Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 331 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  1. wzmacniacz + kolumny

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
  2. Który sub

• 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  3. lg 42la620s + 5.1

• 6 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 32,1k wyświetleń
  4. Pioneer sx-315

• 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  5. Co dokupić do głośników

• 9 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  6. Skoki głośności

• 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
  7. onkyo TX-NR626 i co dalej ?

• 11 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  8. Zbyt mocny bass

• 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  9. Kino domowe + muzyka

• 10 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  10. Blu ray

• 19 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  11. Przewód M H L

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  12. Pierwszy poważny sprzęt.

• 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
  13. Amplituner do 450zł

• 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  14. Dzwięk DD z tv

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  15. Kodek D T S

• 11 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  16. Denon AVR 1306

• 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
  17. Pomoc przy zakupie

• 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  18. Wąskie czy szerokie ?

• 7 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć, krótko Apmlituner Yamahy rx-v479  mająca 80w na kanał, czy moge podlaczyc do niej kolumny Klipsch r-60m ktore maja 85w lub inne nieco wyzszej mocy np. 100W?
    • Dzieki za potwierdzenie... w takim razie wywiązuję się z zadanego pytania...   To może zabrzmieć kontrowersyjnie dlatego poprosiłem wpierw o to potwierdzenie, bo może się wywiązać niezła "burza" że z "takiego" źródła nieaudiofilskiego taka scena z "takimi" czarami dzwiękowymi.  Źródło to... tv Sony Brawia, wyjście słuchawkowe w które jest wpięty totalnie zwykły kabel (zakupiony online za kilka funtów) jack 3.5mm - 2x RCA (5 metrów długości) do wzmacniacza Marantz PM 6004, a ten zwykłymi kablami OFC 2.5mm² bi-wire do kolumn "Tannoy dc6tse". Odsłuch z youtube. To żaden hiend, a jednak potrafi "pokazać takie rzeczy" w holograficznej trójwymiarowej scenie.  Ps: dzięki raz jeszcze @BlaBla za świetny materiał dzwiękowy (nie słyszałem jak dotąd tych utworów). Nie muszę chyba dodawać że w drodze płyty CD SoftMachine 😇 Fajnie że można sobie to tak porównać do siebie jak to jest przez nas odbierane na innych systemach i w innej akustyce.  Pozdr.
    • Po wpieciu w fona mikrofonu od kalibracji oraz nakrycie go ściereczką do przecierania obiektywów ze starego lustra sony alpha,oraz ustawieniu go( A w zasadzie wkręceniu na gwint) na jakimś starym statywie od aparatu. Dźwięk jest niby lepszy., ew tak mi się wydaje.. Ampli ustawione na około 35 db późna pora, choć ja mam wolne, to sąsiedzi rano wstają do pracy, nie będę im tłukł po nocy... W wolną sobotę ( nawiązanie do świetnej polskiej komedi z przed lat z Wojciechem Siemionem w roli głównej) mam tak zwaną domówkę w gronie przyjaciół którzy przyjdą że swymi kobiałkami, mój skromny budżetowy zestawik ma tam jakoś zagrać przy czymś dobrym w szkle... Będę szukał jakieś dobrego mikrofonu, na żywca odsłuch jest dużo lepszy jak z nagrania fonikiem...  VID_20260220_003038.mp4
    • Nie myślałeś, żeby założyć klub Simaudio Moon na forum ? 🤭 To teraz który jest poprawnie skonstruowany, skoro każdy gra inaczej ? 😉    
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...