audiowit Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu (edytowany) Ostatnio modne więc bez tego nie obejdzie się ;). Moze nie jest to kardioid ale mozna uznac za wzór. Edytowano 22 godziny temu przez audiowit Odpisz, cytując
pairtick Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 1 godzinę temu, audiowit napisał: szarpie membranami. Poziom okolo 75dB w miejscu odsluchowym Cóż strasznego, to już chyba Hi-End 🤦♀️ Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 5 minut temu, pairtick napisał: Cóż strasznego, to już chyba Hi-End 🤦♀️ Sam głośnik można chyba nazwać Hi-Endem tu się zgadza. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Hiend stajend, Purifi podobno to najlepszy woofer na swiecie wg producenta a tak na powaznie.... sprawdzimy. Nie jest jakos drogi. Dostepny dla zjadacza chleba. Zaskakujące, ze zamontowany w lajfstajlowych monitorkach ;). Słuchasz i czuć, ze jest tu studyjny rodowod dla uszu melomana. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu (edytowany) Hmmmmm.... jest baaaardzo nisko. No cóż jak ktoś zna monitory o podobnej kubaturze w oz z takim basem, niech podniesie rękę. Edytowano 20 godzin temu przez audiowit Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowany) 12 minut temu, audiowit napisał: Hmmmmm.... jest baaaardzo nisko. No cóż jak zna monitory o podobnej kubaturze w oz z takim basem, niech podniesie rękę. I z Bassrefleksem pewnie nie ma aż tak wiele monitorów o takim zejściu, może Totem. Edytowano 20 godzin temu przez Wing0 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu Michal, raczysz zartować :). W Buchardach masz chyba 28hz przy spadku 2dB, w scm z 40.... ze spadkiem.... Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu No sprawdziłem Ale totem mani 2 mają całkiem dobre zejście jak na monitory tylko tam chyba bassreflex i słyszałem że elektrownie trzeba im wpiąć Odpisz, cytując
audiowit Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu (edytowany) Jak do kazdego Totema nie liczac 1. Wiesz, ze w Totemach siedza selekcjonowane Tonsile. W Mani już dynaudio. Pod wzgledem zejscia basu Buchardt jest bezkonkurencyjny. Edytowano 20 godzin temu przez audiowit Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu A jak Witek z dynamiką i zróżnicowaniem w tym zakresie? Masz już wnioski jakieś? Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 50 minut temu, audiowit napisał: No cóż jak ktoś zna monitory o podobnej kubaturze w oz z takim basem, niech podniesie rękę. Po co się ograniczać? Monitor, trójdrożny, współosiowy, bas na 26cm alu. Od dawna się zbieram żeby poskładać, ale nie wiem czy dojrzeję do aktywnych monitorów. SEAS KingRO4Y MkIII Odpisz, cytując
audiowit Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu W stosunku do kudosów A10 schodzą znacznie niżej i balans nie jest tak skierowany na wyzszy bas. Dlatego dźwiek jest spkojniejszy. Transjenty nie są tak mocne. Ale całosciowo to chyba bardziej prawidłowy niski zakres jest po stronie Buhardów. Staram się przyzwyczaić do tego basu. Mam male pomieszczenie i tak naprawdę te najnizsze czestotliwosci czuje w salonie Różnicowanie niezłe. Oczywiscie z malego przetwornika nie bedzie takiego róznicowania jak z 30tki, ale jest naprawdę dobrze. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 17 minut temu, audiowit napisał: Ale całosciowo to chyba bardziej prawidłowy niski zakres jest po stronie Buhardów. U mnie liczy się słuchanie przy niskim SPL. Może zdałyby egzamin wieczorową porą bo DSP, ale widząc wychyły z filmiku i 75 dB SPL o których wspomniałeś w kontekście sąsiedztwa to raczej granie nie dla mnie 😉 Wolę mały skok i dużo papieru 😎 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 1 godzinę temu, audiowit napisał: Jak do kazdego Totema nie liczac 1. Wiesz, ze w Totemach siedza selekcjonowane Tonsile. W Mani już dynaudio. Elektrowni nie potrzebują Mite oraz 2 najniższe podłogówki-czyli Arro oraz Sttaf. Do Model One to już się przydaje mocniejszy wzmacniacz. Tonsile siedziały w najniższych modelach, od Hawk w górę już ich nie uświadczysz. To tak w skrócie odnośnie starszych modeli Totemów. Pozdrawiam PS. A co do głośników od Dynaudio to już inna historia 😉 A na górze siedzi Seas 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu (edytowany) 9 godzin temu, MariuszZ napisał: U mnie liczy się słuchanie przy niskim SPL. Może zdałyby egzamin wieczorową porą bo DSP, ale widząc wychyły z filmiku i 75 dB SPL o których wspomniałeś w kontekście sąsiedztwa to raczej granie nie dla mnie 😉 Wolę mały skok i dużo papieru 😎 Zdecydowanie nie dla Ciebie. Klipshe są idealne. Z małą poprawką. Tu bardzo dobrze slychać na niskim poziomie glosnosci. Purifi to inna technologia. Edytowano 9 godzin temu przez audiowit Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Ja w sumie nigdy nie trenowałem tych kolumn na takiej głośności, czasem dałem do pieca ale z DSP u mnie nie było aż takiej pracy membrany. DSP w niektórych tematach to dobry pomysł, producent też dobrze przemyślał konstrukcje i dodatki jakie tu wrzucił. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu (edytowany) Tak juz ubiegajac wszystkie podsumowania i wnioski. Mariusz, z tego co pamietam to się nie zdecydowaleś. Kto nie ryzykuje, nie pije szampana. Michał, za te pieniadze, z taka funkcjonalnoscią z mikrofonem i wygladem... rewelka. Choć caly czas patrzę na obrazki w necie i myslę fajny gadżet do designerskiego domu w stylu skandynawskim. Przychodzisz do domu, muzyka odpala się. Nawet nie musisz wyjmować w tlf. Mowisz do asystenta np "Kult", gra Kult. I gra, i to jak... chyba jednak nie lajfstajl Wczoraj troszkę zaniedbalem rodzinę przez te pieknosci. Dzis bedę musial pokombinować żeby znaleźć dla nich czas i jeszcze zaglosować Michał, bo uzywaleś dsp i znioslo Ci niskie tony. U mnie jest rowniej i trzeba przepchnąć troche powietrza żeby te Hz były. Niskie wogole się nie wzbudzają. Nie licząc Kef 107 nis taly tu jeszcze zespoly glosnikowe z takim zejsciem i o to najbardziej się bałem. Dzis bedzie trochę krytyki, zeby nie było, ze jest tak zupelnie cudownie. Edytowano 9 godzin temu przez audiowit Ps. Mowiac pieknosci mialem na mysli monitory ;) Odpisz, cytując
audiowit Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Jeszcze Mariusz, bo mysle o Tobie :), A moze i dla Ciebie.... mozesz odciać najnizsze czestotliwosci jednym kliknieciem z poziomu tlf i stac się dobrym sąsiadem. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 11 godzin temu, audiowit napisał: No cóż jak ktoś zna monitory o podobnej kubaturze w oz z takim basem, niech podniesie rękę. 11 godzin temu, audiowit napisał: W Buchardach masz chyba 28hz przy spadku 2dB, w scm z 40.... ze spadkiem.... 11 godzin temu, audiowit napisał: .Pod wzgledem zejscia basu Buchardt jest bezkonkurencyjny. No nie wiem. A taki np. Devialet Phantom? 16 Hz przy -2 dB. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu A sluchales go? Bo ja tak. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Masz za mały pokój żeby usłyszeć tak niskie częstotliwości więc i tak gadamy sobie tylko o cyferkach. Chodzi tylko o to, że uzyskanie niskiego zejścia z aktywnej kolumny z DSP nie jest szczególnym wyczynem. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Jest jesli chodzi o niskie znieksztalcenia. Te zjawiska fizyczne są niezależne od tego czy to kolumny aktywne czy pasywne. Dlatego mowie, ze sasiedzi slysza je najlepiej. Ale wiesz o tym, że jednak te niskie hz czuć. Bo mowienie juz o ich slyszeniu trzeba by oprzeć o głębszą filozofię. Zresztą pisal o tym Twoj mentor. Ja zbyt mocno nie przykladam się do basu w swoim pomieszczeniu w mysl powiedzenia mierz sily na zamiary. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Zniekształcenia na basie są przez nas bardzo dobrze tolerowane, niesłyszalne. Nie trzeba się wielce wysilać. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Moze jeszcze inaczej. Nie ma co filozofować. Bas z Buchardow A10 Anniversary jest duzo powyzej przecietnej mowa o ich balansie, szybkosci ( niezly pokoj odsluchowy), no i zakresie. Odpisz, cytując
Recommended Posts