Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 100 tematów w tym forum

• 8 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  1. Problem z REL T5i

• 8 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  2. KD do 6tys - 14m2

• 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  3. Głośniki w ścianach?

• 8 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  4. Kino domowe 7.1.4

• 8 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
  5. Jbl 9.1 soundbar

• 8 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 18k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nooooo   
    • Właśnie tak robię, dla muzyki ustawiam tryb STRAIGHT, wyłączam subwoofer, fronty ustawiam na large, wyłączam EQ i podbijam trochę bass. Zapisuje to jako scenę - w ustawieniach sceny surround i speakers mam na enable czyli powinno zapisać te ustawienia głośników jednak to się nie dzieje... O ile jeszcze ustawienia equalizera jestem w stanie zrozumieć bo nie ma o nich mowy w "scene settings" tak ustawienia głośników są - speakers, właśnie tam zmienia się ustawienia głośników. 
    • Tak zgadza się Direct/Pure Direct nie pozwalają na ingerencję, zadaniem wzmacniacza/amplitunera jest tylko wzmocnić sygnał. Jak chcesz używać regulacji tonów to tryb stereo, ale tutaj musiałbyś fronty mieć jako pełnozakresowe bez subwoofera. Przypuszczam (chociaż pewności nie mam) że pod różne tryby (sceny) nie będzie możliwości zmiany konfiguracji konfiguracji głośników. Chyba że ustawisz jak „duże” i bez odcięcia, wtedy subwoofer w stereo nie powinien się włączyć - będzie go wzbudzał sygnał LFE ewentualnie to co poniżej odcięcia na pozostałych głośnikach. Oczywiście trzeba sprawdzić i ewentualnie wyłączyć dublowanie niskich częstotliwości - różnie to jest w różnych amplitunerach.
    • Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. No to zagościły u mnie lampki TOP🙂. Będą uzyte we wzmacniaczu SE.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...