Chyba Miro 84 Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Dnia 7.02.2025 o 19:59, Rega napisał: Zdjęcie z kablami w moim systemie na dowód, że nie jestem bajkopisarzem. No co Ty. Przecież nie musisz pokazywać zdjęć. Wszyscy uwierzą, że były wpięte w system. Ja np. uwierzyłbym, nawet gdybyś nie zamieścił zdjęć. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 11 lutego Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 15 minut temu, yayayaya napisał: Wiesz co wszystkie kable w życiu a trochę tego miałem to była plecionka. Taki drut to d coś nowego. Jak zobaczę to wymyślę jak to wcisnąć W sumie mam po budowie jeszcze 2,5 mm elektryczne Tak wygląda instalacja podłączona tymczasowo 🤣🤣🤣 z wtykami bananowymi. Nie piszcie, że niechlujnie bo to wiem 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego @Chyba Miro 84 - Już nie raz moje wpisy (czasem kontrowersyjne dla niektórych) były traktowane jak wyssane z palca. Dlatego wypowiadam się w tematach merytorycznych JEDYNIE na podstawie własnych wrażeń i doświadczeń. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 6 minut temu, Rega napisał: @Chyba Miro 84 - Już nie raz moje wpisy (czasem kontrowersyjne dla niektórych) były traktowane jak wyssane z palca. Dlatego wypowiadam się w tematach merytorycznych JEDYNIE na podstawie własnych wrażeń i doświadczeń. Twoje wpisy ? Chyba przesadzasz Romek. 😉 9 minut temu, bielak75 napisał: Tak wygląda instalacja podłączona tymczasowo 🤣🤣🤣 z wtykami bananowymi. Nie piszcie, że niechlujnie bo to wiem A gdzie drewniane podstawki podkable się pytam? 😁😁😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 11 lutego Autor Udostępnij Napisano 11 lutego Przed chwilą dostałem tel. ze sklepu, że dystrybutor nie posiada VERMOUTH RHAPSODY POWER CORD 🤔 Muszę zrewidować swoje plany. 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Twoje wpisy ? Chyba przesadzasz Romek. 😉 A gdzie drewniane podstawki podkable się pytam? 😁😁😁 Brak, nie teraz. 😉 Może kiedyś będę miał przyjemność porównać takie usprawnienie. Na tą chwilę za komodą mam to co mam 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 7 minut temu, bielak75 napisał: Przed chwilą dostałem tel. ze sklepu, że dystrybutor nie posiada VERMOUTH RHAPSODY POWER CORD 🤔 A tylko ten jeden jedyny sklep ma ten kabel? Swoją drogą, ciekawe ile tej miedzi OCC w nim w takiej cenie, o wtykach nie będę się wypowiadać 🤭 Przeraża mnie jeszcze coś na tym kablu, ale.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Przeraża mnie jeszcze coś na tym kablu, ale.... Dawaj, bo jestem ciekaw. Mnie się podobał bardziej od AQ NRG Z3 w podobnej cenie, chociaż Z3 równiejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego (edytowany) Eeeee tam, to tylko moja fanaberia, ale sprawdzona swojego czasu. Nie będę mówić kiedy i jak, bo demony nie śpią, zaraz któryś wyskoczy z radosną myślą. Rafał przy okazji Ci napiszę. Edytowano 11 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yayayaya Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego (edytowany) Ja wiem że rozmawiamy tutaj macie kabli poważnie. Ale już rodzaj drewna oraz sposób wykonania podkładek pod kable. Może mnie naprowadzicie na właściwą drogę ale kabel chyba nie wie czy jest na kawałku deski czy pięknie wyrzeźbionym kawałku deski? Akurat w zjawiska elektryczne dziejące się wokoło kabla to chyba wierzyć nie trzeba bo one po prostu występują więc być może jest też różnica jeżeli nie leży bezpośrednio na ziemi. Nie wiem nie słuchałem więc spokojnie pytam tych co słuchali Edytowano 11 lutego przez yayayaya Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego (edytowany) 13 minut temu, yayayaya napisał: Ja wiem że rozmawiamy tutaj macie kabli poważnie. Ale już rodzaj drewna oraz sposób wykonania podkładek pod kable. Może mnie naprowadzicie na właściwą drogę ale kabel chyba nie wie czy jest na kawałku deski czy pięknie wyrzeźbionym kawałku deski? Akurat w zjawiska elektryczne dziejące się wokoło kabla to chyba wierzyć nie trzeba bo one po prostu występują więc być może jest też różnica jeżeli nie leży bezpośrednio na ziemi. Nie wiem nie słuchałem więc spokojnie pytam tych co słuchali To nie chodzi o to, czy kabel