Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 104 tematów w tym forum

• 6 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 928 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 585 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 634 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 9,7k wyświetleń
  1. Yamaha RXV 540 RDS

• 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  2. yamaha RXV 565 czy onkyo 607

• 1 odpowiedź
    • 2,9k wyświetleń
  3. Yamaha RXV 661

• 10 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  4. Yamaha rxv4a

• 5 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  5. yamaha rxv781 ?

• 1 odpowiedź
    • 782 wyświetleń
  6. Yamaha rzeczy v361

• 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  7. yamaha soundbar dylemat

• 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  8. Yamaha SW12

• 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  9. Yamaha V-RX740 pod PC

• 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Taki komfort mam w Marantzu 63 mk II KIS. Nie dość, że łyka wszystko, to odtwarza w sekundę po włożeniu płyty.  Micromega zastanawia się o trzy sekundy dłużej. A ciekawostką jest to wszystkie trzy reagują na tego samego pilota:).
    • U mnie Meridian łyka wszystko , ale i tak się nie umywa do komfortu CDX - 1060.  
    • Właśnie słucham. Ja to musiałbym nawet wziąć paszport w razie czego  Słucham trzy minuty i już mam takie ciśnienie .......   Myślałeś o subie ?  
    • Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum więc chciałbym się przy okazji również przywitać. Jako że nigdy wcześniej nie używałem subwoofera, więc moje doświadczenie w tym temacie jest zerowe. Dojrzałem do tego żeby do mojego zestawu stereo dokupić subwoofer, jako że będzie to moje pierwsze doświadczenie z "innym" basem, wybrałem firmę która umożliwia ustawienia poprzez aplikację (duże ułatwienie) więc jest to - SVS Ten dodatkowy bas, będzie w 80% wykorzystywany do stereo, a  20% to filmy. Biorę pod uwagę: 1 x  SVS SB-2000 pro, lub 2 x SVS SB-1000 pro. I tu pojawia się mój problem, bo w przypadku sws sb-2000 Pro, to on musiałby stać na szafce wolnostojącej na wysokości 50 cm od podłogi, skierowany na wprost miejsca odsłuchowego. W drugim przypadku, czyli 2 x svs SB-1000, musiałyby stać w miejscu gdzie teraz stoją kolumny podłogowe, a na nich postawiłbym właśnie te kolumny. Ja sobie zaplanowałem to w ten sposób że odkręcę podstawę kolumn, bezpośrednio do spodu przykleję jakąś amortyzującą gumę grubości około jednego centymetra i całość na taśmach dwustronnych żeby zabezpieczyć przed przesuwaniem ustawię na subwooferze. Ale czy to wszystko ma sens ?  bo nie wiem tak naprawdę jak bardzo taki subwoofer drży i czy nie jest w stanie zepsuć dźwięku który wydobywa się z głośników powyżej, pomijając możliwość przesunięcia bo tak jak napisałem, wszystko byłoby sklejone, chodzi mi o dźwięk. Proszę o pomoc ludzi którzy mają na pewno większe doświadczenie jeśli chodzi o subwoofery, ale też może trafi się ktoś tutaj na forum ko taki zestaw już skonstruował i gra to całkiem możliwe. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale jeśli miało by coś podpowiedzieć, to kolumny Focal Chora 826, a wzmacniacz Advance Acoustic A10.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...