audiowit Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) Ostatnio modne więc bez tego nie obejdzie się ;). Moze nie jest to kardioid ale mozna uznac za wzór. Edytowano 4 godziny temu przez audiowit Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, audiowit napisał: szarpie membranami. Poziom okolo 75dB w miejscu odsluchowym Cóż strasznego, to już chyba Hi-End 🤦♀️ Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, pairtick napisał: Cóż strasznego, to już chyba Hi-End 🤦♀️ Sam głośnik można chyba nazwać Hi-Endem tu się zgadza. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Hiend stajend, Purifi podobno to najlepszy woofer na swiecie wg producenta a tak na powaznie.... sprawdzimy. Nie jest jakos drogi. Dostepny dla zjadacza chleba. Zaskakujące, ze zamontowany w lajfstajlowych monitorkach ;). Słuchasz i czuć, ze jest tu studyjny rodowod dla uszu melomana. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Hmmmmm.... jest baaaardzo nisko. No cóż jak ktoś zna monitory o podobnej kubaturze w oz z takim basem, niech podniesie rękę. Edytowano 3 godziny temu przez audiowit Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 12 minut temu, audiowit napisał: Hmmmmm.... jest baaaardzo nisko. No cóż jak zna monitory o podobnej kubaturze w oz z takim basem, niech podniesie rękę. I z Bassrefleksem pewnie nie ma aż tak wiele monitorów o takim zejściu, może Totem. Edytowano 3 godziny temu przez Wing0 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Michal, raczysz zartować :). W Buchardach masz chyba 28hz przy spadku 2dB, w scm z 40.... ze spadkiem.... Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu No sprawdziłem Ale totem mani 2 mają całkiem dobre zejście jak na monitory tylko tam chyba bassreflex i słyszałem że elektrownie trzeba im wpiąć Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Jak do kazdego Totema nie liczac 1. Wiesz, ze w Totemach siedza selekcjonowane Tonsile. W Mani już dynaudio. Pod wzgledem zejscia basu Buchardt jest bezkonkurencyjny. Edytowano 2 godziny temu przez audiowit Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu A jak Witek z dynamiką i zróżnicowaniem w tym zakresie? Masz już wnioski jakieś? Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 50 minut temu, audiowit napisał: No cóż jak ktoś zna monitory o podobnej kubaturze w oz z takim basem, niech podniesie rękę. Po co się ograniczać? Monitor, trójdrożny, współosiowy, bas na 26cm alu. Od dawna się zbieram żeby poskładać, ale nie wiem czy dojrzeję do aktywnych monitorów. SEAS KingRO4Y MkIII Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu W stosunku do kudosów A10 schodzą znacznie niżej i balans nie jest tak skierowany na wyzszy bas. Dlatego dźwiek jest spkojniejszy. Transjenty nie są tak mocne. Ale całosciowo to chyba bardziej prawidłowy niski zakres jest po stronie Buhardów. Staram się przyzwyczaić do tego basu. Mam male pomieszczenie i tak naprawdę te najnizsze czestotliwosci czuje w salonie Różnicowanie niezłe. Oczywiscie z malego przetwornika nie bedzie takiego róznicowania jak z 30tki, ale jest naprawdę dobrze. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, audiowit napisał: Ale całosciowo to chyba bardziej prawidłowy niski zakres jest po stronie Buhardów. U mnie liczy się słuchanie przy niskim SPL. Może zdałyby egzamin wieczorową porą bo DSP, ale widząc wychyły z filmiku i 75 dB SPL o których wspomniałeś w kontekście sąsiedztwa to raczej granie nie dla mnie 😉 Wolę mały skok i dużo papieru 😎 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu 1 godzinę temu, audiowit napisał: Jak do kazdego Totema nie liczac 1. Wiesz, ze w Totemach siedza selekcjonowane Tonsile. W Mani już dynaudio. Elektrowni nie potrzebują Mite oraz 2 najniższe podłogówki-czyli Arro oraz Sttaf. Do Model One to już się przydaje mocniejszy wzmacniacz. Tonsile siedziały w najniższych modelach, od Hawk w górę już ich nie uświadczysz. To tak w skrócie odnośnie starszych modeli Totemów. Pozdrawiam PS. A co do głośników od Dynaudio to już inna historia 😉 A na górze siedzi Seas Odpisz, cytując
Recommended Posts