wie na jakim drewienku leży, tylko o właściwości mechaniczne drewna i jego adaptację mikrodrgań. Jest temat o wibroakustyce, warto zajrzeć na przykładzie kolumn i nie tylko. Zależy też, czy to drewienko ma odpowiedni kształt pod kabel, inaczej będzie na zwykłym prostym klocku, a inaczej na takim fikuśnym, który trzyma ten kabelek w 2 płaszczyznach, a jest ich kilkaw fizyce i przestrzeni. Może jeszcze @Rafał S mógłby coś powiedzieć, ostatnio sam doświadczył w tym zakresie jakiś zmian, a że jest na tyle dociekliwy, pyta, rozmawia, to niech zapoda o czym ostatnio rozmawialiśmy. Myślę, że bardzo ciekawe to jest w kontekście podstawek. Edytowano 11 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yayayaya Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 2 minuty temu, DiBatonio napisał: To nie chodzi o to, czy kabel wie na jakim drewienku leży, tylko o właściwości mechaniczne drewna i jego adaptację mikrodrgań. Jest temat o wibroakustyce, warto zajrzeć na przykładzie kolumn i nie tylko. Zależy też, czy to drewienku ma odpowiedni kształt pod kabel, inaczej będzie na zwykłym prostym klocku, a inaczej na takim fikuśnych, który trzyma ten kabelek w 2 płaszczyznach, a jest ich kilka. Może jeszcze @Rafał S mógłby coś powiedzieć, ostatnio sam doświadczył w tym zakresie jakiś zmian, a że jest na tyle dociekliwy, pyta, rozmawia, to niech zapoda o czym ostatnio rozmawialiśmy. Myślę, że bardzo ciekawe to jest w kontekście podstawek. Jak podstawki grają to nie powinno być większym problemem podpatrzeć sensowny design i wykonać lub zlecić. Temat dla mnie zupełnie nowy stąd pytam tych co słuchali. Niczego nie neguje bo nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 3 minuty temu, yayayaya napisał: Jak podstawki grają to nie powinno być większym problemem podpatrzeć sensowny design i wykonać lub zlecić. Tak, oczywiście. Tylko z takimi zleceniami to bywa różnie, dla 6szt nikt się nie podejmie projektu nawet jeśli mu dasz rysunek. Wiem, bo ogarniałem temat jakiś czas temu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yayayaya Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Tak, oczywiście. Tylko z takimi zleceniami to bywa różnie, dla 6szt nikt się nie podejmie projektu nawet jeśli mu dasz rysunek. Wiem, bo ogarniałem temat jakiś czas temu. A wiesz co już nawet mam pomysł jak to przetestować. Mam taką mocną gąbkę. Jak kupujesz jakiś telewizor czy nawet kolumny to często ten zapychają wolne miejsce. Zawsze trzymam trochę w garażu bo łatwo z tego coś wyciąć i dorobić. Wycinam kółka albo kwadraty. Nacinam do środka wpycham kabel. Wisi wisi. Jak coś ma izolować od wibracji to to na pewno. Wykonanie 10 minut. Koszt 0. To do roboty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Pewno, że możesz. Myślisz, że tego kiedyś nie próbowałem? 😁 8 minut temu, yayayaya napisał: Wykonanie 10 minut. Koszt 0 Zdaję ci się, że 10 minut. Koszt pewno, że zerowy, ale... Może iść za ciosem i z tych "gabek" powycinaj sobie dyfuzorki skyline 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 46 minut temu, DiBatonio napisał: Tak, oczywiście. Tylko z takimi zleceniami to bywa różnie, dla 6szt nikt się nie podejmie projektu nawet jeśli mu dasz rysunek. Wiem, bo ogarniałem temat jakiś czas temu. Zamiast drewienka np zastosować kostki z granitu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 11 lutego Autor Udostępnij Napisano 11 lutego (edytowany) Czas zakończyć temat. Kabel zasilajacy wygrzewa się, ilość basu wzrasta, jednocześnie zanikają wysokie, tylko te kłopotliwe. Tak poprostu Audioquest NRG-Y3 robi robotę z Cardas 101, ktory powrócił do zestawu. Przygoda z kablem instalacyjnym YTDY dobiegła końca. Uważam go za dobry kabel, który temperuje wysokie częstotliwości przy jednoczesnym stosowania "jasnego" przewodu zasilającego. Raz jeszcze dziękuję za podpowiedzi i za humor 😄😁 Poniżej mój korektor w trakcie słuchania Mike Oldfield "Crises" Nigdy wczesniej tak nie było 🫠🫠🤩 OFF Edytowano 11 lutego przez bielak75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 2 minuty temu, bielak75 napisał: Raz jeszcze dziękuję za podpowiedzi i za humor 😄😁 YTDY, czy inny YTKSY zawsze poprawiają mi humor. 😁 Najbardziej jak podnoszę słuchawkę od domofonu 😁 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 4 godziny temu, bielak75 napisał: Tak wygląda instalacja podłączona tymczasowo 🤣🤣🤣 z wtykami bananowymi. Nie piszcie, że niechlujnie bo to wiem 😀 Wtyki sobie odpuść. Ładnie wyglądają, ale nic po za tym dobrego nie wnoszą. ( te tanie). Ze swoich kabli zdementowałem wtyki Oyaide a tanie nie są i jest przyjemniej w górnych rejestrach.. Różnicę na plus (duży plus) zaobserwowałem dopiero na wtykach acoustic revive, ale te to dopiero kosztują.😱. Miłej zabawy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yayayaya Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Zostaje słuchać muzyki. Aż nie pojawi się nowy pomysł Co granitu to każdy zakład że ścinek coś takiego zrobi w 10 minut. Jak uczciwie wycenią to zmieści się pewnie w 100 zł komplet na kable jeszcze będzie można sobie wybrać kawałek kamienia ze śmietnika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 11 lutego Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 4 minuty temu, yayayaya napisał: Co granitu to każdy zakład że ścinek coś takiego zrobi w 10 minut. Jak uczciwie wycenią to zmieści się pewnie w 100 zł Dokładnie, wyszło taniej. Na spodzie są litery "ś.p." 😉 Nie wiem co to znaczy, ale kto by się przejmował. 😃 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego (edytowany) 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Eeeee tam, to tylko moja fanaberia, ale sprawdzona swojego czasu. Nie będę mówić kiedy i jak, bo demony nie śpią, zaraz któryś wyskoczy z radosną myślą. Edytowano 11 lutego przez lpomis 2 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yayayaya Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego (edytowany) 29 minut temu, bielak75 napisał: Dokładnie, wyszło taniej. Na spodzie są litery "ś.p." 😉 Nie wiem co to znaczy, ale kto by się przejmował. 😃 Cena zero. Wyrobiłem się w trzy minuty Rozmawiamy w tematach kablarskich moi drodzy. Naprawdę zaskakuje mnie wysoki poziom kultury i niski poziom trollingu może dlatego że poruszaliśmy ytdy i głupio jest im wyskoczyć z wieszakiem. Sp to pewnie z angielskiego sounds prommising Edytowano 11 lutego przez yayayaya 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego (edytowany) 21 minut temu, yayayaya napisał: Cena zero. Wyrobiłem się w trzy minuty Rozmawiamy w tematach kablarskich moi drodzy. Naprawdę zaskakuje mnie wysoki poziom kultury i niski poziom trollingu może dlatego że poruszaliśmy ytdy i głupio jest im wyskoczyć z wieszakiem. Sp to pewnie z angielskiego sounds prommising No po tym jak wyszło, to jestem pewien, że 3 minuty 😁 A już chciałem pokazać dreweinka o jakich była mowa, ale odpuszczam 😁 48 minut temu, bielak75 napisał: Dokładnie, wyszło taniej. Na spodzie są litery "ś.p." 😉 Nie wiem co to znaczy, ale kto by się przejmował. 😃 😁😁😁 21 minut temu, lpomis napisał: Pięknie, myślę , że chociaż łezka zakręciła się w oku. Na ten widok mema nie wróciły wspomnienia? Ach, szkoda... Edytowano 11 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 11 lutego Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 26 minut temu, yayayaya napisał: Cena zero. Wyrobiłem się w trzy minuty Rozmawiamy w tematach kablarskich moi drodzy. Naprawdę zaskakuje mnie wysoki poziom kultury i niski poziom trollingu Żarty żartami, ale uświadomiłem sobie, że muszę zrobić porządek z kablami za komodą. 🙂🙃🙂🙃 Opatentowałeś podkładki? Muszę wzór skopiować 🤣😂🤣 23 minuty temu, DiBatonio napisał: Pięknie, myślę , że chociaż łezka zakręciła się w oku. Na ten widok mema nie wróciły wspomnienia? Ach, szkoda... Wspomnienia??? To moja codzienność 😂🤣😂🤣 Nie będę pisał kim denon jest... 😇😇😇😇 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego (edytowany) 14 minut temu, bielak75 napisał: Żarty żartami, ale uświadomiłem sobie, że muszę zrobić porządek z kablami za komodą. 🙂🙃🙂🙃 Opatentowałeś podkładki? Muszę wzór skopiować 🤣😂🤣 Nie nie opatentowałem 😆 Ale spróbuj z tymi co wyrzeźbiłeś 🤭 Podpowiem, jak masz miszmasz w kablach, zwłaszcza zasilających cokolwiek tam masz to wystrugaj jedne wyższe, a inne niższe reszty się domyśl. Edytowano 11 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts