Arkadiusz Mafin Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Siema, Zaczynam swoją przygodę z lepszymi słuchawkami i trochę się gubię w gąszczu recenzji oraz opinii. Mam kartę Creative G6 i szukam przewodowych, otwartych słuchawek, które sprawdzą się głównie w grach (60%) i muzyce (40%). Najważniejsze dla mnie jest dobre pozycjonowanie w grach. Budżet to maksymalnie 1500 zł. Rozważam takie modele: Beyerdynamic DT 990 (600 Ohm) HiFiMan Sundara Sennheiser HD 660S Audeze Maxwell Czy ktoś miał styczność z tymi modelami? Może macie inne propozycje, które warto rozważyć? Z góry dzięki za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowany) Od wielu lat używam Sennheiser HD-25-C II obecnie jako Sennheiser HD 25 Plus są genialne i do tego jak się je niefortunnie uszkodzi to można wszystko w nich wymienić ze stronki sennheisera ( najsławniejsze słuchawki wśród djów na świecie) niesamowicie lekkie , brzmienie petarda, bas poezja, intymna scena, żaden dźwięk nie dojdzie do Ciebie z zewnątrz, Edytowano 9 godzin temu przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 2 godziny temu, Arkadiusz Mafin napisał: Beyerdynamic DT 990 (600 Ohm) Po co 600 omowe słuchawki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Tak wygląda środek tej karty. Jesteś pewien, że dwa małe tranzystorki (para na kanał) są w stanie napędzić słuchawki które wymieniłeś? HD660S na pewno nie. Te najlepiej z lampą. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiusz Mafin Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu Też miałem wątpliwości jednak znalazłem sporo komentarzy właśnie z tą kombinacją. Aktualnie zastanawiam sie nad HIFIMAN Edition XS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKarmi Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Sam mam tę kartę i HD600 i gra całkiem przyzwoicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 24 minuty temu, McKarmi napisał: Sam mam tę kartę i HD600 i gra całkiem przyzwoicie. Skoro gra przyzwoicie to na miejscu pytającego kupiłbym sobie używane HD580 (są na olx). Cena adekwatna do ceny karty dźwiękowej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 46 minut temu, McKarmi napisał: Sam mam tę kartę i HD600 i gra całkiem przyzwoicie. A słuchałeś ich na jakimś dobrym wzmacniaczu słuchawkowym, albo jeszcze lepiej z wyjścia zbalansowanego na kablu zbalansowanym do tych słuchawek? Coś czuję, że chyba nie 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiusz Mafin Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Wydaje mi się, że nie jest zła, zwłaszcza za śmieszne pieniądze, bo można ją dorwać za 200 zł. Prędzej czy później wymienię ją na coś lepszego, natomiast teraz wolałbym skupić się na słuchawkach. Co sądzicie o tym modelu XS? Czy ktoś miał przyjemność z nich korzystać? Brzmieniowo wydają się najbliższe moim gustom, ale martwię się o ich jakość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKarmi Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 18 minut temu, DiBatonio napisał: A słuchałeś ich na jakimś dobrym wzmacniaczu słuchawkowym, albo jeszcze lepiej z wyjścia zbalansowanego na kablu zbalansowanym do tych słuchawek? Coś czuję, że chyba nie 😉 Zgadłeś. Mam jeszcze przenośne fiio ka11, to z nim grają zauważalnie gorzej (ale też da się słuchać). Ze słuchawek korzystam rzadko, gdy nie mogę słuchać na kolumnach. Chodziło mi tylko o to, że wyjście słuchawkowe z tego creative'a to nie jest totalny paździerz i bez problemu wysteruje te słuchawki, a że da się lepiej-cóż, zawsze się da. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) 6 godzin temu, Arkadiusz Mafin napisał: szukam przewodowych, otwartych słuchawek, które sprawdzą się głównie w grach (60%) i muzyce (40%). Najważniejsze dla mnie jest dobre pozycjonowanie w grach. Bardzo dobrze "leżą mi" philips fidelo x2hr w grach. Potrafią dobrze zagrać z każdej "dziurki 3.5mm" np. Na konsoli wpinam w Pad-a! W muzyce zaś wpinam w wbudowany wzmacniacz słuchawkowy w marantz cd6004 i naprawdę spoko się to zgrywa. Nie jest też to jakiś produkt za "abstrakcyjną" kwotę (mimo że swego czasu "flagowiec" philips-a). Dla mnie bomba 👍 w tym budżecie. 6 godzin temu, Arkadiusz Mafin napisał: Audeze Maxwell Pytałeś o otwarte, a to chyba raczej powinieneś "lukać" w kierunku audeze mm100, Wieść niesie że to Maxwell w wersji otwartej🤔 Ale nie miałem okazji przetestować, więc nie bierz tej informacji z mojej strony jako "pewnik". Edytowano 3 godziny temu przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts