N! Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Top hifi ma zbyt wytlumione, np w Lodzi. U mnie lipa - są dwie sale, ale chyba nikt się tym nie zajmował jakoś profesjonalnie. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 42 minuty temu, S!N! napisał: U mnie lipa - są dwie sale, ale chyba nikt się tym nie zajmował jakoś profesjonalnie. Topy chyba we wszystkich swoich salonach w Polsce z tego co wiem mają na jedno kopyto, chociaż różne pomieszczenia. Ba nie wiem jak jest w innych, ale na Wodnej płyty binarne z wytłumieniem uważam powinny być na scianie za kolumnami, a nie tylko na ścianie za słuchaczem. Wykładzina dywanowa na całej podłodze i to wszystko, komoda z Ikei robi za stolik audio, więc tego... Topy to sieciowka, nie sądzę, żeby można było sobie dowolnie zaadoptować, muszą mieć tak jak góra narzuci, co zrobić. Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 9 minut temu, DiBatonio napisał: Ba nie wiem jak jest w innych, ale na Wodnej płyty binarne z wytłumieniem uważam powinny być na scianie za kolumnami, a nie tylko na ścianie za słuchaczem. leca ten sam schemat 10 minut temu, DiBatonio napisał: muszą mieć tak jak góra narzuci, co zrobić i wielkie G z tego wychodzi 1 Odpisz, cytując
Webster.brd Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 Dzisiał byłem w salce Topa w Szczecinie i nie ma szału. Bardzo małe pomieszczenie. Mocno wytłumione, ale bas wpadał w dziwne rezonanse. Po za tym wszystko nieestetycznie zakurzone i po prostu nieporządek. Brakuje "kobiecej ręki". 1 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 20 minut temu, DiBatonio napisał: Wykładzina dywanowa na całej podłodze i to wszystko, komoda z Ikei robi za stolik audio, więc tego... A żebyś wiedział plus jeszcze duże zasłony. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 Nooooo, fajnie jak są i pewno lepiej niż by niczego nie było. Ale to nadal nie jest adaptacja akustyczna. 1 Odpisz, cytując
no_i_fajnie Napisano 7 grudnia 2024 Napisano 7 grudnia 2024 Ja na przyklad, nie za bardzo rozumiem, dlaczego chcielibyscie, zeby salony mialy tylko takie "sterylne audio" salki i podejscie, ze musi byc najlepiej. Przychodzi klient, slucha, podoba sie i kupuje. Wraca do domu, a potem czuje sie oszukany, bo nikt mu nie powiedzial, ze u niego bedzie inaczej. Salon bez pro studia jest do dupy? Irytuje mnie, ze patrzycie tylko z perspektywy "zaawansowanego" sluchacza. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts