Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 790 tematów w tym forum

• 13 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  1. Kable głośnikowe

• 5 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 15,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
  2. Jaki subwooref ??

• 23 odpowiedzi
    • 10,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  3. problem z dzwiękiem

• 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
  4. Pomoc przy wyborze sprzętu

• 12 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
  5. Yamaha RX-V361 + Jamo S416

• 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
  6. Po co mi wyjście 1080p w DVD?

• 15 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
  7. Zestaw Kina Domowego

• 7 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  8. Onkyo sr-501 + sobwofer

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  9. dvd panasonic + zestaw 5.1

• 12 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  10. Jakie glosniki?

• 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  11. subwoofer

• 5 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Przez osiem ostatnich lat, Polki i Polacy byli oszukiwani przez rząd PiS.
    • Prawda . Nikt jednak nie przystawia nikomu pistoletu do głowy ,żeby stawiał x przy nazwisku politycznego recydywisty .   Wcale nie taka dziwna.  Bieżąca sytuacja nie wpadła do Polski przez lufcik. Ostatnio dworowałem z JKM to teraz strzał w drugą stronę . Kiedyś zapytano obecnego premiera o niespełnione obietnice . Nie mrugnął nawet okiem i odpowiedział,że to co się obiecuje w wyborach jest tylko na czas wyborów ! I co? I nic.   Biorąc pod uwagę liczne dokonania PiS nie dziwi mnie desperacja wielu . Patrząc na wiele powtórnie wybranych twarzy bardzo mocno się zastanawiam,co kierowało wyborcami . Ale jedno wiem,nie była to przyzwoitość   To skąd tylu politycznych recydywistów na naszej scenie politycznej skoro ludzie głosują inaczej. Dla jasności kolego @Rafał S ,nie pozuję tutaj na gościa, który zna rozwiązanie sytuacji ,którą mamy ,bo jest nieco zagmatwana . Zachęcam jedynie ,pewnie czasem nieumiejętnie,żeby nie zamykać oczu i nie okopywać się dogmatach,to stwierdzenie ogólne,nie skierowane do Ciebie. Dobrej nocy😀
    • Bardzo się cieszę Wycięcie tego "soczystego" basu jest w wielu wypadkach spodziewane. To co wydaje się Nam super-basem jest składową basu, "dudnienia" i innych kwestii akustycznych. Dużo muzyki do której jesteśmy przyzwyczajeni zaczyna brzmieć inaczej i nawet odrobinę gorzej. Ale wtedy warto posłuchać ulubionej muzyki na w miarę neutralnych słuchawkach aby zdać sobie sprawę, że ulubiony album brzmi inaczej niż do tego przyzwykliśmy. Akustyka pomieszczenia dla większości z Nas to 30 a może i nawet 50% składowej jakości dźwięku. Takie są poprostu realia i nie każdy chce/może mieć pokój pełen mebli, zasłon czy bardziej specjalizowanych ustroi akustycznych, które tłumią niepotrzebny bas czy neutralizują pogłosy. @Pochrap Moja rada odpowiadając na zadane pytanie - jeśli chodzi o słuchanie muzyki. Po pierwsze wykorzystaj możliwe skutecznie tą korekcję, którą masz. Jako drugie zainteresuj się tym streamer'em - https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-node-2024.html Da Ci on lepszą jakość dźwięku niż to co masz czyli Apple TV, a dodatkowo umożliwi kalibrację dźwięku za pomocą Dirac'a, które obecnie jest najbardziej zaawansowanym systemem korekcji akustyki pomieszczeń. Wsparcie dla tego rozwiązania dopiero się pojawi, bo sam streamer to nowy produkt (natomiast sam Dirac jest sprawdzony). Wymaga to wszystko trochę zachodu, ale możliwe że bedzie warto i da Ci to dużo więcej niż kupowanie drogich kolumn czy wzmacniacza. Bluesound ma też wyjście na subwoofer, więc możliwe przy odpowiedniej integracji całość zgra się jeszcze lepiej. Inną opcją jest kupno amplitunera, który posiada wbudowany Dirac, ale tu nie pomogę bo jeśli chodzi o kino to moja wiedza jest minimalna
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...