Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 026 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  1. Pomoc w wyborze amplitunera

• 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  2. POMOCY

• 10 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  3. Laik co wybrać

• 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  4. Problem z głośnikami 5.1

• 0 odpowiedzi
    • 876 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 657 wyświetleń
  5. Wymiana amplitunera

• 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 806 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 917 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  6. Zestaw kina 5.1 [5000 PLN]

• 14 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  7. Wzmak pod amplituner

• 1 odpowiedź
    • 845 wyświetleń
  8. Witam Avr 255 poszukuje pilota

• 0 odpowiedzi
    • 803 wyświetleń
  9. Soundbar/kino domowe do TV LG

• 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 982 wyświetleń
  10. Polk Audio TL 1600

• 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• A co ci nie pasuje w obecnych klipschach? Ostra góra czy coś jeszcze? Na na swoich mam maskownice zalożone,niby trochę to łagodzi brzmienie. Klipsch ma wysoką efektywność i przy głosnym słuchaniu mogą mieć przewagę nad wyżej wymienionymi kolumnami. Jeśli masz możliwości spróbuj ujarzmić je equalizerem.  
    • Dziękuję za podpowiedzi. W międzyczasie byłem na dłuższym świątecznym wyjeździe i nie miałem sposobności odpowiedzieć. Monitory już kupiłem. Stanęło na używanych dynaudio emit m20. Właśnie je odsłuchuję. Oberonów i spektorów nie miałem możliwości odsłuchać. Było pytanie o współpracę audiolaba z emitami 20. Zawodziła bardzo dynamika i ekspresja w słuchaniu metaliki i nie tylko. Jednak po zastanowieniu postanowiłem już nie jeździć i nie słuchać, tylko zaryzykować. Akurat trafiły się fajne m20. Ciut mniejsze, ale w moim pokoju to zaleta. Basu też mniej, ale to też na plus. Ogólnie charakter podobny do słuchanych w salonie odsłuchowym emit 20. Stwierdziłem, że moge sobie odpuścić metal i cieszyć się aksamitną barwą dźwięku pozostałej muzyki... Co ciekawe - w moim pokoju  - emit m20 metalikę grają sporo lepiej niż emit 20 w salonie odsłuchowym. W obu przypadkach na moim wzmacniaczu i muzyka z tidala przez wiim jako transport. Monitory stoją na biurkach, blisko ściany, jakieś 30 cm. Różnica do mniejszych denonów jest taka, że teraz muzyka wychodzi na korytarz, wypełniając całe pomieszczenie Ogólnie to zestaw bardzo mi odpowiada. W porównaniu do emitów 20 w salonie odsłuchowym, to u mnie w pokoju m20 gra trochę mniej aksamitnie, ale za to żwawiej :):) Za jakiś czas pomyślę o kablach. Gram na zwykłych miedzianych 4 mm. Spróbowałem przełączyć na ultralink excelsior, ale to kable które dodają basu - po kilku munutach odłożyłem. Może spróbuję jakieś chord clearway albo chord clearway X (nie wiem czym się różnią, może ktoś wie?), bo czytałem pozytywne opinie do emit m20.  
    • Jeszcze napisz jakie są twoje wrażenia po odsłuchu w domu. Czy jest rzeczywiście tak duża różnica między tymi amplitunerami.
    • Cześć. Mam problem z moją Yamaha v6a,nie mogę od jakiegoś czasu uzyskać dd i atmos na Netflix przez tv LG B4,co ciekawe na disney plus jest. Ustawienia próbowałem raczej wszystkie. Kabli też probowałem kilka ale wszystkie no name z Xboxa i z kompletu wiim ultra. Zastanawiam sie czy lepszej jakości kabel HDMI bo mógł cos pomoc,bo już mnie szlak trafia. Na wcześniejszym tv Samsung też przez chwilę były kłopoty ale pomieszalem w ustawieniach i zatrybiło,a na lgku coś słabo.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...