wieczorzanalogiem Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Cóż wiele recenzji pisanych jest tak, że dystrybutor podaje co ma byc napisane. Dowiedziałem się ostatnio m.in, że zdarza się, że sprzęt był uszkodzony, a recenzja była... albo karton wrócił do dystrybutora nieotwarty. Inna kwestia, że większosc recenzji kompletnie nic nie mowi laikowi. Generalnie każdy w dzisiejszych czasach znajduje sobie komuś komu chce wierzyć i to jemu wierzy. Dopiero wyjadacz wierzy we własne ucho. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eltanianin Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) 33 minuty temu, DiBatonio napisał: Zrozumiałem zrozumiałem , nie musisz mi imputowac nie zrozumienia tematu audio, bo to nie ten adres chłopie. Przypomnę tylko. Natomiast bardziej chciałbym uzyskać odpowiedź na pytanie które zadałem wcześniej do poniższego cytatu. Zatem jeszcze raz zapytam: Jak myślisz dlaczego?.... wiesz , domyślasz się, czy nie masz pojęcia? określić, jak sprzęt gra. Skoro, taki malutki, malutki, niewydarzony człowieczek,jak ja, to wiem. 😛 33 minuty temu, DiBatonio napisał: Natomiast bardziej chciałbym uzyskać odpowiedź na pytanie które zadałem wcześniej do poniższego cytatu. Przyczepiłeś się chłopie, dygresji, to wiś. 😛 Jakbyś zrozumiał, to nie drążyłbyś dalej, ....., bo skoro jesteś takim alpha - omega, 33 minuty temu, DiBatonio napisał: Jak myślisz dlaczego?.... wiesz , domyślasz się, czy nie masz pojęcia? to wiesz, że z danych cyfrowych nie da się. Więc, nie będę bronić tezy, której nie postawiłem. Jednak, drążysz, to znaczy, że nie zrozumiałeś, . Może, ja za mało łopatologicznie oddzieliłem tę dygresję, od tematu, albo..... Więc nie oczekuj, że na podstawie DT dobiorę Ci zestaw. Prędzej mógłbym pokusić się go dobrać na podstawie odsłuchów u Ciebie. w miejscu, gdzie słuchasz, ale nadal, ja mogę mieć inny gust i na tym koniec. ...ale, nie schodź ze swego piedestału... Bo tu na tych nizinach nie ma audiofilskiego powietrza, ani wory na dywanie, nie wpływają tu na scenę. 😛 Edytowano 5 godzin temu przez Eltanianin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 53 minuty temu, Eltanianin napisał: określić, jak sprzęt gra. Skoro, taki malutki, malutki, niewydarzony człowieczek,jak ja, to wiem 53 minuty temu, Eltanianin napisał: Przyczepiłeś się chłopie, dygresji, to wiś. 😛 Jakbyś zrozumiał, to nie drążyłbyś dalej, ....., bo skoro jesteś takim alpha - omega, Czyli nie znasz odpowiedzi, dlaczego w salonach lub recenzjach ten sam sprzęt z opisu gra inaczej niż u Ciebie, zatem dopóki nie zrozumiesz, to zawsze będziesz ferować takimi wyrokami, że to jakieś nieporozumienie te opisy, odsłuchy etc. Zapętliłeś się w ostatnich wydumkach, że hej...😁 53 minuty temu, Eltanianin napisał: to wiesz, że z danych cyfrowych nie da się. Więc, nie będę bronić tezy, której nie postawiłem. Z danych cyfrowych? Ktoś pisał o danych cyfrowych? 53 minuty temu, Eltanianin napisał: Więc nie oczekuj, że na podstawie DT dobiorę Ci zestaw. Prędzej mógłbym pokusić się go dobrać na podstawie odsłuchów u Ciebie. w miejscu, gdzie słuchasz, ale nadal, ja mogę mieć inny gust i na tym koniec. To po co te wydumki, że możesz złożyć sprzęt na podstawie danych technicznych, by grał tak jak zakładasz? Bobla walnąłeś i nie wiesz jak się wycofać, zadałem pytanie jakie parametry mają wpływ na to, by z danych technicznych móc uzyskać set audio, który będzie miał cechy o których pisałem i jakich bym oczekiwal od sprzętu, ale odpowiedzi mie ma. Następnym razem zanim coś takiego napiszesz licz się z tym, ze ktoś zada ci takie pytanie i postawi przed Tobą wyzwanie, któremu nie podołasz. A wystarczyło nie ruszać tematu i poprzestać na tak oczywistej rzeczy, że jednak warto cały zestaw u siebie posłuchać. Za wiele zmiennych, by gdziekolwiek indziej zagralo tak samo. A na to składa się akustyka salonu, okablowanie jakim spięli na prezentacji system, pewno listwa, czy inny dystrybutor prądu etc. Zamiast lawirować, wystarczyło pomyśleć. Edytowano 4 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Jeszcze jedno, po co te teksty? 