Rafus Napisano 20 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2024 Witam! Ostatnio stałem się posiada czem Denona DCD-900NE i chciałbym się dowiedzieć jak sprawuje się ten odtwarzacz cd. Czy po parunastu miesiącach dalej jest Oki jak po zakupie ( czy czyta bez problemu wszystkie płyty które ma obsługiwać. ) Ostatnio miałem Maranza ale niedawno zaczoł lekko świrować a to szuflada wysuwała się i zaraz chowała a to nie czytał poprawnie niektórych płyt, choćby pierwszą płytę Madonny wersję remasterowaną z dodatkowymi utworami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2024 1 minutę temu, Rafus napisał: Witam! Ostatnio stałem się posiada czem Denona DCD-900NE i chciałbym się dowiedzieć jak sprawuje się ten odtwarzacz cd. Czy po parunastu miesiącach dalej jest Oki jak po zakupie ( czy czyta bez problemu wszystkie płyty które ma obsługiwać. ) Ostatnio miałem Maranza ale niedawno zaczoł lekko świrować a to szuflada wysuwała się i zaraz chowała a to nie czytał poprawnie niektórych płyt, choćby pierwszą płytę Madonny wersję remasterowaną z dodatkowymi utworami. Z czasem się przekonasz czy wszystko działa dobrze, życzę aby śmigało! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafus Napisano 20 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2024 Dziękuję za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2024 8 minut temu, Rafus napisał: Dziękuję za odpowiedź Jak Ci się znudzi, to zapraszamy po Rotela RCD1572 mk2. Fajny kompakt że średniej półki 😀 https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-cd-sacd/rotel-rcd-1572-mkii.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2024 DCD-900NE to fajny odtwarzacz. Problemy mogą się zdarzyć zawsze, nie ma sprzętu idealnego niestety, ale szansa na to jest mała 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu @RLC2 odpisujuję Ci tutaj, w stosownym wątku. Tak, mam od jakiegoś roku DCD 900 NE. Sprawuje się świetnie. Słucham tylko CD oraz Tidala przez Bluesounda i nawet miałem zamiar założyć temat z pytaniem dlaczego to samo (?) gra mi lepiej z CD. Odtwarzacza nie słychać. Czyta wszystko i szybko. Jakościowo dla mnie naprawdę w porządku. Ogólnie, za tę cenę polecam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Czy jest sens inwestować w odtwarzacz CD czy jakościowo będzie lepszy dźwięk jak to co mam obecnie. Słucham płyt CD oraz pliki Fla'c przez tani Blu-ray Sony BDP-S3700 podpięty Coaxialem do Cyrus One HD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu P.S Pliki Fla'c odtwarzane z pendrive USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 55 minut temu, RLC2 napisał: Czy jest sens inwestować w odtwarzacz CD czy jakościowo będzie lepszy dźwięk jak to co mam obecnie. Słucham płyt CD oraz pliki Fla'c przez tani Blu-ray Sony BDP-S3700 podpięty Coaxialem do Cyrus One HD. Moim zdaniem zyskałbyś więcej wychodząc z klasy D z tym wzmacniaczykiem Cyrusa. Ale to moje zdanie. Poza tym lepsze rezultaty dają zewnętrzne daki, te we wzmacniaczach nie grzeszą jakością, może w klasie D tego nie słychać. Natomiast spróbować CD player nie zaszkodzi z rynku wtórnego polecam Arcamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Słuchałeś tego wzmacniaczykai od Cyrusa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) 11 minut temu, RLC2 napisał: Słuchałeś tego wzmacniaczykai od Cyrusa? Słuchałem kilku nawet droższych w tej klasie. A niektóre w bardzo kontrolowanych warunkach akustycznych. Nie bierze mnie kompletnie przede wszystkim średnica, ale też inne aspekty. Co mam z tym zrobić? jak nic nie zrobię. A jeśli chodzi o wbudowane daki, to nawet w klasie AB szału nie robią również w tych drogich. Ale spróbuj CD Player sam się przekonasz, czy warto. Edytowano 5 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) Pytanie było o odtwarzacz CD s nie o to czy Tobie podobają się wzmacniacze w klD i czy implementacja DAC'a jest w nich dobrze zrobiona. Więc... Edytowano 4 godziny temu przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 8 minut temu, RLC2 napisał: Więc... Pytałeś też o przeskok jakościowy, więc napisałem. Ale padła też propozycja z mojej strony co do CD platerów Arcama i szukałbym z serii FMJ modele 17, 23, 37. Zaś Twojego Cyrusa nie słyszałem, bo niby jak, nawet nie wiem z czym go połączyłeś i w jakim metrażu itd.itp. Nie byłem u Ciebie, ale u siebie też nigdy nie miałem i nie chcę mieć. Nic mi to nie da przecież. Edytowano 4 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Arcam i Cyrus czy to się może zagrać? Cyrusa nie słyszałeś to tak... " Ni w kijki ni w drewka" Pozdrawiam 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 27 minut temu, RLC2 napisał: Arcam i Cyrus czy to się może zagrać? Cyrusa nie słyszałeś to tak... " Ni w kijki ni w drewka" Pozdrawiam 👍 No wreszcie, teraz wiesz jak to działa. 😉 Nikt Ci nie powie jak zagra u Ciebie, czy będzie lepiej, sam musisz sprawdzić o czym też już pisałem. Można lepiej, na pewno, pytanie czy tą drogą którą Ty chcesz obrać. Branża Ci powie, że tak, albo siak, ale znów wracamy do tego, że sam musisz sprawdzić, oni też tego nie wiedzą jak zagra proponowany CD player. Nikt Ci na odległość nie odpowie, bo jeden by usłyszał różnice, a inny niekoniecznie. Sam Cyrus One HD nie gra, grają jeszcze inne rzeczy np. kolumny i pokój w którym stoją. Malo tego, nie napisałeś jak gra Twój zestaw, nie napisałeś z jakimi kolumnami w jakim ustawieniu w jakim pomieszczeniu, czym masz to spięte. Zmiennych od groma, samo pytanie, czy warto przejść na CD player i czy będzie lepiej to za mało, brakuje informacji. Edytowano 3 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Pytanie było czy warto zmienić BlueRay (który teraz robi za transport) na odtwarzacz CD i nadal to pytanie jest aktualne! Twoje cenne rady o kolumnach, ustawieniu, kablach, i innych ważnych aspektach zostawię sobię na później. Kiedy już podejmę decyzję o wymianie wyżej wymienionego sprzętu audio. Twoje zdanie już znam pozwól innym się wypowiedzieć czy warto! Dziękuję za zainteresowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Czyli koniecznie chcesz, żeby ktoś napisał to co chcesz usłyszeć/przeczytać. Powodzenia zatem. 😉 Edytowano 3 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Pozdrówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts