Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 101 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 635 wyświetleń
  1. Kino od nowa...

• 5 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  2. denon 1907 czy Yahama 661

• 5 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  3. Kino domowe do 1500

• 5 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  4. Yamaha RX V6A vs RX A2A

• 5 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 746 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 695 wyświetleń
  5. KD 5.1 lub 2.1 do 3000 zł

• 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  6. klipsch F3 ?

• 5 odpowiedzi
    • 8,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 820 wyświetleń
  7. 5.1 pod Denon X2800H i 15 m2

• 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  8. Wybór soundbara

• 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  9. Wieza i tv

• 5 odpowiedzi
    • 810 wyświetleń
  10. Heco New Phalanx 302A lub B&W 610 ?

• 5 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Czyli słuchasz w bliskim polu, co i tak pozwala uniknąć wielu problemów z akustyką pomieszczenia. Może absorber za monitor między blat biurka a półkę...? Skoro słuchasz w bliskim polu to tam powinieneś szukać rozwiązania. Można też dać w narożniki jakieś pułapki basowe. Jak nie chcesz generować kosztów, nie wiedząc jeszcze jaki efekt uzyskasz,  możesz zrobić na próbę i niewielkim kosztem prowizorkę  -  kup dwie pułapki basowe narożnikowe i sprawdź rezultat. Na pewno będzie różnica, a koszt to stówka. Podobnie można zamówić zwykle plyty z basotectu i zrobić z nich prowizoryczny absorber za monitor np 100x50x10 cm. Ja zanim zrobiłem 100% adaptację, przez parę tygodni bawiłem sie w takie przymiarki. Jak przyszlo co do czego, wiedziałem co i jak zrobić.  I po temacie. Trzeba popróbować. 
    • W tym wątku pokazałem :mój" sposób na montaż atmosów na suficie:  
    • Schemat pomieszczenia wygląda mniej więcej tak jak na rysunku. pokój jak w zwyczajnym bloku mieszkalnym, ściany mają około 3m, (rysunek dokładniejszy). ściany są pokryte tapetą, bez żadnych paneli, dywanu, ani nic, natomiast szafa, półki sprawiają że echa zbytnio nie słychać. Sama szafa jest bez frontów, więc płaskich powierzchni na tamtej ścianie nie ma pokój nie jest tez mocno zagracony, coś tam się zawsze znajdzie pod szafą czy kaloryferem, małe pudełko, dwa. ale wiele tego nie ma nad biurkiem jest wzmacniacz i troche gratów, podobnie jak półka nad łóżkiem też zagracona A trudność pomieszczenia miałem na mysli iż nie jest to jakieś typowe pomieszczenie odsłuchowe, nie ma zachowanych ani równych dystansów względem ściany, ani z manewrowaniem głośnikami jest dość ciężko. miejsce odłuchowe też jest blisko tych głośników także taką myśl miałem aby tak to określić. 😅  
    • Witajcie chciałem się was poradzić niedawno kupiłem soundbar Samsung HW Q800D i powiedzcie mi jak włączyć wszystkie głośniki żeby on grał całościowo ten soundbar bo jak włączam adaptive tą funkcję to gra tylko środkowy a jak włączam standard bądź jakąkolwiek inną funkcję to albo gra środkowy albo dwa środkowe boczne gdy w ogóle te górne na samej górze co są nie grają w ogóle albo te na samym boku co są głośniki i albo jest to coś zepsute w tym sprzęcie albo ja nie wiem jak to włączyć a mam telewizor marki LG 55 cali i on już dosyć wiekowy bo sprzed pięciu lat, proszę o pomoc.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...