DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Stopa perkusji może być też zestrojona niżej i to niemal o połowę. Tych 100Hz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Struna E gitary basowej ma ton podstawowy o częstotliwości nieco ponad 41 Hz. Bas pięciostrunowy schodzi jeszcze niżej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego No to z wykresem w lewo od tej „stówy”. Co, jaki instrument/brzmienie tak hałasowało, że nie dane było słyszeć reszty. Bo że był hałas to chyba się zgodzimy. @nowy78 zerknąłem na cytat w stopce. Jest mi bliski, chodzę z nim. Łatwiej mi się żyje, gdy w porę o nim sobie przypominam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego @AudioTube nie wątpię w Twoje dobre intencje Jarek mnie ubiegł, zgadzam się z nim. Ruch w wątku o ilości CD był fajny do momentu kiedy zacumowali tam piraci 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Podzielam zdanie o stopie/stopach perkusji, ponieważ zapytałem o to drumera. To pasmo od 80 do 100Hz. Nie robiłem doświadczeń. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 1 minutę temu, AudioTube napisał: Podzielam zdanie o stopie/stopach perkusji, ponieważ zapytałem o to drumera. To pasmo od 80 do 100Hz. Nie robiłem doświadczeń. Adam, można jeszcze troszkę niżej nawet 60Hz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego @nowy78 proszę podziel się wiedzą, jeśli masz. Czy wiolonczela/struna jakaś, nie zagra gdzieś tam w okolicy 90-120Hz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 54 minuty temu, AudioTube napisał: Co ten dołek konkretnie może oznaczać? Jarek @Kraft Ty pierwszy. @MariuszZ bardzo proszę. Ruch w wątku o ilości płyt CD. Zapraszam tutaj do opinii, sugestii, a nawet spekulacji i fantazji. Pulsacji napięcia zasilającego potocznie zwanego brumem nie będzie tak mocno słychać jeżeli ktoś ma to coś 😎 Edit. Nie ma lekko. Niestety będzie słychać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Ten szerokopasmowy dip oznacza brak wyższego basu, który odpowiada za pełne, energiczne i ciepłe brzmienie. Czy jest ktoś, kto tego nie lubi? W iluż to postach o tym czytam, a branża wciska kit, w który niemały procent wierzy. W wątku obok kolega od lat szuka kolumn do rapu, hip hopu, r’n’b. W salonach/sklepy dipy na 45-65 Hz i brak mięsistego basu. Ktoś nie lubi? Ale najszybciej zwalić winę na producentów kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Adam, chyba nie do konca wiem o czym mowisz z tymi kolumnami do hiphopu ale realizacyjnie "cieply bas" osiaga się przeciagajac w czasie niskostrojoną stope perkusji z basem. Żeczywiscie mozna tlumic stope w wyzszych czestotliwosciach. A jesli chodzi o kolumny to powinien ten efekt byc slyszalny na dobrze skrojonym systemie rowiez z podwojną stopą. Trzeba tez pamietac o tym, ze w dzisiejszych czasach perkusisty nie ma na nagraniach studyjnych. Gra... automat perkusyjny. No chyba, ze jest nagrywany jazz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Albo takie pedały basowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Dnia 10.02.2025 o 20:43, perfektcom napisał: Dziś zrobiłem kilka fotek moim telefonem. Tako wygląda moja „męska jaskinia”. Jestem Wam winien małe wyjaśnienie. Zakryte głośniki za Dynaudio Confidence 20 to moje B&W 802D3. Zarówno one, jak i BHK300 oraz Bluesound Icon, zostaną wysłane do mojego domu letniskowego. To tam powstaje drugi pokój muzyczny. Jeszcze jedną ciekawostką w moim zestawie jest klon Kondo M77. Sam zbudowałem go podczas miesięcy pandemii Covid. Muszę przyznać, że brzmi bardzo dobrze. Zamówiłem u Pana Ogonowskiego dedykowany transformator . Obecnie rzadko go używam, ale planuję trochę go przetestować z BHK300, ponieważ mają lampowe wejście do wzmacniacza. To byłoby na tyle jeśli chodzi o jeden z moich pokoi. PS W weekend byłem na budowie i zawiozłem tam swoje stare (rocznik 2003) B&W 601S3 oraz dwa monobloki oparte na Purifi 1ET400A . Pomimo, że pokój nie jest skończony to muzyka w nim brzmi wyśmienicie. Fantastycznie to wygląda. Siedział bym godzinami! Dnia 10.02.2025 o 22:33, Grzesiek202 napisał: Ale, w sumie dopiero się tam urządzałem Grzesiek gdzie i za ile kupiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 13 minut temu, Piotr Sonido napisał: Grzesiek gdzie i za ile kupiłeś? Kupiłem, ale paczkę wełny, kilka deseczek, trochę wkrętów i tkaninę. Moja szwagierka wycina laserem taką sklejkę. W sumie dowolne wzory. Mogę podać namiary. Za kilka stów zrobiłem 2 takie panele (40x60cm), 2 absorbery o takich samych wymiarach, 2 duże absorbery 100x65cm, i 4 szt. 40x40 cm. Naprawdę warto samemu coś zrobić. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: Kupiłem, ale paczkę wełny, kilka deseczek, trochę wkrętów i tkaninę. Moja szwagierka wycina laserem taką sklejkę. W sumie dowolne wzory. Mogę podać namiary. Za kilka stów zrobiłem 2 takie panele (40x60cm), 2 absorbery o takich samych wymiarach, 2 duże absorbery 100x65cm, i 4 szt. 40x40 cm. Naprawdę warto samemu coś zrobić. Zajebista opcja. Bo się przymierzam do dwóch takich no ale mnie nie swędzi dawać 2K za nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts