Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 839 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  1. Amplituner do 1000zł

• 3 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  2. amplituder.

• 5 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  3. Monitory do Onkyo

• 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
  4. Kino do max 3500??

• 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  5. problem bose + onkyo

• 4 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  6. Serwis z HD

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witam, przymierzam się do wymiany wysłużonego sprzętu w moim salonie. Salon wielkości 28m, układ kwadratowy, dywan obecny zasłonki również. Słucham w szczególności brzmień Flodydow, depeche, soft rock, trochę metalu. Bywają i czasem spokojniejsze brzmienia jak Diana Krall i podobnych brzmień. Ogólnie szeroki wachlarz. W pierwszej kolejności wzmacniacz idzie do wymiany, nie szukam all in one, na pokładzie obecny Wiim pro plus. Zainteresowania po wielu tygodniach jak nie miesiącach skipilem na ponizszych propozycjach: 1. Atoll in100/200 2. Musical fidelity M3si/M5si 3. Cambridge audio CXA81 (może dostanę jeszcze w dobrych pieniądzach wersję stara) 4. Roksan K3 Chyba że ktoś coś jeszcze podpowie. Obecne kolumny również do wymiany ale to z czasem jak ogarnę wzmacniacz. Na wszystko na raz zabraknie funduszy.  Dźwięk lubię dokładny z szybkim sprężystym basem, średnica i góra z racji czasem klimatow delikatnych, nie wiem jak to okreslic, ale lubię taka "piekna" Nie jest mi łatwo podjąć decyzję bo cały czas borykam się z myślami czy droższy wzmacniacz czy tańsza wersję bardzo ciekawa i dołożyć troszeczkę i kupić komplet z kolumnami. Obecne paradigm już po kilku naprawach więc odbiegają od oryginalnej jakości jak na moje ówczesne gusta i ucho młodzieżowe.  Miałem krótka przygodę z audio physic 3 jednak z racji bassreflex z tyłu a kolumny muszą stać na szafce rtv gdzie jest dosyć plytko, akustyka trochę się nie udawała. Stąd sprzedaz i pozostanie z paradigm.  Pozdrawiam  
    • Ja miałem takie w rodzinnym domu na wsi pod Zamościem 😁. Średnio wygodne ale dziś pewnie robiłyby furorę.
    • Mam gdzieś zdjęcie z siostrą jak byliśmy mali na takich podobnych.
    • Aha, nawet specjalnie nie trzeba ich wciskać, tylko dobrze, delikatnie przyłożyć, tak, żeby te dwa wycięcia po bokach były idealnie w poziomie i wtedy same się "przyklejają", bo w pierścieniu są jednak delikatne magnesy. Później pozostaje tylko delikatnie je ułożyć opuszkiem palca i voila:
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...