Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

@hyde Sprawdziłem .

Połączenie między streamerem , a DAC-em. Wzmacniacz ,najpierw lampa ,a następnie tranzystor.

- Melodika MDC 1160

- Neotech NEI - 3003 III

i jak już zacząłem przepinanie to dorzuciłem

Furutecha FX-Alpha Ag

Niestety żadnych różnic między tymi przewodami nie odnotowałem. W każdym razie , takich, które by w jakiś istotny sposób wpływały na dźwięk.

Dziękuję Ci bardzo za sprawdzenie. 

Wydaje mi się że jest wiele czynników by zauważyć jakiekolwiek różnice. Predyspozycje słuchowe dnia, nastawienie , okprodukcja , różne ustawienia odsłuchu etc...Ja się nie spodziewam jakichś rewolucji w dźwięku a delikatnych korekt w obszarze basu co wcale nie znaczy że nie chce go mieć. 

Dalej słucham na tym kablu melodiki i coraz bardziej mój słuch akceptuje dźwięk po tym kablu

Napisano
1 minutę temu, hyde napisał:

Dalej słucham na tym kablu melodiki i coraz bardziej mój słuch akceptuje dźwięk po tym kablu

Mogę Ci wysłać tego Neotecha . Może usłyszysz więcej niż ja. Na starość , stałem się bardziej realistą i pragmatykiem. Albo coś wyraźnie słyszę , albo nie. Albo mi coś poprawia w moim odczuciu dźwięk , albo nie. Nie chce mi się już doszukiwać niuansów , bo to doszukiwanie odbiera mi przyjemność z sedna , czyli słuchania muzyki.

Napisano (edytowany)

Dobrze kojarzę, że Ty Tomek masz większość kabelków rzeźbionych na wtyczkach Amphenola?

Akurat między Furu FX Ag, a Neotechem są różnice bez większego wsłuchiwania się, a gość który odkupił ode mnie tego Neotecha dla samych wtyków Kacsa 😁 zadzwonił i pytał, czy słuchałem tego kabla w przeciwnym kierunku do strzałeczek. 🤭

Podobno gra wtedy "wybitnie" niestety nie bawię się w takie rzeczy, więc nie potwierdzę tej "wybitności". 

Ale i tak zrobił mi dzień gościu 😂

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)
13 minut temu, DiBatonio napisał:

Dobrze kojarzę, że Ty Tomek masz większość kabelków rzeźbionych na wtyczkach Amphenola?

Na Amphenolu mam trzy kable z 23 IC które posiadam :) 

a tak to ; Furutech , Neotech , KcSa , Nordost , Viborg , MRS , Prolink , Supra. Najwięcej mam na KcSa / 9 rodzajów wtyków/.

13 minut temu, DiBatonio napisał:

Akurat między Furu FX Ag, a Neotechem są różnice bez większego wsłuchiwania się,

No cóż , może to nie był mój dzień :) 

Edytowano przez tomek4446
Napisano
19 godzin temu, DiBatonio napisał:

Z pewnością...

Może źle spałeś, złe ciśnienie, wilgotność i inne takie..🤭

Może po prostu brak różnicy i tyle 😎

Może, Może.... ;)

19 godzin temu, tomek4446 napisał:

Na starość , stałem się bardziej realistą i pragmatykiem. Albo coś wyraźnie słyszę , albo nie. Albo mi coś poprawia w moim odczuciu dźwięk , albo nie. Nie chce mi się już doszukiwać niuansów , bo to doszukiwanie odbiera mi przyjemność z sedna , czyli słuchania muzyki.

Dlaczego na starość? Ogólnie zauważyć można pewien fakt, że coraz więcej osób zauważa brak różnicowania kabli 🤔 i to bez względu na wiek. 

Napisano
4 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał:

Ogólnie zauważyć można pewien fakt, że coraz więcej osób zauważa brak różnicowania kabli 🤔 i to bez względu na wiek. 

Wpływ nadmiernego używania słuchawek, szczególnie przez młodych ludzi. 

Napisano
5 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał:

Ogólnie zauważyć można pewien fakt, że coraz więcej osób zauważa brak różnicowania kabli 🤔 i to bez względu na wiek. 

To prawda, zważywszy że te osoby nie posiadały co najmniej dwóch kabli.

Napisano
2 godziny temu, mariol napisał:

To prawda, zważywszy że te osoby nie posiadały co najmniej dwóch kabli.

Ostatnio postanowiłeś mnie poobrażać, dziś za to postanowiłeś pisać bezsensu i nie logiczne. 🤭 jak można coś porównywać nie mając conajmniej dwóch akcesorii 

Ps: i że jeszcze ten nielogiczny wpis zalajkował @Rafał S to dopiero ciekawostka🤔