Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 196 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 981 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 532 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  1. Music Cast bar 400

• 1 odpowiedź
    • 528 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
  2. wzmacniacz + kolumny

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  3. Kino domowe

• 1 odpowiedź
    • 769 wyświetleń
  4. Kilka pytań na temat kina domowego

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 864 wyświetleń
  5. Pomocy (upconverting)

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,7k wyświetleń
  6. Sony str- an 1000

• 1 odpowiedź
    • 701 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Marcinmarcin - w odpowiedzi na Twoje pytanie: nie wiem tego, ale przynajmniej możemy wyciągnąć konsekwencje na Forum AUDIO. Pairtick już kilka razy był upominany - teraz po raz kolejny i już na dłużej! Skoro komuś tylko (dokładniej: "głównie") polityka w głowie i nie potrafi tego zmienić oraz przede wszystkim - nie reaguje na wyraźne sugestie i prośby dotyczące pisania na temat, to taki jest efekt. Pozdrawiam
    • Możesz zamiast klasycznych płyt gipsowych zamontować perforowane, mam i polecam. A jak nie to na ściany lamele na filcu, korek dekoracyjny, panele gipsowe 3D itp. Im bardziej materiały miękkie i zróżnicowane kształtem tym lepiej. Na podłogę jakiś podkład pianowy a na to gruba wykładzina.  Tak, gruba ciężka zasłona przed oknem to dobra opcja. Dajesz głośnki LCR inwall, a je przykrywasz ekranem projekcyjnym transparentnym akustycznie. To moim zdaniem najlepsze rozwiązanie, zarówno pod kątem wielkości obrazu jak i magii dźwięku. Mam na myśli przede wszystkim kanał centralny którego źródło by dobiegało ze środka obrazu. Jak napisałem wyżej, inwall/onwall a więc co innego jak wspomniany Quadral. Głośniki sufitowe w układzie x.x.4 montujesz symetrycznie w relacji do widza. Przód/tył, mierząc od głowy wyznaczasz 45 stopni. Magnat spoko głośniki, bdb relacja jakości do ceny. Dla 9.1.4 potrzebujesz amplituner co przetwarza 13 kanałów. Denon 6800H / Marantz Cinema 30 wraz z stereo końcówką mocy to będzie mógł napędzić. Ewentualnie Arcam AVR21, ale do niego trzeba by dołożyć 3 pary końcówek mocy.
    • Cześć, Szukam opinii na temat Klipsch the nines.  Do nagłośnienia salon z aneksem kuchennym ok 30m2. Mam suba Polk Audio HTS 10 z aktualnego zestawu, pewnie podłączę.  Źródło- telewizor. Wykorzystanie do filmów/tv i muzyki. Muzyka mocno zróżnicowana rock, elektronika, hip-hop, pop, lata 80-90. A może Klipsch the sevens czy inne głośniki aktywne będą wystarczające/lepsze. Pozdrawiam 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...