1 godzinę temu, Eltanianin napisał: taki malutki, malutki, niewydarzony człowieczek,jak ja, 1 godzinę temu, Eltanianin napisał: bo skoro jesteś takim alpha - omega, 1 godzinę temu, Eltanianin napisał: ale, nie schodź ze swego piedestału 1 godzinę temu, Eltanianin napisał: ale, nie schodź ze swego piedestału... Bo tu na tych nizinach nie ma audiofilskiego powietrza, ani wory na dywanie, nie wpływają tu na scenę. 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, wieczorzanalogiem napisał: Generalnie każdy w dzisiejszych czasach znajduje sobie komuś komu chce wierzyć i to jemu wierzy. Dopiero wyjadacz wierzy we własne ucho. Pewnie ów stary wyjadacz ,tak jak objeżdżony kierowca ,wiele jest w stanie sobie dopowiedzieć i zapewne całkiem trafnie ,na podstawie podstawowych danych urządzenia/samochodu ,bo przecież ani fizyki,ani księgowości nie da się przeskoczyć,co najwyżej czasem można coś lepiej zaaplikować ,albo wpaść na jakiś sprytny patent. Tak czy siak ,w pewnych ramach szanse na odkrycie Ameryki raczej nikłe😀. Wątek nieco zboczył w stronę tradycyjnej przepychanki😀 . A może by starzy wyjadacze/czki doradzili kogo warto czytać i dlaczego ? Może ktoś nowy/😀/na to wpadnie przeglądając forum i skorzysta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 26 minut temu, Nowy75 napisał: A może by starzy wyjadacze/czki doradzili kogo warto czytać i dlaczego ? Rafał S. już pisał i ja mogę tylko przytaknąć. Maciej Stryjecki z Hifi i Muzyka, a z Audio Video Filip Kulpa i Marek Lacki (kiedyś chyba tu bywał), a przynajmniej na AS. W AV często jest napisane w jakim systemie i co z czym oraz czym było połączone, czy pomieszczenie zaadoptowane i jak oraz jego rozmiar plus akcesoria. Co daje jakiś punkt odniesienia, bo później powstają takie kwiatki, że nie gra tak jak recenzent napisał i dziwią się ludzie dlaczego u nich jest zupełnie inaczej. 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 27 minut temu Udostępnij Napisano 27 minut temu 27 minut temu, DiBatonio napisał: Rafał S. już pisał i ja mogę tylko przytaknąć. Maciej Stryjecki z Hifi i Muzyka, a z Audio Video Filip Kulpa i Marek Lacki (kiedyś chyba tu bywał), a przynajmniej na AS. W AV często jest napisane w jakim systemie i co z czym oraz czym było połączone, czy pomieszczenie zaadoptowane i jak oraz jego rozmiar plus akcesoria. Co daje jakiś punkt odniesienia, bo później powstają takie kwiatki, że nie gra tak jak recenzent napisał i dziwią się ludzie dlaczego u nich jest zupełnie inaczej. 🤭 Nie ukrywam ,że nie dałem na stare lata złapać się w pułapkę wydań papierowych,już to przerabiałem za dawnych lat ,motoryzacja,zegarki,łowiectwo...gdy kolekcja zbytnio urośnie pojawia się problem lokalizacji. Człek patrzy na te cudne zdjęcia i wyrzucić żal😀. Dlatego dopytuję na co warto tracić wzrok w necie😀. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu (edytowany) 7 minut temu, Nowy75 napisał: Nie ukrywam ,że nie dałem na stare lata złapać się w pułapkę wydań papierowych,już to przerabiałem za dawnych lat ,motoryzacja,zegarki,łowiectwo...gdy kolekcja zbytnio urośnie pojawia się problem lokalizacji. Człek patrzy na te cudne zdjęcia i wyrzucić żal😀. Dlatego dopytuję na co warto tracić wzrok w necie😀. A ja prenumerowałem AV i Hifi i Muzykę, całkiem niedawno wyrzucałem stosy i segregatory z całymi rocznikami.😜 To były czasy bez internetów, więc mieliśmy książki i czasopisma do dyspozycji, nie to co teraz…. Tyle, że ja wyżej odniosłem się właśnie do obecnej formy testów na stronie AVtest.pl Edytowano 20 minut temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 16 minut temu Udostępnij Napisano 16 minut temu 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Tyle, że ja odniosłem się wyżej właśnie do obecnej formy testów na stronie AVtest.pl Jasne. Zrozumiałem😀. Taka refleksja mnie naszła, gdy kliknąłem AVtest i okładka papierowego wydania się ukazała😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts