hyde Napisano Czwartek o 18:28 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 18:28 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: @hyde Sprawdziłem . Połączenie między streamerem , a DAC-em. Wzmacniacz ,najpierw lampa ,a następnie tranzystor. - Melodika MDC 1160 - Neotech NEI - 3003 III i jak już zacząłem przepinanie to dorzuciłem Furutecha FX-Alpha Ag Niestety żadnych różnic między tymi przewodami nie odnotowałem. W każdym razie , takich, które by w jakiś istotny sposób wpływały na dźwięk. Dziękuję Ci bardzo za sprawdzenie. Wydaje mi się że jest wiele czynników by zauważyć jakiekolwiek różnice. Predyspozycje słuchowe dnia, nastawienie , okprodukcja , różne ustawienia odsłuchu etc...Ja się nie spodziewam jakichś rewolucji w dźwięku a delikatnych korekt w obszarze basu co wcale nie znaczy że nie chce go mieć. Dalej słucham na tym kablu melodiki i coraz bardziej mój słuch akceptuje dźwięk po tym kablu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Czwartek o 18:34 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:34 1 minutę temu, hyde napisał: Dalej słucham na tym kablu melodiki i coraz bardziej mój słuch akceptuje dźwięk po tym kablu Mogę Ci wysłać tego Neotecha . Może usłyszysz więcej niż ja. Na starość , stałem się bardziej realistą i pragmatykiem. Albo coś wyraźnie słyszę , albo nie. Albo mi coś poprawia w moim odczuciu dźwięk , albo nie. Nie chce mi się już doszukiwać niuansów , bo to doszukiwanie odbiera mi przyjemność z sedna , czyli słuchania muzyki. 4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Czwartek o 18:44 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:44 (edytowany) Dobrze kojarzę, że Ty Tomek masz większość kabelków rzeźbionych na wtyczkach Amphenola? Akurat między Furu FX Ag, a Neotechem są różnice bez większego wsłuchiwania się, a gość który odkupił ode mnie tego Neotecha dla samych wtyków Kacsa 😁 zadzwonił i pytał, czy słuchałem tego kabla w przeciwnym kierunku do strzałeczek. 🤭 Podobno gra wtedy "wybitnie" niestety nie bawię się w takie rzeczy, więc nie potwierdzę tej "wybitności". Ale i tak zrobił mi dzień gościu 😂 Edytowano Czwartek o 18:58 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Czwartek o 18:57 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:57 (edytowany) 13 minut temu, DiBatonio napisał: Dobrze kojarzę, że Ty Tomek masz większość kabelków rzeźbionych na wtyczkach Amphenola? Na Amphenolu mam trzy kable z 23 IC które posiadam a tak to ; Furutech , Neotech , KcSa , Nordost , Viborg , MRS , Prolink , Supra. Najwięcej mam na KcSa / 9 rodzajów wtyków/. 13 minut temu, DiBatonio napisał: Akurat między Furu FX Ag, a Neotechem są różnice bez większego wsłuchiwania się, No cóż , może to nie był mój dzień Edytowano Czwartek o 18:58 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Czwartek o 19:03 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:03 Z pewnością... Może źle spałeś, złe ciśnienie, wilgotność i inne takie..🤭 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Piątek o 14:15 Udostępnij Napisano Piątek o 14:15 19 godzin temu, DiBatonio napisał: Z pewnością... Może źle spałeś, złe ciśnienie, wilgotność i inne takie..🤭 Może po prostu brak różnicy i tyle 😎 Może, Może.... 19 godzin temu, tomek4446 napisał: Na starość , stałem się bardziej realistą i pragmatykiem. Albo coś wyraźnie słyszę , albo nie. Albo mi coś poprawia w moim odczuciu dźwięk , albo nie. Nie chce mi się już doszukiwać niuansów , bo to doszukiwanie odbiera mi przyjemność z sedna , czyli słuchania muzyki. Dlaczego na starość? Ogólnie zauważyć można pewien fakt, że coraz więcej osób zauważa brak różnicowania kabli 🤔 i to bez względu na wiek. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Piątek o 14:58 Udostępnij Napisano Piątek o 14:58 42 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Ogólnie zauważyć można pewien fakt, że coraz więcej osób zauważa brak różnicowania kabli 🤔 i to bez względu na wiek. taki trynd 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Piątek o 18:45 Udostępnij Napisano Piątek o 18:45 4 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Ogólnie zauważyć można pewien fakt, że coraz więcej osób zauważa brak różnicowania kabli 🤔 i to bez względu na wiek. Wpływ nadmiernego używania słuchawek, szczególnie przez młodych ludzi. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano Piątek o 19:44 Udostępnij Napisano Piątek o 19:44 5 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Ogólnie zauważyć można pewien fakt, że coraz więcej osób zauważa brak różnicowania kabli 🤔 i to bez względu na wiek. To prawda, zważywszy że te osoby nie posiadały co najmniej dwóch kabli. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Piątek o 22:22 Udostępnij Napisano Piątek o 22:22 2 godziny temu, mariol napisał: To prawda, zważywszy że te osoby nie posiadały co najmniej dwóch kabli. Ostatnio postanowiłeś mnie poobrażać, dziś za to postanowiłeś pisać bezsensu i nie logiczne. 🤭 jak można coś porównywać nie mając conajmniej dwóch akcesorii Ps: i że jeszcze ten nielogiczny wpis zalajkował @Rafał S to dopiero ciekawostka🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano wczoraj o 01:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 01:59 Bez sensu i nielogicznie jak już. Co najmniej, a nie conajmniej. 🤦♂️ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu A co powiecie o tym kablu https://avstore.pl/kabel-zasilajacy-audio-hifi-wzmacniacz/taga-harmony-stpc-ts-silver-line-kabel-przewod-zasilajacy-schuko-iec-c13-1m.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Chyba trochę zboczyliśmy z tematu, który dotyczy kabli coaxial. O kablach zasilających jest oddzielny temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts